שפיץ צ'אך על האש: מתכון חלומי וטעים!
אם יש משהו שיכול לגרום לנו להרגיש שאנחנו חזרה בבית של סבתא, זהו הדבר המדהים הזה שנקרא שפיץ צ'אך על האש. מי מאיתנו לא זוכר את הרגעים שבהם היינו מתרכזים סביב המדורה, לבושה במעיל חם, כשברקע מתנגן שיר ישן מהרדיו והאוויר מלא בניחוחות נפלאים של עשן וצלייה? העונג הזה, שאי אפשר לעמוד בפניו, הוא מה שמביא אותנו כאן היום. המתכון הזה הוא לא סתם מתכון, הוא שופע זיכרונות ותחושות, הוא מושלם לאירועים מיוחדים כמו ימי הולדת, מסיבות רווקות או סתם מפגשים עם חברים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן נמצא את מרכיבי המתכון המיוחד הזה. בשירות שלכם, אנו מציגים מרכיבים פשוטים אך מלאים בטעמים. החומרים הנדרשים הם:
- 600 גרם בשר עוף (חזה או ירך, לא משנה, העיקר שיהיה טרי!)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 4 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס דבש (כפי שאמרו חכמים: המתוק משדרג הכל)
- מיץ מלימונים מחצי לימון (או יותר, אם אתם חובבי חמיצות!)
- שיניים סוכר (1/2 כפית, למי שאוהב אקסטרה מתיקות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול כגון אורגנו או טימין להוספת ניחוחות משגעים
ובשביל מי מכם שיכול להרגיש לא בנוח עם מרכיבים מסוימים, יש כאן כמה רעיונות לתחליפים: ניתן להשתמש בשום קונפי במקום שום טרי, או להחליף את הדבש בסירופ מייפל. כמו כן, ניתן להכין את המנה טבעונית עם טופו או צמחי סויה, והאמת, זה גם לא פוגע בטעמים.
שלבי ההכנה
לאחר שקרבנו את כל המרכיבים והכנו את המחשב לכתיבה על מתכונים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. עקבו אחר הצעדים הבאים!
- קודם כל, נחתוך את הבשר לקוביות בגודל אחיד כדי שיתבשלו בצורה שווה.
- נשמן קערה גדולה עם שמן זית, נוסיף את קוביות הבשר, רוטב הסויה, הדבש, מיץ הלימון, סוכר, מלח ופלפל ונערבב היטב.
- נחמם את המנגל או את הטאבון שלנו עד שהוא מגיע לטמפרטורה גבוהה.
- נניח את קוביות הבשר המרינדות על שיפודי עץ או מתכת.
- נצלם (אם יש לנו טלפון חכם) את השיפודים על המנגל ונגריל אותם עד שהבשר נצלה היטב ומקבל צבע משגע (כ-10-15 דקות).
- כשהבשר מוכן, נניח את השיפודים על צלחת וניתן להם לנוח כמה דקות כדי לשמור על עסיסיותם.
- ניתן לפזר מעל עשבי תיבול קצוצים כדי להרים את האווירה (ושלא תגידו שלא אמרנו!).
- בתיאבון! לא לשכוח להביא מנות לצד הכנה, כמו סלט ירקות או פוקאצ'ה רכה.
שדרוגים ותוספות אפשריים
לאחר שסיימנו עם המתכון, אולי תרצו לתת לו טוויסט מעניין! להלן כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות:
- אפשר להוסיף קוביות של ירקות כמו פלפלים, קישואים או פטריות על השיפודים.
- למי שאוהב חריף, הוספת פלפל חריף למרינדה תמיד משדרגת את הטעמים.
- לא לשכוח ליצור רוטב נוסף על בסיס יוגורט עם מיץ לימון, דבש ונענע – יוסיף רעננות לכל Bite.
- שדרוג חדשני יכול לכלול גם להשתמש בשמן ארומטי כמו שמן פרסה או שמן זית עם טעמים שונים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה גם בסיר?
בהחלט! אם אין לכם גישה למנגל או טאבון, אפשר לטגן את השיפודים בסיר על חום גבוה. הכניסו את השיפודים עם מעט שמן זית עד שהם ישחימו.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות בשר צלוי?
אם נשארו לכם שאריות, כנסו אותן למיכל סגור והקפיאו עד שלושה חודשים. טעים גם לאחר ההפשרה!
אילו תוספות מומלצות עם המנה?
סלט קצוץ, טחינה, פיתות חמות או אפילו מקרוני וועלן להשלים את החוויה הקולינרית.
האם ניתן להכין את המנה בזמני בישול קודמים?
כמובן! התהליך של המרינדה יכול לוחם כמה שעות או אפילו ללילה שלם בשביל טעמים יותר חזקים.
מה לגבי גרסה בריאה יותר?
אתם יכולים להחליף את הבשר עם דג כמו סלמון או דג אוקיינוס. הבישול נשאר מענג!
האם יש מגבלות על סוגי הבשר בהם אפשר להשתמש?
לא, אתם יכולים להשתמש גם בנתחי בשר אחרים כמו כבש או בקר. כל סוג בשר עם מרינדה עשירה יכול לגלות טעמים מיוחדים.
אילו אקססוריז מתאימים לחוויה זו?
שוקולדים, פירות יבשים או אפילו עוגה קלה עם מרציפן יכולים להוסיף נופך מתוק לסיום האירוע.
האם יש הגבלות על הכנת המנה?
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אתם יכולים גם להשתמש בזהב כמו טופו או פטריות חלוטות כדי לאפשר לכל אחד להשתתף בחגיגה.
אילו רטבים הולכים טוב עם מקור חם?
רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי גזר או אפילו רוטב שום יכולים לשלוף טעמים חדשים!
מה ההמלצה שלך לגבי זמן הצלייה?
כבנושא – במנגנל, יש להשאיר את הבשר עד שהוא שחום וצלוי כ-10-15 דקות, תלוי בעובי הבשר. לא לשכוח, ללקק את אצבעותיכם!
אז קדימה, ממהרים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם לגלות את הפלאים של שפיץ צ'אך על האש להנאת בוודאי ולהפיכתה להצלחה הלא נגמרת שלכם!