ג'חנון קפוא עם דבש – המתכון שישנה הכל!

ג'חנון קפוא עם דבש

אין כמו השילוב המושלם הזה של טעמים וריחות שמקבלים במטבח כאשר אנו מכינים ג'חנון קפוא עם דבש. פיתוי כזה, שכאשר הוא יוצא מהתנור, פשוט מכניס אותנו לאווירה מרגשת של חורף, ארוחות משפחתיות ובילוי עם חברים. לא פלא שמדובר במתכון מסורתי עטוף באהבה, ואין אחד שלא מתחבר אליו. בכל Bite אנחנו מרגישים את הייחודיות של המתכון הזה, שנראית כמו אמנות של ממש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ואנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 8 שעות (לילה שלם)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, יש לנו את ההזדמנות לבחון את רכיבי המתכון המדהים הזה. מדובר ברשימה פשוטה יחסית, אך כל אחד מהמרכיבים מביא איתו עולם שלם של טעמים. שימו לב – לא מדובר סתם במזון, אלא במנה שמקורה בעבודת יד ובאהבה.

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן גזר (או שמן קנולה)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס דבש איכותי
  • 1/4 כוס שקדים קצוצים (לoptional)
  • 1/4 כוס קוקוס טחון (לoptional)

שלבי ההכנה

עכשיו גרים אותי לתהליך ההכנה! מדובר במסע מסקרן ומלא הנאה, שבו כל שלב במתכון כמעט כמו לחשוף סוד חדש של סבתא.

  1. שמים בקערה את הקמח, המלח והשמן ומערבבים עד שהתערובת הופכת לגרגרית.
  2. מוסיפים את המים פושרים בהדרגה ומערבבים עד שהבצק מתגבש.
  3. לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות עד שהבצק נעים ואוורירי.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-30 דקות.
  5. לאחר התפחה, חלקו את הבצק ל-8 חתיכות שוות וניחו על משטח מקומח.
  6. עובדים כל חתיכת בצק על ידי רידוד והכנסת דבש בין השכבות כדי לקבל את הטעם המושלם.
  7. סוגרים היטב את הבצק והניחו אותו לרגע במקפיא למשך 15 דקות.
  8. מחממים תנור ל-100 מעלות צלזיוס. מניחים את הג'חנון בתבנית משומנת ומביטים בו בנחת.
  9. אופים במשך 8-10 שעות בלילה שלם, בתנור סגור.
  10. למחרת, שולפים את הג'חנון והשאירו להתקרר מספר דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בורקס דפי אורז במחבת שיהפוך את הארוחה שלך לטעימה

גרסאות חלופיות וטיפים

עכשיו, אם חשבתם שהמתכון הזה מסתיים כאן, טעיתם. ישנן אפשרויות נפלאות לשדרוגים והוספות שיכולות להפוך את המנה הזו למשהו אגדי!

  • כדי ליצור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמן שמן גזר בשמן קוקוס ולהשתמש בסוכר במקום דבש.
  • אם אתם רוצים ג'חנון קצת יותר כבד, הוסיפו חלבוני ביצה לקמח – זה יעניק לכם עושר טעמים.
  • אפשר לערבב עם התערובת שקדים קצוצים, קוקוס טחון ומייפל במקום דבש.

שדרוגים נוספים

ללא ספק, כל שדרוג יתרום למורכבות הטעמים של המנה. ואם עוד לא הספיק, ניתן להגיש את הג'חנון עם רוטב מיוחד של דבש מעל או עם קצפת. יאמי!

שאלות ותשובות

מה מקור המתכון לג'חנון? ג'חנון מגיע מהמטבח התימני ומסמל מקוריות ומסורת מתמשכת. מדובר במאכל אהוב במשך דורות!

האם אפשר להכין ג'חנון יום מראש? בהחלט! אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד לארוחה המיועדת.

מה מתאים להגיש לצד הג'חנון? מומלץ להגיש את הג'חנון עם ביצים קשות, חריף, וסלט ירקות טרי. מושלם!

כמה ימים ניתן לשמור על הג'חנון במקפיא? בהחלט ניתן לשמור עליו עד שבועיים. כך תבטיחו טריות טעמים.

איך להפשיר את הג'חנון בצורה הטובה ביותר? אפשר להפשיר במקרר במשך הלילה או לחמם בתנור למשך 20 דקות.

האם ניתן לשלב בתבשיל תוספות נוספות? כמובן! פרוסות פילה עוף טחון עם תיבול עשיר עשויות להוסיף גוון אחר.

מה ההשפעה של זמן האפייה על התוצאה? ככל שזמן האפייה ארוך יותר, הג'חנון יהיה פריך יותר ויהיה לו את העדינות המושלמת.

מה הסוד לג'חנון מוצלח? עיקוב אחרי ההוראות, התמדה ואהבה – זה מה שיביא לתוצאה מושלמת.

אילו שדרוגים אפשריים יש לג'חנון מתוך מגוון המטבח התימני? נקניקיות מתובלות, חצילים קלויים או תוספות אחרות שיכולות להפתיע את הטעמים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך לטגן חצילים ללא ספיגת שמן בקלות?

זה הזמן שלכם לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים! אל תשכחו לשתף בראשי התיבות של המתכון בקלות רבה בקלות ברשתות החברתיות!

Scroll to Top