כדורי בשר ברוטב עגבניות
יש רגעים בחיים, שמשלבים בין קסם לטעימה ממכרת, שנדמה כי נכנסים לעולם של טעמים חזקים וריחות שמזכירים לנו את הבית. כדורי הבשר הברוטב עגבניות הם בדיוק כאלו. כשאנו מכינים אותם, הם לא רק מאכל – הם זיכרונות של סבתא, ארוחות משפחתיות, וכמובן, תשוקה לאוכל ביתי מדהים. מתכון זה יוביל אתכם למסע טעים, שבו כל טעם הוא כמו שיר אהבה לחיים הבסיסיים והמרגשים שבמטבח.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא להרפתקה של הכנת כדורי הבשר המושלמים, הנה המצרכים שתצטרכו לשים על השולחן. חשוב להשתמש ברכיבים טריים ואיכותיים, זה מה שהופך את המנה למעלפת!
- 500 גרם בשר עגל טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית מערבלת כמון
- 1/2 כפית שטוחה של קימל (אופציונלי)
- 400 גרם רוטב עגבניות מוכן (עם בזיליקום, אם אפשר)
כעת, אם אתם מחפשים גרסה אחרת של המנה, אתם יכולים להשתמש בבשר עוף טחון או טופו יחד עם התבלינים המתאימים. זה עושה את הכדורים יותר קלילים ובריאים, ממש מושלם למי ששומר על דיאטה!
שלבי ההכנה
ואלו השכבות הגסות בדרך להכנת הכדורים המושלמים. אם תעקבו אחרי השלבים הקטנים, סבתא תשמח בדמיונכם כשהיא תעשה זאת בשלמות.
- מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון עם הבצל, השום, הביצה, פירורי הלחם, הגבינה, הפטרוזיליה, המלח והשקצת תבלינים.
- לשים את החומרים יחד עד שהתערובת מתאגדת ונעימה.
- מכשירים כדורים בגודל של פינג פונג ויוצרים דרך קטנה כאן.
- מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים מעט שמן זית.
- מטגנים את הכדורים עד שהם משיגים צבע חום יפה מכל הצדדים.
- מוזגים את רוטב העגבניות למחבת והשאירו לבעבע על חום נמוך במשך כ- 10 דקות לערך.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ושירות עם פסטה, אורז או כריך. החגיגה רק מתחילה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את הבסיס המושלם, בואו נדבר על דברים שיכולים להוסיף קצת קראנץ' וטעימות נוספותלמנה. למשל:
- לשדרג את הכדורים עם גבינת מוצרלה שנמסה בפנים – פשוט אגדי!
- להכין רוטב פיקנטי עם רוטב סרירצ'ה או צ'ילי אדום – עבור חובבי החריף!
- להכין רוטב בבה עגבניות עם קמצוץ של סוכר ולהתפרע עם טעמים מתוקים קצת.
- להגשים את המנה עם ירקות קלויים בצד, כמו קישואים ותפוחי אדמה – צבע ולגמרי בריא.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשדרג את המתכון לגרסה דלת פחמימות?
אתם יכולים לשים בצד את פירורי הלחם ולהשתמש בקישואים מגורדים במקום.
האם ניתן להקפיא את הכדורים לאחר הבישול?
בהחלט! אפשר להקפיא אותם בכלים אטומים. פשוט חמים מחדש במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.
אפשר להכין מתכון זה עם בשר טחון אחר?
ודאי! אתם יכולים להשתמש בבשר חזה עוף טחון או גם בטופו, רק שימו לב לשדרוג התיבול.
האם בכדורי הבשר חייבים לשים גבינה?
לא! אפשר לדלג על הגבינה אם רוצים גרסה רזה יותר.
מה ניתן לשים במקום רוטב העגבניות המוכן?
אתם יכולים להכין לבד רוטב עגבניות בעזרת עגבניות טריות, שום, בזיליקום וזעפרן.
אפשר להכין את המנה על פלטת פחמים בחוץ?
כן, זה יהיה משגע! תנו לכדורים להיכנס להעושן באווירה.
מהם המומלצים להגיש עם כדורי הבשר?
פסטה, אורז, פוקצ'ה טרייה או אפילו חמוצים בבית.
איך יודעים שהכדורים מוכנים?
הכדורים צריכים להיות חומים מבחוץ ורכים מבפנים, אפשר לחתוך אחד ולראות.
מה אם אני רוצה לגרסה צמחונית?
אפשר לבצע הכנה עם פטריות טחונות יחד עם קמח חומוס זו תהיה גרסה נהדרת!
למה חשוב להשתמש בבשר טרי?
כשהבשר טרי, הטעמים והמרקם יוצאים הרבה יותר טובים, ממש נוסטלגי.
אז, אחרי כל הטעמים והעצות הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים! בואו נגרום לכולם לדעת על כדורי הבשר האגדי! ваша семья и друзья будут счастливы!