כתף בקר בבישול ארוך בתנור – טעמים שלא תשכחו!

כתף בקר בבישול ארוך בתנור – המתכון המושלם

כשהריח המשגע של בשר מתבשל נכנס לבית, נדמה שהעולם מחוץ לדלת פשוט נעלם. שעת הצהריים האביבית או ערב עם חברים, וכבר הכנתם את התבשיל הכי טעים שיש – כתף בקר בבישול ארוך בתנור. זו לא סתם מנה, זו חוויה שמחממת את הלב והנשמה.

זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמה: קלה
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שגם אנחנו נצליח לייצר את המנה המדהימה הזו, נצטרך לאסוף כמה חומרים נפלאים. כל רכיב כאן משחק תפקיד קרדינלי בתוצאה הסופית, וכל אחד מהם תורם לקסם של המנה. אז כשמתארגנים, כדאי לא לשכוח את הנוסחאות הסודיות!

  • 1.5 ק"ג כתף בקר (נשמע את זה מלמעלה!)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 גזר, קצוץ לחצאים
  • 2 סלקים קטנים, קצוצים לקוביות (מסייעים במתיקות)
  • 1 כוס יין אדום איכותי (לא לשתות, אלא לבשל!)
  • 2 כוסות ציר בקר (או מים, אם אין)
  • 1 כפית סוכר חום (להדגיש את המתיקות)
  • 1.5 כפיות מלח (לטעם מושלם)
  • 1/2 כפית פלפלים חריפים (למעט חריפות)
  • 1 כף תיבול כמו רוזמרין או תימין (הפרח והעץ – בניחוח המשגע)
  • 4 תפוחי אדמה קטנים, קצוצים (לא חייבים, אבל מומלץ!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים או רק מעוניינים בשדרוג בריאותי, יש אפשרויות מצוינות. אתם מוזמנים לנסות את המתכון עם פורק שיטאקי או סייטן. במקום ציר בקר, ניתן להשתמש בציר ירקות על בסיס פטריות. בעידן הבריאות שבו אנו חיים, כל שינוי קטן לשיפור הבריאות משתלם מאוד!

שלבי ההכנה

אז ככה אנחנו הולכים להכין את המנה הזאת. זה לא כל כך מסובך כמו שזה נשמע, ובסופו של תהליך נרוויח מנה נימוחה ומענגת במיוחד!

  1. נחמם את השמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
  2. נניח את נתח הבקר בסיר ונסגור אותו היטב מכל הצדדים עד שהבשר משחים.
  3. נוסיף את הבצל ונטגן עד שהוא מתייבש וקצת מרזה.
  4. נוסיף את השום, הגזר, הסלקים, ונערבב טוב.
  5. לאחר דקה, נוסיף את היין ונשמור על החום עד שהוא מתאדה.
  6. נוסיף את הציר, הסוכר, המלח, הפלפלים והשום, כמו גם את התיבול הרצוי.
  7. נביא לרתיחה, ואז נוריד את החום לנמוך.
  8. נסגור את המכסה ונבשל 3.5-4 שעות, עד שהבשר נמס בפה.
  9. בדקות האחרונות נוסיף את תפוחי האדמה וניתן להם זמן בישול לאלכסון.
  10. בעת סיום הבישול, נניח לשבת לחמש דקות ונתקן את הטעמים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים שלא תפסיקו לאכול

וכך בעצם אנחנו מכינים את הכתף המעלף הזו. כאשר אנחנו חיים את התהליך, מריחים את הבישול ויודעים שהמנה תשאיר אותנו מופתעים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה האגדית הזו, למה לא לשקול להוסיף כמה תוספות? פטריות שמפיניון יתנו ערך מוסף מצד אחד, וטעמים נוספים מהצד השני! גם גזר נוסף או תבשיל ירקות יכולים להרים את המנה לרמות חדשות ונהדרות. ואם אתם חובבי גבינות, למה לא להתנסות עם גבינת פטה מגוררת מעל? אני מבטיח לכם שזה יגרום למנה להיות נגישה אפילו יותר!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהבשר מוכן? מהנסיון שלי, הבשר צריך להיות כל כך רך שהוא מתפורר בקלות עם מזלג, כמו טחנה של ענן.

מה יכול להחליף את היין האדום? אם אין לכם יין, מים יכולים בהחלט להוות תחליף, או אפילו מיץ ענבים ללא סוכר.

האם אפשר לבשל את המנה בקדירה? בהחלט! זה רק מוסיף לאופי הכפרי ולעומק הטעמים.

מה שטוב לכתף בקר, האם נכון גם לנתחים אחרים? נכון, במיוחד לנח הפרקסל והצוואר – כל נתח עם מעט שומן יכול להסתדר מצוין בבישול ארוך.

למה לשים סלק? הסלק מוסיף מתיקות וגם צבע מרהיב לתבשיל.

אפשר להכין את זה יום מראש? עקרונית, אתה מוזמן! העומק של הטעמים יהיה אפילו יותר משגע.

איזה תוספות כדאי להכין לצד המנה? אורז או פירה, השילוב מושלם! עם רוטב בתבשיל הם מתמזגים יחד למנה אלוהית.

כיצד כדאי לשמור את השאריות? שמרו אותן במקרר בכלי אטום, הן יישארו טריות לפחות 3 ימים!

האם אפשר להקפיא את המנה? בוודאי, היא תבוא עליה אחרי הקפאה ולחימום מחדש!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לזניה בשרית עם גבינה כמו שתמיד חלמתם!

איך זה נחשב מבחינת הבריאות? למרות שזו לא ארוחת דיאט, כתף בקר מכילה ברזל וחלבון שמועילים לגוף, ולגמרי שווה את זה!

אז אם אתם אהבתם את המתכון הזה, למה לא לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות? אני בטוח שהם יאהבו את החוויה המדהימה שתגישו להם! שתהיה לכם תוצאה משגעת עם טעמים בלתי נשכחים!

Scroll to Top