"`html
מה עושים עם שאריות בשר על האש
כולנו מכירים את הרגע הזה – מסיבת על האש עם חברים, בשר על הגריל והכיף עובר בשיאו. ואז מגיע הרגע שבו אנחנו מגלים שנשארו לנו שאריות בשר בשפע. מה לעשות עם זה? מסתבר שיש המון אפשרויות ליצור מנות מדהימות, משגעות ואפילו אגדי! אז בואו נצא למסע של משחק עם השאריות ונגלה בדיוק מה אפשר לעשות איתן.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי למקסם את הטעם של השאריות, נדרשים לכם כמה רכיבים פשוטים וקלאסיים. אתם לא חייבים לקנות דברים יקרים – כל מה שאתם צריכים זה כאן!
- שאריות בשר (אנחנו ממליצים על נתחי עוף או בשר בקר)
- בצל בינוני קצוץ
- שיני שום קצוצות (2-3)
- פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם)
- 2 כפות שמן זית
- רבע כוס רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- קצת מלח ופלפל
- ירקות טריים לקישוט (כמו כוסברה או פטרוזיליה)
- ללחם או טורטיות להגשה
שלבי ההכנה
נכון, הכנה של מנה משאריות יכולה להרגיש כמו משימה לא פשוטה, אבל עם השיטה הנכונה, זה יהיה קל ומהיר. הנה השלבים:
- חממים שמן זית במחבת גדולה על חום גבוה.
- מכניסים את הבצל הכתוש ומבשלים עד שהוא מתקרמל.
- מוסיפים את השום והפלפל החריף ומשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שהשום משחים.
- חותכים את השאריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
- מערבבים היטב וסוגרים את המחבת לכמה דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה והדבש ומערבבים שוב.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים עד שהבשר מתחמם ומקבל צבע משגע.
- מניחים את התערובת על הלחם או הטורטיות ומקשטים בירקות הטריים.
- אוכלים ברגע, ואנחנו מבטיחים – ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אחד הדברים שאני אוהבת במתכון הזה הוא שהאפשרויות רבות! אתם יכולים לשדרג אותו בכמה דרכים:
- שדרגו עם גבינת מוצרלה מעל המנה והכניסו לתנור לשוק חגיגי!
- אם אתם חובבי ירקות, הוסיפו קישואים או גזר מוקפצים לאותו מחבת.
- ניתן להמיר את הבשר לצורות אחרות כמו טופו, לחובבי הצומח.
- למי שאוהב חריף, צריך לנסות גם עם רוטב סריח!
- אולי תוסיפו גם אקלר חריף לקישוט? המלצה שלי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכל סוגי הבשר?
בהחלט! אעRed בשר בקר, פרגיות, או אפילו בשר טלה יעשו את העבודה. כל מה שנשאר לכם במקרר יכול להתאים!
ניתן להכין את המתכון עם בשר קפוא?
אני ממליצה לא להשתמש בבשר קפוא להתמקדות סבלנות. אך אם לא אכפת לכם מהמרקם – תרגישו חופשי!
איך ניתן לשמור שאריות מהמנה בכל זאת?
שמרו את המנה בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם במיקרוגל כשאתם רוצים לחזור לעונג!
האם ניתן להכין את המתכון בגרסה צמחונית?
בהחלט! תחליפו את הבשר בטופו מוקפץ, או אפילו בשעועית שחורה וירקות שונים.
מה ההמלצה שלכם על תיבול נוסף?
תיבול בהדרים כמו מיץ לימון, או תבליינים כמו כמון יכול להוסיף לתחושה המדהימה של המנה.
אפשר לשים את זה בסלט?
בהחלט! לשים מעל סלט ירוק רענן יעיף את המנה לגבהים חדשים.
איזה סוג לחם מתאים למנה?
לחם חלה, פוקאצ'ה או טורטיות – כל דבר שאתם אוהבים שעובד היטב עם הבשרים האלה.
באיזה שיטות אפשר לאכול את המנה?
אפשר במאכל גם בשיניים וגם בשכבות בשיטה – הכנה שרק לעתים קרובות!
האם אפשר לשדרג את זה לפיקניק?
פשוט בתחום! עוטפים את המנה בנייר כסף, והשאריה נשארת חמה ותוציא זכרונות סביב המדורה!
מה הסוד שלי למנה מתפוצצת בטעמים?
להשתמש בשילוב של מתוקים עם חריף ולהקפיד על כל התהליך של הטיגון המלצרי!
נשאר לכם רק לנסות את המתכון, לשתף ולספר לנו איך יצא! תהנו מהבישול שלכם וכמובן שגם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! הכי טעים שיש!
"`