מוסקה חצילים בתנור טעים ונגיש לכל אחד

מתכון למוסקה חצילים בתנור

האם אי פעם חלמתם על מנה שעוטפת אתכם בחום של הבית, בכל bite? מוסקה חצילים היא המנה האגדי שתשאיר אתכם עם טעם מתוק על השפתיים, ותעורר זיכרונות ילדות על טעמים של סבתא, של אמא. אם אתם חושבים שאין דבר יותר טוב משילוב של חצילים קלויים, בשר טחון עם תיבול מושלם, וקרם בשמל שמנצח על כל החגיגה הזו, אתם בול במקום! מוכנים למסע? בואו נצלול יחד לעולם המדהים של המוסקה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 50 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנת אנשים: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המוסקה המדהימה הזו, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 3 חצילים בינוניים, פרוסים לעובי של 1 ס"מ
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או כבש, לפי העדפה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי, שאפשר לשים בין השכבות לקצת טוויסט)
  • 1/2 כוס שמן זית, לטיגון החצילים
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כוס גבינת ריקוטה (או גבינת שמנת, למי שמעדיף)

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשיש לכם את כל מה שצריך, בואו נתחיל את המסע שלנו להכנת המנה המושלמת!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פרוסות החצילים במשקה עם מעט מלח ונותנים להם לעמוד במשך 15 דקות כדי להוציא מהם נוזלים מריריים.
  3. שטופים את החצילים במים וייבשים אותם במגבת.
  4. מחממים שמן זית במחבת ועליו מטגנים את החצילים עד שהם מתזהבים. משאירים בצד.
  5. באותה מחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משחים.
  7. שמים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב למשך 5 דקות.
  8. מכינים את פרוסות החצילים בתבנית, מסודרות יפה אחת על השנייה.
  9. מניחים שכבת בשר על החצילים.
  10. אם בחרתם בגבינת פטה, מוסיפים שכבה שלה לפני השלב הבא.
  11. חוזרים על התהליך עד שנותרו רכיבים.
  12. בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, הביצים והקמח עד שהן חלקות.
  13. יוצרים תערובת חלקה שנשפכת מעל החצילים והבשר.
  14. מנערים מעט את התבנית כדי שהתערובת תשקע.
  15. אופים במשך 40-50 דקות, עד שהמוסקה משחימה מלמעלה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף עם אורז בתנור קרוטית – המתכון המושלם לערב משפחתי

ועכשיו, דיסק עם תוספות! אם אתם רוצים להוסיף לכם עוד כיף, אפשר להוסיף פרוסות עגבניה בין השכבות, או לתבל את הבשר עם צ'ילי חריף. כמו כן, תמיד אפשר להוסיף גבינות נוספות לשכבות – הטעמים ילכו ויתחברו באופן מדהים!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשנות את המתכון לגרסה טבעונית?
לפי הניסיון שלי, אפשר להחליף את הבשר הטחון בטופו מעוכה או בגרגרי חומוס מבושלים. תיבול הוא המלך כאן – אל תשכחו להוסיף עשבי תיבול!

האם אפשר להכין את המוסקה יום מראש?
בוודאי. אפשר להכין את המוסקה ולהשאיר אותה במקרר, ואפילו לחמם אותה למחרת. היא תהיה עדיין משגעת!

מה ניתן להשתמש במקום חלב בגבינת ריקוטה?
כדי להכין גרסה פרוותית ללא חלב, אפשר להשתמש בחלב צמחי (כמו חלב שקדים או סויה) ולמצוא גבינת ריקוטה מבוססת צומח.

מה עושים אם החצילים עדיין מרירים?
אם החצילים טעמו מר, יש לתבל בכפית של סוכר בעת הטיגון. זה помогает להם להוציא את המרירות.

האם ניתן להקפיא את המוסקה?
כן! המוסקה מתאימה להקפאה. יש לעטוף היטב ולשמור בהקפאה. לחימום יש לתת לה להפשיר במקרר במשך הלילה.

איך יודעים שהמוסקה מוכנה?
החלק העליון צריך להיות משחים, והממרח התחתון (בעיקר הבשר והחצילים) צריכים להתבשל לחלוטין. אפשר לבדוק עם קיסם – שייכנס בקלות!

כמה זמן היא מחזיקה במקרר אחרי הכנה?
כשהיא מקופלת היטב, היא תחזיק בין 3 ל-5 ימים במקרר. החצילים עלולים להיות רכים יותר מזמן אבל הטעמים יתחברו בצורה מושלמת!

האם מתכון זה מתאים לארוחת חג?
בהחלט! מוסקה היא מנה מושלמת לארוחות חג. היא עשויה להיות מרכז השולחן ואין סיכוי שנשאר ממנה פיסת בשר על הצלחת בסוף הערב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחמניות באן מתכון ללא סיר אידוי שכולם אוהבים

האם אפשר לשדרג את התיבול?
בוודאי! תוספת של עשבי תיבול כמו אורגנו או באזילוק יכולה לשדרג את הטעמים באופן מדהים.

איך שומרים על החצילים מפריכים?
אם רוצים שהם יהיו פריכים, לינשוף את השף על טמפרטורה גבוהה במהלך האפייה. זה חשוב אם אתם מעדיפים את החצילים שלכם קראנצ'יים!

ועכשיו הגיע הזמן לסיים את המוסקה המיוחדת שלנו! זהו מתכון উפלא של טעמים, ושילוב של מרכיבים עם היסטוריה. אל תשכחו לשתף את המנה המושלמת הזו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו ממנה! אכילה טובה!

Scroll to Top