מתכון לניוקי פרווה שישנה את כל מה שידעתם

מתכון לניוקי פרווה מדהימים

דמיינו לעצמכם רגע: יום שישי בצהריים, השמש זורחת, והריח המדהים של אוכל מתפשט ברחבי הבית. זה הזמן המושלם לשבת סביב השולחן עם אנשים אהובים ולאכול מנה שמחממת את הלב. ניוקי פרווה הם לא רק מנה, אלא חוויה קולינרית מעלפת שלא תשכחו! ניוקי הם אטומים קטנים של בצק שמצטרפים לתחושה של רגעים קסומים, עם רוטב סמיך או סלט מרענן. ואם אתם מתים על אוכל איכותי ומשגע, אז המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הניוקי המושלמים, אתם זקוקים למגוון מרכיבים פשוטים ונפלאים שיעזרו לכם לרגש את החיך. הנה הרשימה המעלפת:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (בבישול)
  • 200 גרם קמח תפו”א
  • 200 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א בלבד)
  • 2 ביצים (לגרסה טבעונית, ניתן להמיר ב-100 גרם פירה מתפוחי אדמה)
  • מילים על מגע של מלח, לא חייבים להיות צנועים עם זה!
  • 100 מ"ל שמן זית (לשדרוג בזמן ההגשה)
  • עלים טריים של בזיליקום לקישוט

ניוקי הם מנה קלאסית אך בגרסה שלנו הם מקבלים טוויסט ייחודי שתרצו לחלוק עם כולם. כל המרכיבים הללו יכולים להיחשב כבסיס מושלם, אך ניתן להוסיף כל מיני חומרים שמקנים לניוקי שלכם טעם אישי.

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן לעבור על שלבי ההכנה. זהו תהליך שדורש סבלנות, אך התוצאה היא מעדן שמזכיר את המיטב של המטבח האיטלקי.

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מלוחים עד שהם רכים, ומסננים. משאירים להתקרר.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה דרך מסננת או מועכים היטב בעזרת מעך תפוחי אדמה.
  3. בוחרים קערה גדולה ומוסיפים את תפו”א המעוכים, הקמחים, הביצים והמלח.
  4. לשים את הבצק עד שהוא מתאחד, אבל לא עוברים להגזים בלישה, אחרת הניוקי יתייבש.
  5. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים ומשטחים כל חלק לרצועות דקות.
  6. חותכים את הרצועות לנתחים קטנים בגודל בכדור קטן ושמים בכל נתח קו עם מזלג ליצירת חור.
  7. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מלח עד שהם צפים על פני המים, זאת אומרת שהם מוכנים!
  8. מעבירים את הניוקי המוכנים למסננת כדי לייבש. מצפים בשימן זית או רוטב שמן זית.
  9. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים ובחירה של רוטב אהוב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  צ'אך על האש: המתכון שכולם מדברים עליו!

תוספות ושדרוגים

מתכון הניוקי הזה הוא פשוט תענוג, אך מה אם נוכל לקחת את זה צעד קדימה? הנה כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות:

  • אפשר להוסיף גבינת ריקוטה לבצק לניוקי פנים עזים וטעון.
  • אם אתם אוהבים פיקנטיות, הוסיפו לפטה של פלפל חריף.
  • רוטב שמנת טבעוני או אורחזר הוא בחירה עשרה ללקק את האצבעות.
  • נסו להגיש עם ירקות בגריל – הם הופכים את המנה ליותר משגעת!

שדרוגים הם עולם רחב, וניתן לשחק עם המתכון בהתאם לטעמים האהובים עליכם! אני ממליץ על חוויה טעימה בכל ביס.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים קפואים? בהחלט! רק תוודאו שהם לא יכילו תוספות לא רצויות.

מה אפשר לעשות אם הבצק יוצא רך מדי? הוסיפו קמח בהדרגה תוך כדי לישה.

האם ניתן ל freeze את הניוקי? כן! הניוקי קפואים יכולים להחזיק מעמד הייטב בשקית אטומה.

איזה רטבים מתאימים לניוקי? רוטב שמנת, רוטב פסטו או כמובן רוטב עגב tomates הם כולם אפשרויות מצוינות!

עד כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי המוכנים במקרר? עד 3 ימים בתנאים נכונים.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם ניוקי שיש לי במקרר? מחממים בסיר עם מים רותחים או עם רוטב שברשותכם.

האם יש אלרגיות שצריך לשים לב אליהן? אם מישהו במטבח אלרגי לגלוטן, ניתן לפעול על ידי החלפת קמח החיטה בקמח תפו”א.

אילו מנות נוספות אפשר להכין עם ניוקי? אפשר להשרות עם רוטב גבינה טוב, לערבב בסלט או להכין מבצק שאריות כמילוי לרביולי.

באיזה אירועים תוכל להגיש את הניוקי? הם מתאימים לכל אירוע חברתי: ארוחות משפחתיות, חגיגות או סתם ארוחת ערב זוגית!

אין כמו להתחיל את סוף השבוע עם מנה כל כך מושלמת. אז יאללה, קחו את המתכון הזה, הכינו אותו וספרו לחברים! שתפו ברשתות החברתיות את התמונות של הניוקי שלכם ותודו לי אח"כ!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  האם מותר לאכול פטריות טריות והאם זה בטוח?

Scroll to Top