מתכון שעועית לבנה ברוטב עגבניות שכל אחד יכול להכין

"`html

מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבניות – איכות, טעימה ומפנקת

ישנם מתכונים שמחזיקים את התואר של קלאסיקות נצחיות, ולא בכדי. השעועית הלבנה ברוטב עגבניות היא אחת מהן. מדובר במנה שמנצחת בזמן, מקום ורמות רעב. הקסם טמון לא רק בטעמים אלא גם כל מה שמסביב – היא מספקת ניחוחות מדהימים, והיא כזו שאפשר להכין בכל זמן ולכל אירוע. ובכן, מה יותר טוב ממנה? זו המנה שתגרום לכם להרגיש בבית, גם אם אתם רחוקים מהמטבח שלכם. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגיש עד: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנת השעועית הלבנה ברוטב עגבניות אתם תצטרכו את כל המצרכים הבאים. חשוב לציין שישנם כמה רכיבים שחוזרים על עצמם, ושאתם יכולים לשדרג אותם או לשנותם בהתאם להעדפות שלכם.

  • 500 גרם שעועית לבנה, ספוגה במים למשך לילה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיניי שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר להשתמש בעגבניות טריות בתמורה)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית Paprika
  • 1 כפית כמון (קארי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר (למאזן חמיצות)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

שלבי ההכנה

ועכשיו מתחילים את התהליך על מנת להגיע לתוצאה המדהימה הזו. כל שלב הוא מהותי, אז הבה נתמקד.

  1. שמים את השעועית במים למשך הלילה כדי שהיא תתרכך.
  2. מסננים את השעועית ושמים אותה בסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים על חום נמוך עד שהשעועית מתרככת.
  3. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.
  5. כשהבצל והשום משגעים את החושים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
  6. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את השעועית המבושלת לרוטב ומבשלם אותם יחד על חום נמוך במשך 10-15 דקות.
  8. לא לשכוח לבדוק את התיבול ולעשות בו שדרוג אם צריך.
  9. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה לפינוק נוסף.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב למפרום טריפוליטאי שישדרג כל ארוחה

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון את המתכון הזה, אל תהססו לשים לב לשדרוגים! הנה כמה רעיונות:

  • אפשר להשתמש בשעועית משי או בחומוס במקום שעועית לבנה.
  • לגרסה טבעונית, פשוט הוציאו את השום השום ויהיה לכם מתכון דל פחממית בנוסף.
  • לגרסה חריפה, הוסיפו חריף או פפריקה חריפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשאתם מרגישים שצריך קצת להכות בברווז, זה הזמן לשדרג את המתכון! מהוספת גבינת פטה עד למעט קציפת חמאה על המנה, הבחירה היא בידיכם.

  • אפשר להוסיף זיתים שחורים או ירוקים למתכון.
  • למגוון טעמים, תוסיפו עשבי תיבול ירוקים – כמו אורגנו או בזיליקום.
  • למנה יותר עשירה, הגישו עם אורז או פסטה צדדית.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בשעועית משומרת במקום שעועית יבשה?

בוודאי! אם אין לכם זמן להשרות את השעועית, אפשר להשתמש בשעועית משומרת. פשוט שטפו אותה והוסיפו אותה בשלב הכנת הרוטב.

זה מתכון קל להכנה?

באופן חד משמעי! המתכון הזה מאוד קל להבנה, ואפילו מתחילים יכולים לברך את עצמם על התוצאה המדהימה.

איך אפשר לגוון את התיבול?

תיבול זה עולם למשחק! תוכלו לשחק עם תערובות תבלינים כמו קארי או אפילו להוסיף צ'ילי חריף אם אתם אוהבים חם.

האם אני יכול להכין את המתכון מראש?

בהחלט! המתכון נשמר נהדר במקרר למשך שלושה ימים. תוכלו גם להקפיא אותו למשך כחודש.

מה כדאי להגיש לצד השעועית?

כמובן שניתן להגיש עם לחם טרי, פיתות או אפילו אורז. כל אפשרות היא מושלמת!

כיצד אדע מתי השעועית מוכנה?

השעועית מוכנה כאשר היא רכה אבל לא מתפוררת. ביצוע פשוט יגיד לכם הכל.

האם אוכל להפוך את זה למנה טבעונית?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה כמה קלוריות יש בשווארמה בלאפה שלך

בשמחה! כל מה שצריך לעשות זה להימנע מהשמנה גלויה, ולהפוך את השעועית למרכז השולחן.

האם ניתן להוסיף עוד ירקות?

בהחלט! גזר מגורר או קישוא אפילו יכולים להתאים נהדר למנה הזו. כל ירק שאתם אוהבים יכול למצוא את מקומו ברוטב.

איך אני יודע אם התיבול טעים?

תמיד תטעמו! זה מוסף חשוב בתהליך הבישול. למה לא להשתמש באצבעות כדי לטעום?

מה לעשות אם הרוטב יוצא חמצמץ מדי?

אל דאגה! שימו קצת סוכר, הוא עובד כמו קסם כדי לאזן את החמיצות.

לאחר שנשברנו את הקירות הכשאתם דמיינתם את המנה הזו, אנחנו ממתינים לכם בוודאות להכניס את המתכון הזה לרשימת המתכונים שלכם. אני מצפה לראות אתכם מפיצים את העונג הזה ברשתות החברתיות!

"`

Scroll to Top