מתכונים משגעים עם בשר טחון לשבת
שבת היא הזמן בו אנו מתכנסים עם המשפחה והחברים, מתמכרים לאוכל טוב ומחפשים את המתכונים המושלמים שיגרמו לכולם לרצות ללקק את האצבעות. בשר טחון הוא אחד המרכיבים הכי מתאימים למאכלים ביתיים – הוא זמין, קל לשימוש ומשנה כל מנה לאגדי. בין אם מדובר בשוקולד מטריף, בבולונז מאתגר או בהמבורגרים נימוחים, הבשר הטחון מהווה את הבסיס למנות מדהימות שכולנו אוהבים. בואו נצלול יחד לתוך עולם טעמי הבשר הטחון ונמצא את המתכון המושלם לשבת הקרובה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לאחר שהחלטנו על המתכון, הגיע הזמן להניח את הידיים על הרכיבים שיביאו את החוויה המעלפת הזו לשולחן שלנו. הנשק שלנו הוא בשר טחון איכותי יחד עם פירות וירקות טריים שיביאו צבע וטעם. המפתחות למנה המושלמת הם:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 גזר בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- 1 קופסא רסק עגבניות (400 גרם)
- 1/4 כוס ברוקולי קצוץ (אופציה לטעימה בריאה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 ביצים (אופציה למתכון טבעוני: 4 כפות קמח גרעיני חומוס)
- 2 כוסות פרורי לחם (אופציה ללא גלוטן: קמח תפו”א)
- עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מרכיבים חלופיים
לאוהבי הגרסאות החלופיות, ניתן להשתמש ב:
- בשר טחון הודו במקום בקר או עוף
- שקדים טחונים כתחליף לפרורי לחם להכנה בריאה יותר
- פטריות קצוצות שיביאו טעם נוסף למנה
- קוקוס טחון לתוספת מתוקה
שלבי ההכנה
בואו נצלול אל תהליך ההכנה, שיגרום לנו להרגיש כמו שפים בבית!
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שמזהיב ורך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הגזר והפלפל הירוק ומערבבים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שיתבשל לחלוטין.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל.
- מבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות.
- בינתיים, בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים (או תחליף הטבעוני) עם פרורי הלחם ועשבי התיבול.
- מעבירים את תערובת הבשר לתוך הקערה ומערבבים שוב הכל יחד עד שכל המרכיבים מתאחדים.
- מניחים בתבנית אפייה ויוצרים צורות לפי הרצון (כדורים, פאטיסים או תבניות).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות.
- משאירים להתקרר מעט כדי להרגיש את הטעמים המדהימים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף עוד צבע וטעם, לא חסרות רעיונות!
- תוספת גבינת מוצרלה מעל לפני האפייה, שתתמוסס ותעניק טעם נפלא.
- פיזור אגוזי מלך קצוצים לפני ההגשה להפתעה מרעננת.
- כמה טיפות של צ’ילי או רוטב סויה לשדרוג חם.
- סלט ירקות טריים או רוטב יוגורט ליד, שיעשיר את המנה.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף למתכון אם אני אוהב חומרים חריפים?
ניתן להוסיף חריף כמו צ’ילי קצוץ או רוטב חריף לפי העדפה אישית.
האם אפשר להכין את המנה קדימה ולחמם לפני ההגשה?
בוודאי! המנה נשמרת בצורה טובה במקרר וניתן לחמם בטוסטר אובן או במיקרוגל.
איך אפשר לדעת שהבשר התבשל היטב?
יש לבדוק שהבשר לא אדום יותר מהצבע האפור וטעם מתוק.
האם ניתן בשר טחון טבעוני?
בטח! ניתן להחליף בבשר טחון תחליפי טבעוני כמו טופו או פטריות קצוצות.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
שמים בקופסה סגורה במקרר. ניתן להקפיא ל-3 שבועות.
האם אני יכול לשדרג את המרקם של המנה?
בהחלט! ניתן להוסיף תפוחי אדמה מגורדים שיספגו טעמים ויעשירו את המנה.
האם ניתן להכין את המנה על גריל?
כן! ניתן להכין קציצות ולטגן על גריל ליצירת טעם מעושן.
איך יהיו שונים אם אני אוסיף גבינות?
גבינות יוסיפו טעמים עשירים ומרקם נמס בפה.
כמה זמן לוקח לי להכין את המנה אם אני בורח בחוץ?
ובכן, תמיד יש את ה”דד ליין” – אך עם הניסיון זה יכול לקחת פחות מ-30 דקות.
האם אפשר לשלב ירקות נוספים לתוך המנה?
בהחלט! מה שבא לכם – תפו”א, קישואים, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
אז למה אתם מחכים? תשתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ותנו להם ליהנות מהטעמים המשגעים של הבשר הטחון לשבת! המנה הזו תעיף את השגרה שכולם צריכים. לישון לא מגיע לכם, להכין מנה אגדי היותר!