סלט חסה עם פטריות ועגבניות שרי
מה קורה כשחסה רעננה נפגשת עם פטריות עסיסיות ועגבניות שרי מתוקות? נוצר סלט שמסעיר את כל החושים! מדובר במשגע בעיניי, כי לא רק שהוא קל להכנה, אלא הוא גם מביא לתוך הקערה צבעים חיים, טעמים מלכותיים ורעננות מענגת שמפתיעה כל ביס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ואנשים המנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה, אתם תצטרכו לכמה רכיבים פשוטים שיעשו קסמים ויהפכו את הסלט שלכם למדהים ומעלף:
- חסה רומית או חוקים – חבילה
- פטריות שמפיניון – 250 גרם
- עגבניות שרי – 200 גרם
- שום – 2 שיניים
- שמן זית – 3 כפות
- חומ vinegar – 1 כף
- מלח – לטעם
- אורגנו – כפית יבשה
- פלפל שחור – לטעם
כמובן שאפשר לשדרג את הסלט הזה! נריץ אותך כמה רחוק אתה רוצה להגיע עם הכנתך. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בעגבניות חריפות במקום עגבניות שרי מתוקות. אנשים שאוהבים מתוק, יכולים להוסיף עוד כמה נגיעות של דבש או סילאן שיתחבר עם החומציות ויעשה לכם התפעלות!
שלבי ההכנה
והנה מגיע החלק הכיפי! הכנתם את כל המרכיבים וכבר יש לכם רוח רעננה בקלחת. אז בואו נתחיל:
- שמים את החסה בתחתית קערה גדולה.
- מניחים את הפטריות נקיות ופרוסות מעל לחסה.
- מוסיפים את עגבניות השרי חצויות.
- קוטעים את השום ומניחים בתוספת פתרון של עשבים יבשים.
- שופכים שמן זית וחומ vinegar על הסלט.
- מתבלים במלח ובפלפל לשאת את הטעמים.
- מערבבים את הכל בעדינות. בוגרי שלב המערבב הזה, תעשו אותו ברגישות, שלא תקרעו את עלי החסה!
- מגישים מיד! הסלט הכי טעים שיש מחכה לכם!
שדרוגים ותוספות
עכשיו כשאתם כאן וקיבלתם את המתכון המוכח והמרענן הזה, אתם יכולים לשדרגו לפי הטעמים והמצבים שלכם. לדוגמה, אם מתחשק לכם לתת לסלט טוויסט אסייתי, נוסיף כף של רוטב סויה ולחם טופו מטוגן קצוץ שיוסיף את הקריספיות שלו.
אם נהיה של פירות? אפשר להכניס לתוך הסלט קוביות של אבוקדו או חתיכות מפירות הדר שיתנו ניגודיות מתוקה. אם אתם חובבי גבינות, אז גן עדן של פטה מתפוררת או פרמזן מגורר ישדרגו את הסלט שלכם!
שאלות ותשובות
מה אני יכול לעשות אם אין לי פטריות?
אתם יכולים להשתמש בירקות אחרים כמו קישואים או ברוקולי קלויים. זה משגע!
האם הסלט הזה יכול להתאים לדיאטה?
בהחלט! הוא בריא, דל פחמימות ומלא בטעמים.
כיצד אפשר לשמור על טריות הסלט?
שמרו אותו במקרר, אבל אל תשמרו אותו עם רוטב למעלה. ערבבו רק כשאתם מבשלים אותו.
האם ניתן להכין את הסלט הזה יום מראש?
מומלץ לא. החסה מאבדת את פריכות שלה. הכינו אותו סמוך להגיש.
אם אני לא אוהב חומ vinegar, מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים מיץ לימון או חומץ תפוחים. הטעמים יהיו קצת שונים, אבל בהחלט קיים.
מה עוד ניתן להוסיף לסלט הזה?
חמוצי עגבניות, קרוטונים, או אגוזים קלויים יעשו הבדל בזמן הגשה!
האם ניתן להפוך את הסלט לטבעוני?
בוודאי! כל רכיב כאן הוא טבעוני, פשוט תשימו לב שהגבינות לא יהיו.
אילו תבלינים נוספים אפשר לשים?
תבלינים כמו פפריקה, כמון או בזיליקום יכולים להביא נגיעה סופר מעניינת.
איזה לחם יכול להתאים לסלט הזה?
חלה, לחם מחמצת או קרוסטיני בטעמים יכולים לשדרג את החוויה.
האם אני יכול להכין את הרוטב בנפרד ולשמור?
כן, אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת במקרר ולהשתמש בו כשצריך.
בסוף היום, המטרה שלנו היא הכנת סלט חסה עם פטריות ועגבניות שרי שיהיה לא רק טעים, אלא גם קלאסי וביתית כמו של אמא או של סבתא. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות!