"`html
סלט עגבניות בזיליקום – המתכון המושלם שהולך לשגע אתכם!
כשהשמש מזרחית והמנגל בחוץ מתארגן, האמהות והסבתות מכנות את הסלטים שלהן במטבח. סלט עגבניות בזיליקום הוא לא סתם סלט, הוא אחד מאלו שמכשפים אותנו עם כל ביס. מתכון זה משלב טעמים עזים, צבעים מרהיבים ומרקמים משגעים. והכי חשוב – זה פשוט כל כך קל להכנה, שתעשו אותו שוב ושוב!
זמן הכנה ופרטים נוספים
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כן, סלט עגבניות בזיליקום הוא לא מתכון שדורש רכיבים נדירים, והנפלא הוא שכל פרי וירק כאן מדבר אל הלב, ועב המתית המדהימה והמרעננת מתקבלת תוך כמה רגעים.
- 500 גרם עגבניות בשלות (מומלץ להשתמש במגוון צבעים ורמות בשלות)
- בצל סגול קטן או חצי בצל סגול גדול
- 1/4 כוס בזיליקום טריקצוץ
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
בזמן שאנחנו מדברים על העגבניות, אולי תחשבו גם על גרסה טבעונית או בלי גלוטן. אל דאגה! סלט שלנו כבר בריא מספיק. אפשר גם לשדרגו עם קדנציה של פטה צהובה או אגוזי לוז קצוצים לרמיזה של פריכות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב המהותי שנמצא בין לבין. תכינו את עצמכם, כי זה הולך להיות פשוט ומהיר להפליא. כל שלב שיביא אתכם צעד אחד לקרוב לסלט המושלם שלכם.
- שוטפים היטב את העגבניות במים קרים.
- חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, תלוי בגודל ובסוג.
- קוצצים את הבצל הסגול דק.
- מניחים את כל הרכיבים בקערה גדולה.
- מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל.
- מפזרים את הבזיליקום הקצוץ מעל.
- מערבבים בעדינות עם כף עץ, כך שהטעמים יתמזגו.
- מניחים לסלט לשבת כ-10 דקות כדי שהטעמים יתערבבו.
- מגישים את הסלט בצורה אסתטית, ונהנים!.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנן אינספור דרכים לשדרג את הסלט הזה! אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת, חומוס לתוספת חלבון, צנוניות קצוצות לצבעוניות נוספות או אפילו קצת רוטב חרדל דל פחמימות. כל אפשרות ממכרת ויכולה להעניק קסם חדש לכל מנת סלט!
שאלות ותשובות
מה עושה את העגבניות לסלט כל כך טעים?
העגבניות הן פירות עסיסיים, והטעמים שלהן מתפתחים עם הזמן. כאשר מצרפים אליהן תבלינים כמו בזיליקום ושמן זית, זה ממש מיד מערב את החושים שלנו.
איך לבחור עגבניות מושלמות לסלט?
לא כל העגבניות מתאימות לכל סלט. ולכן, עבור סלט עגבניות בזיליקום, כדאי לבחור בגרסאות בשלות, בעלות צבע עשיר ומעט קשה למגע. זה יספק את הפריכות הנחוצה ויעניק טעם מרהיב.
כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
אם המקרר שלכם מזוגג כראוי, סלט עגבניות יכול להחזיק מעמד בין יומיים לשלושה. רק ודאו שלא שמים את הבזיליקום לפני, שכן הוא חמוד יותר טרי.
אפשר לשמור את הסלט קפוא?
במקרה של סלט עגבניות בזיליקום, לא מומלץ להקפיא שכן המרקם משתנה בעקבות ההקפאה. העגבניות עלולות להפוך למרקמות רכות ולא נראו טובות.
מי יודע את המתכון הזה הכי טוב?
ובכן, אני בטוח שיש הרבה מסורות אחרות בבית, אך סבתא שלי תמיד הייתה מוסיפה עוד שן שום, ואין על טעם השום הטרי הזה!
האם יש סלטים נוספים עם בזיליקום?
בוודאי! בזיליקום מתמזג נהדר גם עם סלטי פסטה, סלטים יווניים, ואפילו לסלטים עם קינואה.
האם הסלט נחשב בריא?
מס לחלוטין! הסלט הזה הוא בריא, טבעי, ובעל פי כמה מהמנות הרגילות שלנו. הוא גם דל בפחמימיות, ומלא בטעמים.
מה המסגרת המושלמת להגיש את הסלט הזה?
סלט עגבניות בזיליקום הוא מצוין לצד מנה עיקרית של דגים או בשרים על הגריל. הוא פשוט מוסיף רעננות שהולמת היטב את טעמי הבישול.
האם יש לנו גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! הסלט שלנו הוא ללא גלוטן, ומי שמחפש את המנה הזו, יכול ליהנות ממנה בלי לדאוג.
איך אני יכול לשמור על טריות הבזיליקום?
כדאי לשמור על הבזיליקום במים כמו פרחים, במקום שיתייבש. זה שומר על רעננות הטעם שלו ובכך לא יפגע בצבעוניות של הסלט.
חברים, אחרי כל זה, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו ממנו! תנו לסלט הזה את הכבוד המגיע לו, כי הוא בהחלט הכי טעים שיש! בתיאבון!
"`