עוגיות תמרים ללא גלוטן וללא סוכר: חוויה מתוקה ומרגשת
מישהו פעם אמר שאורח החיים הבריא לא יכול להיות מתוק? ובכן, אנחנו כאן כדי להוכיח שהוא טועה! הכירו את עוגיות התמרים המדהימות והאדירות שלנו – מתכון שאומר "כן" למתוק בריא ללא כל רגשות אשמה. מדובר בעוגיות רכות, נימוחות, ועם טעם שאין כמוהו! אם אתם אוהבים עוגיות, אין סיכוי שלא תתאהבו במתכון הזה. אז קחו נשימה – מדובר ב- עונג משגע!
זמן הכנת המתכון
- 30 דקות הכנה
- 10 דקות אפייה
- מניחים שהתוצאה הסופית תספיק למינימום 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו נעבור למרכיבים. נעשה את זה פשוט וקל, כאילו סבתא אמרה לנו את המתכון באוזן.
- 300 גרם תמרים מגולענים
- 100 גרם אגוזי פקאן גרוסים
- 100 גרם שיבולת שועל ללא גלוטן
- 2 בננות בשלות
- 1/2 כוס חמאת אגוזים (מומלץ אגוזי לוז או בוטנים)
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- לפזר מעל – קוקוס מגורר (לפי הטעם)
אם אתם שואלים את עצמכם מדוע בדיוק תמרים? ובכן, תמרים הם לרוב משגעים כשזה מגיע למתוקים! הם עשירים בטעמים, בויטמינים ובמינרלים, והכי חשוב – הם מגיעים ללא סוכר מוסף! הם גם מסייעים לשמור על העוגיות רכות ונימוחות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו נעבור לשלב הכנת העוגיות. בדיוק כמו במתכון של אמא, אפשר להרגיש את הארoma המדהים שמתפשט בבית.
- מניחים את התמרים בקערה עם מים חמים למספר דקות, עד שהתמרים מתרככים.
- מסננים את התמרים ומעבירים אותם לקערה גדולה.
- מועכים את התמרים לעיסה חלקה עם מזלג או בעזרת מחית.
- מוסיפים את הבננות הטריות ומערבבים היטב.
- בוחרים את חמאת האגוזים ומערבבים את הכל יחד – תמצאו את עצמכם מתאהבים בטעמים המיתרגשים.
- לאחר מכן, מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, קינמון ומלח ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- שמים את עיסת העוגיות על תבנית עם נייר אפייה, בעזרת כף. שימו לב להשאיר מקום בין העוגיות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.
- מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר – קשה לחכות אבל חובה.
לאחר שעוגיות התמרים שלכם התקררו והן מוכנות לשיתוף, ניגע גם בכמה גיוונים.
תוספות ושדרוגים
כדי להפוך את העוגיות האלה למדויקות יותר במטבח שלכם, אפשר להוסיף כמה שדרוגים מהנים!
- להוסיף שוקולד מריר קצוץ – השוקולד יוסיף יופי וטעמים חדשים!
- לגוון בנשיקות קוקוס להוסיף טעם טרופי מדהים.
- לאוהבי התבלינים – ניסיון לשים קצת קארי או ג'ינג'ר לאותן אהבות חזקות.
- לגיוון נוסף, ניתן לשים אגוזי מלך הקטנים והשבבים – טעם חריף יותר וממכר!
- אפשר לשים פרי יבש נוסף כמו חמוציות או אגסים – חדשנות משגעת!
שאלות ותשובות
כיצד אפשר לגרום לעוגיות להיות מתוקות יותר?
ישנה אפשרות להוסיף דחיסת תמרים נוספת או גם סירופ מייפל או סוכר קוקוס.
האם אפשר להכין את העוגיות עם אגוזים אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש באגוזי קשיו, שקדים או בכל אגוז שתאהבו.
אפשר לאפות על טמפ׳ נמוכה יותר?
כן, אפשר לאפות על 160 מעלות, אך זה עשוי לקחת יותר זמן.
מה לעשות אם העיסה נדבקת מדי?
לכם תוסיפו עוד שיבולת שועל על מנת להקשיח את העיסה.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בוודאי! לאחר שהן התקררו, אתם יכולים להקפיא את העוגיות ולחמם לפני ההגשה.
כמה זמן נותרים בעוגיות לאחר ההכנה?
לאחר הכנה, הם נשמרות במקרר עד שבוע!
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהתאם, כל מה שיש לכם לעשות הוא להקפיד על חמאת אגוזים ולא להוסיף ביצים.
האם ניתן לשים תוספות כמו פירות יער או בננות?
אם פירות הם פרי עסיסי – מתעקשים על הסיבה שבהם ניתן להפחית את כמות הבננות כדי לשמור על מרקם העוגיות.
כיצד ניתן לאחסן את העוגיות?
שמרו את העוגיות בקופסת פלסטיק אטומה על מנת לשמור על רכותן.
למה תמרים כל כך חשובים לחיים הבריאים?
הם מקור מדהים לסיבים תזונתיים, ויטמינים, אשלגן וכנראה עוזרים גם להיפוך מצב רוח!
אני מקווה שהרגשתם את ה מעלף של עוגיות تמרים הייחודיות, והבנתם שהן לא רק בריאות אלא גם מתוקות להפליא. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תתפלאו לראות כמה אוהבי מתוקים יבואו לשתף בסיפור שלהם!