עוגת אגוזים וקינמון של אמא
אומרים שהאוכל שלנו הוא גם זכרונות. אז כשמדובר בעוגת אגוזים וקינמון של אמא, אני לא יכול שלא לחשוב על ילדים רצים במטבח, תרמילי פרנזים באוויר וריחות מתוקים שממלאים את החלל. העוגה הזו היא לא סתם עוגה; היא סיפור, מסורת, טעמים שעברו מדור לדור, וכל ביס ממנה לוקח אותנו לתוך עולם של חמימות, אהבה ורגעים בלתי נשכחים. אז ח buckle up, חובבי מתוקים, כי אנחנו מתכוונים להכין עוגה מדהימה, משגעת במידה שכזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש את האושר מתפשט בגוף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגת האגוזים והקינמון המושלמת, נזדקק למספר מרכיבים שקל למצוא במטבח הביתי שלכם. וחשוב לציין שכלומר מרכיבים, כמה טעמים ומרקמים שמהם אלה נובעים, מבטיחים שהעוגה תהיה לא רק אגדה אלא גם ממכרת. אז הנה הרשימה:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס חמאה רכה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
לא לשכוח! יש אפשרויות אחרות גם לדברים האלה. אם אתם בגישה טבעונית, תוכלו להחליף את החמאה בשמן קוקוס או אפילו במחית תפוחים. כמו כן, אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה במקום חלב. כל שינוי כזה לא רק מוסיף גוון חדש למתכון אלא גם שומר על בריאות. חפשו את השדרוגים המושלמים!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים מפוזרים על השולחן, בואו נתחיל את התהליך הקסום של הכנת העוגה המעלפת הזו. זה כל כך פשוט ומספק שתרצו לשחזר את זה שוב ושוב. אתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קבוע בתבנית אינגליש קייק מערכת טפלון.
- בק bowl הגדול, מקציפים את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת קלה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים להיטמעות.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מעבירים את תערובת הקמח לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שהכל מתאגד יחד.
- בתחנה האחרונה, מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ואת החלב, מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר.
ובכן, כל מה שנשאר עכשיו זה לחכות בסבלנות שהעוגה תתקרר. לא להלחיץ את עצמכם, אני יודע שזה קשה, אבל זה שווה את זה!
תוספות ושדרוגים
כדי להפוך את העוגה לאגדה של ממש, אני ממליץ להוסיף כמה תוספות ואופציות שדרוג נחשבות. לדוגמה:
- למרוח רוטב שוקולד מעל העוגה לאחר שהיא מתקררת.
- לטבול בחתיכות של אגוזי פקאן קלויים לחוויה ניגודית.
- להגיש ביסים עם קצפת מתוקה ופירות טריים, כמו תותים או מנגו.
- לנסות להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן או שקדים ולקבל טעמים חדשים ומרעננים.
אף אחד לא אמר שזה צריך להיות קלאסי – תהיו יצירתיים! זה מתכון שיכול להשתנות עם כל יום ותחושת מצב רוח.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה בחוץ והשיפוד יוצא יבש לאחר הכנסה למרכז העוגה. אפשר גם לבדוק אם היא קפיצית למגע.
האם ניתן להכין את העוגה באפייה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים ככל שיבוא לכם. העוגה עדיין תהיה מעלפת.
איך להחזיק את העוגה כדי שתשמור על רכותה?
לאחר שהעוגה התקררה, נגרים כדי לאחסן אותה בכלי אטום. זה ישמור על הרכות והטעם שלה.
למה הקינמון כל כך חשוב בעוגה הזו?
הקינמון מעניק לעוגה טעם חמים וממכר, שהופך אותה למעט שונה מעוגות אחרות.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה תישאר טריה במקרר למשך שבוע, אם היא נשמרת בקופסה אטומה.
איך אפשר להפוך את העוגה ליותר מתוקה?
אפשר להוסיף יותר סוכר או להגיש עם סירופ סוכר אם אתם מעוניינים בטעם מתוק יותר.
האם ניתן לקשט את העוגה? איזה סוגים של קישוטים כדאי לי להשתמש?
כמובן! ניתן לקשט עם סוכריות שטיפה, אגוזים קצוצים או קצפת עליונה.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט, זהו מתכון מצוין להקפאה. עטפו יפה ובזמן שאתם צריכים להוסיף שדרוגים לכממשוק.
מה עוד אפשר להוסיף לתוך העוגה עצמה?
אפשר לערבב עם קקאו או אפילו להכין גרסה שוקולדית במיקום חלק מהקמח.
איך להצמיד את הטעם של העוגה הלאה לאירועים שונים?
כדי לשדרג את העוגה לרמה גבוהה, אתם יכולים להגיש אותה עם תה או קפה, או אפילו באירועים מיוחדים כמו מסיבות.
אז למה אתם מחכים? הכינו את עוגת האגוזים והקינמון המדהימה הזו והציפו את העם בדברים הטובים של אמא. ואם אהבתם, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ואפשרו לכולם ליהנות מהטעמים המשגעים הללו!