עוגת שוקולד אגוזים וקוקוס
מחפשים מתכון לעוגה שמשגעת את החיך ומספקת חוויה בלתי נשכחת? אם כן, הגעתם למקום הנכון! אנחנו כאן כדי לחשוף לכם את המתכון המדהים הזה לעוגת שוקולד אגוזים וקוקוס, שתכניס אתכם למצב רוח מעולה בכל ביס. מדובר בעוגה שמפיצה ניחוחות ממכרים שיתפזרו בכל הבית, ובטוח שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. עוגה זו היא בעלת שילוב מושלם של רכות, פריכות ובשורה התחתונה – פשוט קשה לעמוד בפניה!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-14 מנות
העוגה הזו מושלמת לאירועים מיוחדים, ימי הולדת ואפילו סתם כדי לפנק את עצמכם בסוף יום עבודה מתיש. הממממ… רק לחשוב על אותה עוגה על השולחן, ואתם מתאווים לטעום ממנה מיד!
הרכיבים הדרושים
קדימה, נצא לדרך! כדי להכין את העוגה המעלפת הזאת, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס סוכר (אם אתם אוהבים מתוק, תוכלו להוסיף עוד קצת)
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (האפשרויות הן אינסופיות: אגוזי לוז, אגוזי מלך, פקאנים או אפילו תערובת של כל האגוזים)
- 1/2 כפית קינמון (למי שאוהב את הטוויסט המיוחד)
- קמצוץ מלח
כמובן שיש אפשרות לשדרג את המתכון הזה! לדוגמה, ניתן להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן, עבור חוויה מתוקה יותר. כמו כן, אפשר למנוע גלוטן ולשנות את הקמח לקמח שקדים עבור גרסה דלת פחמימות. ההחלטה בידיכם!
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע השלב הכי כיף – ההכנה! אז קדימה, נתחיל:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
- מקציפים את החמאה והשוקולד בסיר מעל מים רותחים עד שהשוקולד נמס, ואז מסננים ומניחים להתקרר.
- במקביל, מקציפים את הביצים והסוכר בקערה גדולה עד שהתערובת מתחילה להפוך לקצפת בהירה ולתפוס נפח.
- בזהירות, מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתוך הביצים המוקצפות ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- נ sift את הקמח, הקוקוס, האגוזים, הקינמון והמלח לתוך התערובת ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פני השטח.
- אופים 30-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש במרכז.
- מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה, אבל בהחלט מומלץ לטעום אותה גם כשהיא חמה!
כל שלב בתהליך הוא הזדמנות להעניק לעצמכם רגעי נחת. תנו למוזיקה הנכונה להתנגן ברקע, ותנו לראש שלכם לשוטט על כל הטעמים המדהימים שמחכים לכם בסוף התהליך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, לאחר שסיימנו את המתכון הבסיסי, אפשר להוסיף לו עוד כמה תוספות מדהימות! לשדרוג טעים, אפשר למרוח שכבת שוקולד מומס מעל לעוגה לאחר שהיא התקררה, לקשט בשברי אגוזים או בפתיתי קוקוס.
אם אתן רוצות לרגש את האורחים כמובן שתוכלו להוסיף כדורי גלידה בטעמים אהובים מעל, או לשדרג בטעמים לשוקולד קנמון או אפילו לימון! הבחירה היא בידיכם.
שאלות ותשובות
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
כשקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה! אם יש עליו מעט שוקולד, זה בסדר – זה חלק מהכיף.
איפה אפשר לשמור את העוגה ואיך לשמור עליה טרייה?
שומרים את העוגה במיכל סגור בטמפ' החדר. אפשר גם להקפיא אותה עד חודשיים.
האם ניתן להכין את העוגה ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להחליף ביצה ב-1/4 כוס סייטן, או להשתמש בתחליפים כמו חצי בננה מעוכה.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בוודאי! זה ייתן לעוגה טעם מתוק יותר, וכמובן – העניין הוא לגוון.
מה אפשר להוסיף אם רוצים עוד טעם קפה?
תוספת של חצי כוס קפה חזק יכולה לשדרג את הטעמים של העוגה בצורה מושלמת.
האם ניתן להכין את העוגה לפני אירוע?
בוודאי, זה מושלם. אפשר לאפות אותה יום לפני ולשמור במקום סגור.
איך יודעים אם לא שיכלנו יותר מדי?
אם העוגה משתפכת ויורדת, זהו סימן שהיו הרבה קצף ביצים – חשוב לשמור על האיזון.
אם אין לי אגוזים, מה לעשות?
אפשר להשאיר את האגוזים או לשים תחליף כמו שוקולד קצוץ.
אילו קישוטים מגניבים אפשר להוסיף?
קצפת, קרם פרש, פירות יער קצוצים או פירות קיץ מצופים בשוקולד.
באיזה זמן מתאימים להגיש את העוגה?
אפשר להגיש אותה כל יום, אבל מומלץ במיוחד בסופי שבוע, או אחרי ארוחת ערב ספונטנית.
אז למה אתם מחכים? קדימה, נסו את המתכון המדהים הזה והפיצו אותו לכל החברים והמשפחה. תהנו מהעוגה הנפלאה הזאת, ובעיקר – אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות!