קוביות בשר בקר עם פטריות במתכון שחייבים לנסות!

קוביות בשר בקר עם פטריות: המתכון המושלם לחגיגת טעמים!

אף פעם לא תיארנו לעצמנו כמה טעימים ומרגשים יכולים להיות קוביות בשר בקר עם פטריות. המנה הזו היא כמו מסע בעומק הקולינריה, עם טעמים מדהימים והרמוניה בין מרכיבים שמתחברים יחד ליצירת פלא. מדובר במנת בשר גבוהה, נימוחה ומלאת טעמים שישאירו את הסועדים שלכם בשוק. ואכן, אחרי שמניחים את הקוביות המושלמות על השולחן, הלשון פשוט לא תפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה כולל: 1 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המעלפת הזו, נצטרך מרכיבים איכותיים שיביאו את הטעם המושלם. אז הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר (חלקים רכים כמו צלעות או פילה)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
  • 2 בצל בינוניים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס ציר בקר (אפשר גם מים)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • רבע כפית תימין יבש
  • רבע כפית פפריקה מתוקה
  • קצת מיץ לימון (לא חייב, אבל מוסיף טאץ' מרענן)

שלבי ההכנה

הכנת קוביות הבקר עם פטריות היא משימה עונג לכל חובב בישול. הנה כיצד נבצע זאת:

  1. נחמם שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שיהיה שקוף וזהוב.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונבשל במשך דקה נוספת.
  4. נעביר את קוביות הבשר לסיר ונבשל אותן מכל הצדדים עד שהן משחימות.
  5. נוסיף את הגזר הקצוץ ונערבב היטב.
  6. נוסיף את רסק העגבניות ואת היין האדום ונערבב שוב.
  7. נוסיף את הציר (או המים) ונביא לרתיחה.
  8. נפחית את הלהבה ונוסיף את הפטריות, התימין והפפריקה.
  9. נתנו לו להתבשל על חום נמוך כ-40-60 דקות, עד שהבשר רך ונימוח.
  10. נתאם מליחות ופלפל לפי הטעם.
  11. אם רוצים, ניתן לסחוט מעט מיץ לימון על המנה לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין עוגת גבינה בחושה כמו אמא שלך

מרכיבים חלופיים

לעיתים, אנחנו רוצים לשדרג או להתאים את המתכון. כאן יש כמה חלופות:

  • אפשר להשתמש בשר טלה במקום בקר.
  • לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בחתיכות טופו או פטריות פורצ'יני.
  • לגרסה קלה יותר, אפשר להחסיר את היין ולהשתמש במים או בתה צמחים עם טעמים חזקים.
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להשמיט את הגזר.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

רוצים לקחת את המנה הזו שלב נוסף קדימה? נביא לכם כמה רעיונות לתוספות שידגישו את הטעמים:

  • לגרסה חריפה, הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה.
  • שידרגו עם טריי של פטריות ייחודיות כמו שיטאקי או פטריות פורצ'יני.
  • להוסיף מעל ליטוף של עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה.
  • להשתמש בקמח תפו”ח לציפוי קוביות הבשר לפני טיגון لיצירת קריספיות.
  • אפשר להגיש את המנה על מצע של פירה, אורז או קוסקוס כדי להעצים את חווית הטעמים.

שאלות ותשובות

למה היין האדום חשוב במתכון?
יין אדום מוסיף טעמים מעמקים ומרכיב מינרלים שהם חיוניים בבישול בשר. הוא גם עוזר לרכך את הבשר במהלכו, מה שמוסיף טעמים נוספים.

איך אדע שהבשר מוכן?
הבשר מוכן כשקל לחתוך אותו והוא נמס בפה. אם אתם מתקדמים, פשוט תדקרו עם מזלג ואם הוא נכנס בקלות, אתם על מסלול הנכון!

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בוודאי! המנה הזו אפילו מתגלה כטעימה יותר אחרי יום במקרר, כשכל הטעמים התמזגו יחד.

מה אפשר להגיש עם קוביות הבשר?
מגוון פחמימות כמו פירה, מצה או קוסקוס או סלט מרענן בצד. סלסלת לחם טרי תמיד מתקבלת בברכה.

האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט! קוביות בשר מושלמות להקפאה, פשוט דאגו לאחסן בקופסה אטומה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המושלם לעוגיות ריבת חלב שלא תעשו בלי!

האם ניתן לשדרג את הבשר לסטייק?
כמובן! בשיטה הזו, פשוט פרסו את הבשר הנמס לפיסות דקות והשתמשו בשיטת הצליה.

האם ישנם תחליפים לדיאטה דלת פחמימות?
כן! אפשר להחליף את הפחמימות בגרסאות קלויות כמו קישואים או דלעת.

מה הטיפים שלכם להכנת קוביות הבשר?
הסוד הוא לא למהר! תנו לבשר בישול איטי ותהנו מהסבלנות והתוצאה הסופית!

האם יש דרך מיוחדת ללטפתי את הטעמים?
בקיצור, מתבלים בשילוב של מלח בסוף הבישול, זה מחריף הכל!

אם יש לי תוספות נשארות, לאן אני פונה?
תמיד אפשר להכין מרק עם שאריות הבשר והקוביות טובות בציר בכל המקרים.

ועכשיו, כשיש לכם את המתכון הזה, האם אתם מוכנים לרגע המדהים שבו תגיעו לחגיגה בצלחת? שתפו ותזמינו את החברים והמשפחה לשולחן! מבטיחים שזה יהיה טעים, משגע ומעלף!

Scroll to Top