מתכון לאוסובוקו בתנור
שנת 2023, ואתם בבית, קרים לכם, ואתם רוצים מנה שנושאת אתכם לעולם חמים ועשיר. חשבתם על אוסובוקו בתנור? לא? הגיע הזמן להתאהב! המנה הזו זוכה לכינוי "מפתיעה" ושם נוסף – "מדהימה". הניחוחות המושלמים שממלאים את הבית במהלך הבישול הם משהו שלא תשכחו זמן רב. מתוך חוויותי, מדובר באוכל של יום שבת, האוכל שכולנו מחכים לו, כשסבתא או אמא מכניסות את המנה לתנור, ואין ספק שהיא המושלמת ביותר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-5 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה הזו? נתחיל מרשימה שמוכיחה שהפשטות היא המפתח, אבל התוצאה היא משהו אגדי!
- 4 נתחי אוסובוקו (ברווז או עגל)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזר גדול קלוף קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 2 כוסות ציר בשר (או מים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, טימין
- 1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות (אופציונלי)
אם אתם מתלבטים על גרסה טבעונית, אפשר להחליף את נתחי האוסובוקו בשעועית חמה ולשתף את הסיפור שלה – תמיד היא עושה את העבודה! לגירסה כזו תצטרכו להשאיר את כל שאר המרכיבים על כנה, והבהירו שעדיף להגדיל את כמות הציר להרגשה נימוחה. אז, בואו נתחיל!
שלבי ההכנה
כדי להפוך את המתכון הזה לארוחה המשגעת שהוא, יש לעקוב אחרי השלבים הבאים בצורה מסודרת.
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד על חום גבוהה ומטגנים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים עד שהן שזופים היטב, וכך משיגים את הטעם המושלם.
- מוציאים את הנתחים מהסיר ומניחים בצד.
- אוכלים את הבצל והגזר בסיר בו חיממתם את השמן, עד שהבצל מתחיל להיות שקוף ועסיסי.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כ-2 דקות, עד שהתבלינים מתערבבים עם הירקות.
- מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר ומוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את רסק העגבניות יחד עם הציר או המים, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וטימין, ומערבבים היטב.
- סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור מהחום (160 מעלות צלזיוס) למשך שעתיים. במהלך הבישול, הבשר יהפוך לנימוח ונפלא.
- כעבור שעה, אם אתם אוהבים פטריות, אפשר להוסיף את הפטריות לסיר ולבחוש את הכל יחד.
- כאשר הבשר רך ונשבר בקלות, המנה מוכנה! ניתן להגיש יחד עם פירה או אורז עדין כדי ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מרגישים רצון לרענן את המנה, מומלץ להוסיף ירקות שורש נוספים כמו תפוחי אדמה או דלורית. זה עושה את הסיפור למורכב יותר ומעניק לגוון צבעים מרהיב! בנוסף, אפשר להוסיף נגיעות של לימון לסיום, שמאזנות את הטעמים בצורה מעלפת.
שאלות ותשובות
מה זה אוסובוקו?
אוסובוקו הוא נתח בשר מהשרוול של בעל חיים, לרוב עגל, שמבושל בחום נמוך והופך להיות נימוח ועסיסי. זהו מאכל מפורסם ברחבי איטליה.
האם אפשר להשתמש בפטריות קפואות?
כן, פטריות קפואות משמשות כתחליף מצוין! חשוב לשים לב שהן יוצאות מהקפאה לפני השימוש, כדי שלא יוסיפו מים מרובים למנה.
כיצד אדע אם הבשר מוכן?
כדי לבדוק אם הבשר מוכן, פשוט תנסו לחתוך אותו עם מזלג. אם הוא נשבר בקלות, זה סימן מצוין!
האם ניתן להקפיא את האוסובוקו לאחר הבישול?
בוודאי! אחרי שהמנה התקררה, אפשר לשים אותה במיכל אטום ולהקפיא. כשמתחשק, סתם מחממים מחדש.
מה אפשר להוסיף למנה כדי לשדרג את הטעמים?
בזמן הבישול כדאי להוסיף עשבי תיבול פרשיים כמו רוזמרין או תימין, זה מסייע לשדרגן את המינון הטבעי של הטעמים.
האם אפשר להשתמש בגלוטן?
אם יש לכם רגישות לגלוטן, ניתן להשתמש ברסק עגבניות ללא גלוטן. יש לשים לב לכל תוית!
האם זה מתכון אפשרי בעונת הקיץ?
בהחלט! אם אתם אוהבים את אתם יכול להכין את המנה אפילו במנגל. זה משגע לצרף ירקות מפריכים לצד האוסובוקו.
מה אני יכול לעשות אם אין לי שמן זית?
אם אין שמן זית, ניתן להשתמש בשמן חמניות – הוא בעלי טעם ניטרלי ולא משפיע על המתכון!
האם המנה מתאימה לילדים?
מומלץ לשאול את הילדים קודם! המנה מאוד טעימה, אבל צריכה לשקול אם מעדיפים טעמים עשירים.
איך אני יכול להפחית את כמות השומן במנה?
אם תחפשו בשר רזה יותר, תוכלו להקטין את כמות השומן. בחירת נתח רזה יכולה לעשות את ההבדל!
כעת כדי לסכם לכם: אתם רק צריכים לבחור מרגע ההכנה ועד הביס הראשון, במן מתכון לאוסובוקו בתנור הופך להיות האוכל המושלם שלכם ליצירת זיכרונות בטעמים נפלאים. שתפו את המתכון הזה עם חברים וקרובים, תהיה זאת טיול לטעום את האגדי הזה!