אושפלו כבש – מתכון אגדי שלא תשכחו
כמה פעמים חשקתם במנה שחמצה את כל התחושות? מנה שעוטפת אתכם בחום ובטעמים מיוחדים, כאלה שמזכירים את הבית ויוצרים זיכרונות אמיתיים? כאן בדיוק אנחנו מגיעים לאושפלו כבש מדהים, שמתעלה על כל ציפיותיכם ויוצר רגעים בלתי נשכחים! תארו לעצמכם מנה עשירה ומלאה בטעמים כמו הכבש, פירות יבשים, תבלינים מפתיעים והרבה אהבה – זו היא בדיוק המנה אשר תגרום לכל אחד מכם לצאת מגדרו ולהתענג על כל ביס. אז אם אתם מוכנים לשדרג את הארוחה הבאה שלכם ולהפוך אותה לחוויה משגעת, המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומס’ מנות
- זמן הכנה: כ-3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מס’ מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפניכם רשימה של רכיבים שמשלבים יחד טעמים ממכרים וטעימים, שמסוגלים להפוך את האושפלו שלכם למנה מושלמת.
- 1.5 ק"ג כבש, קצוץ לחתיכות גדולות (נשבע לכם שהטעמים יהיו הכי טעימים שיש)
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 גזר, קצוצים
- 500 גרם חומוס, מבושל
- 200 גרם תאנים יבשות, קצוצות
- 200 גרם צימוקים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפות שטוחות מלח
- 1 כוס ציר כבש או מים (כדי ליצור את הרוטב המושלם)
- 3 כפות שמן זית
- אורגנו או כוסברה קצוצה לקישוט (אם בא לכם להפתיע את האורחים)
חוץ מזה, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הכבש בסייטן או בטופו. עם תיבול מתאים, התוצאה תהיה לא פחות ממושלמת!
שלבי ההכנה
לאחר שנאספו כל החומרים, אפשר להתחיל בהכנה של המנה המעלפת הזו. הנה השיטה שלי, שגרמה לכל מי שטעם אותה להתרגש.
- מחממים בשמחת חיים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומתחיל להפיץ ניחוח מדהים.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את נתחי הכבש ומזהיבים מכל הצדדים עד שיתפסו צבע, הערפול מתחיל להתחזק.
- נוסיף את הקינמון, כמון, מלח, תאנים וצימוקים – מומלץ לערבב היטב.
- מוסיפים את החומוס ומערבבים שוב, שימו לב לדברים המדהימים שמתחילים להתרקם.
- יוצקים ציר כבש או מים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים עם מכסה, ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים וחצי – זה הזמן להתרווח ולהתמלא בריחים הנפלאים שמסביב.
- לאחר שעתיים וחצי, פותחים את המכסה ומערבבים. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים.
- מבשלים עוד חצי שעה בלי מכסה, כדי שהנוזלים יתאדו ויתקבל רוטב סמיך וטעים.
אם ביררתם עד כאן, אני בטוח שאתם מתארים בנפשכם איזה טעמים מרנינים מצפים לכם. אל תוותרו על להוסיף קישוט של כוסברה קצוצה או אורגנו – האסתטיקה חשובה כמו הטעם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
- לגיוון אפשר להוסיף פרוסות רחבות של תפוחי אדמה או בטטות בסמוך לסוף הבישול.
- לגרסה חריפה, תוכלו להוסיף פלפל חריף קצוץ לפי הטעם.
- והלכתי על הצד המתוק? חילקתם חופן אגוזי מלך קצוצים שיתמזגו עם הניחוחות.
- וכמובן, דחפו פרוסות לימון או חומץ בלסי לחומוס – שדרוג לא מתנצל!
שאלות ותשובות
למה כדאי להכין אושפלו כבש?
אושפלו כבש מציע שילוב טעמים ייחודי שנשאר בזיכרון, הוא מעורר זיכרונות מכל העבר וממלא את האווירה בבית. הטעמים האדינים והסמיכות המושלמת, הם הכוכבים האמיתיים של כל ארוחה.
איך ניתן לשדרג את הטעמים?
שידגו עם תיבול נוסף, פירות יבשים שונים, אגוזים או תבלינים שאוהבים. אפשר גם לנסות להוסיף ירקות שתרצו שיתרמו לטעמים שלכם.
האם אפשר לשמור אושפלו כבש במקרר?
בוודאי! ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. אם רוצים, אפשר גם להקפיא ולהתענג על המנה המדהימה גם לאחר שהיא מוכנה.
מה מתאים להגיש ביחד עם האושפלו?
מומלץ להגיש יחד עם אורז בסמטי או קוסקוס, בעקבות המנה המלחית שמתאימה כל כך טוב להם.
כיצד ניתן להפוך את המנה לטעימה יותר?
אפשר להוציא את המנה מהסיר ולהעביר לתבנית ולאפות בתנור ל-15 דקות כדי שהשכבת טעמים תתרקם יחד.
האם אפשר להשתמש בכבש קפוא?
בוודאי! רק שימו לב להפשיר אותו היטב לפני הבישול.
איזה סוגים של סלטים מתאימים עם המנה?
סלטים מרעננים כמו סלט ירוק עם רוטב לימוני, או סלט טבולה עם חמוציות משתלבים בול עם ביצוע האושפלו.
מהו הזמן המומלץ להניח למנה descansar?
באמת, כשמשאירים אותה להתקרר טעמים מתפתחים ועושים פלאים בנוגע לעומק הטעם המתקבל בכל ביס.
כיצד אני יכול להבטיח שהכבש שלי יתבשל כראוי?
אם יש לכם טחון של בשר בעייתי, קחו את זה לידיים וחתכו לחתיכות שוות – זה מגביר את היכולת שלהם לעבור את התהליך ביעילות.
איך אני יודע מתי המנה מוכנה?
אם הכבש מתפרק בקלות עם מזלג, אתם בהחלט על המסלול הנכון!
אושפלו כבש היא מנה שמזמינה את כולם לארוחה, ועם כל ביס תרגישו את האהבה שהשקעתם בה. שימרו את המתכון הזה והפיצו אותו לחברים, כי שיהיה כולנו ביחד ברגעים האלה של חום וביחודיות. שיהיה לכם הרבה תיאבון!