איך לבשל דג טונה שיצא רך ואוורירי
מאחו כמו מזרח תיכון, טונה תמיד הייתה הבחירה של לא מעט דייגים ואנשים שאוהבים את הים. לא פלא, שהדג האגדי הזה חודר לכל מסעדה, תפריט ביתי ואפילו ערב משפחתי. אבל כיצד מבשלים דג טונה כך שיוצא רך, נימוח ובעל טעמים עשירים? יש אנשים שאומרים שזה סוד, אחרים טוענים שזה ניהול חכם של מנת חום. אז, נתחיל במסע לגילוי המתכון המושלם והכי טעים שיש לדג טונה מוכשר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את הפלא המדהים הזה של דג טונה, אנחנו צריכים כמה רכיבים פשוטים שיהפכו את המנה למעלפת באמת:
- 4 נתחי דג טונה (כ-200 גרם כל נתח)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון: פטרוזיליה, נענע או בזיליקום)
- 1 כפית שום קצוץ (אופציונלי)
- 2 כפות סויה (אופציונלי)
- 1 כוס ירקות בצד (כמו קישואים, גזר או אספרגוס)
חלקים חלופיים
למי מכם שחולמים על גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר לשדרג את המתכון גם לחציל קלוי או דגי ים אחרים כמו דניס או לברק. לחלופין, עבור גרסה ללא סויה, פשוט יש להוסיף עוד מיץ לימון או קצת שמן זית.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס לעניינים! בואו נבין את המהלך, שלב אחר שלב:
- מחממים את מחבת הברזל על חום גבוה.
- מניחים את נתחי דג הטונה על צלחת ומשמנים אותם בשמן זית בצד אחד.
- מפזרים מלח, פלפל ושום קצוץ (אם בחרתם להשתמש).
- מניחים את נתחי הטונה מצד השמן על מחבת החמה.
- מבשלים במשך כ-2-3 דקות עד שהצבע מתהפך ויש קיפולים מדהימים.
- הופכים את דג הטונה בעזרת מלקחיים ונותנים לו להתבשל עוד כ-2-3 דקות מצד השני.
- לסיום, סוחטים מיץ מחצי לימון מעל.
- אם רוצים לשדרג, מוסיפים רוטב סויה בזמן הבישול.
- מניחים את נתחי דג הטונה על צלחת ונותנים להם לנוח במספר רגעים.
- קולעים ירקות סגולים על מחבת נוספות עם מעט שמן זית ואחרי 5-7 דקות מעלים טעמים מדהימים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אנחנו רוצים להכין חווית אוכל אמיתית, אפשר לחשוב על שלל תוספות שיגרמו למנה להיות משגעת!
- להוסיף עוד תבלינים כמו כמון, פפריקה או קימל יכולים לשדרג את המנה.
- כמובן, סלט ירקות טרי בצד רק מדגיש את הטעמים שיצאנו מהם.
- לגרסה חריפה, ניתן להוסיף צ'ילי קצוץ זה ייתן הרבה יותר טוויסט מעניין!
- אפשר לנסות להכין ציר אפרסק או ציר גזר שידגיש את הטעמים.
שאלות ותשובות
כמה זמן צריך לבשל את דג הטונה?
כמו שצוין, מדובר בכ-2-3 דקות מכל צד, בסך הכל 5-7 דקות. זה מספק טעם רך ונימוח, בדיוק כמו שכולם אוהבים!
האם כדאי לקנות דג טונה קפוא או טרי?
כמובן! אם יש לכם אפשרות לקנות דג טונה טרי, זה בהחלט מומלץ. דג טונה טרי נותן טעמים נפלאים שלא נוכל למצוא בקפוא. אבל אם קפוא זה מה שיש, אל תהססו!
האם ניתן לשדרג את המנה עם רטבים אחרים?
בוודאי! כהצעת הימור, רוטב פסטו או רוטב חרדל בדילולה יכולים להפוך את המנה למופלאה.
מה אפשר לשים בעילית השולחן לצד המנה?
סלט ירקות מרענן, חלה או פוקצ'ה יפכו את הארוחה למושלמת!
איזה ירקות מתאימים עם דג טונה?
קישואים, גזר, אספרגוס וכמובן, תוספת ירק מכל הסוגים הם פשוט מסמרים את החוויה!
האם מדובר במנה שמתאימה לבישול על גריל?
כמובן! טונה בגריל עם טעמים מעושנים היא חוויה אגדי במיוחד.
האם טונה יכולה להיות רזה למדי?
בהחלט. דג טונה אמנם לא משמין, ולטובה! מדובר בסוג דג עשיר בחלבון ובריא כל כך!
מה כדאי להגיש לצד הפתיתים?
פתיתים קצוצים עם טאפנד זיתים יכול להיות תוספת נהדרת למנה, משגע ללא תחרות!
האם טונה ברוטב לא מתאימה לי?
לפי הניסיון שלי, בהחלט! רוב האנשים מסכימים שזה טעים יותר, אך ניתן לשדרג את המנה בהתאם להעדפות האישיות שלכם.
איך לאחסן שאריות?
אם נשאר לכם דג, עטפו אותו בנייר כסף או תנור ואחסנו אותו במקרר. טונה נשמרת היטב למשך יום-יומיים.
בסופו של דבר, דג טונה הוא בהחלט מצרך קלאסי שכולנו אוהבים. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולפנק את עצמכם במנה משגעת. בתיאבון!