איך להכין בלילה לוופל בלגי מושלם בבית

בלילה לוופל בלגי מדהימה וממכרת

תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את הדלת למטבח וריח מתוק של בלילה לוופל בלגי עולה באוויר. אין ספק שכולם מסביב יכנסו למצב רוח טוב. הוופל הבלגי הזה לא רק מדהים ביושרתו, אלא הוא גם מושלם לארוחת בוקר, מסיבת פנקייקים או אפילו סתם כך בשעה מאוחרת של ערב, כאשר מתעורר חשק למשהו אגדי. זהו מתכון קל וזורם, שיכניס חיוך על פני כולם וידאג לכך שהממדים של שמחת האוכל יגדלו! מהרגע הראשון קיים בו משהו שובה לב; כאשר אתם שומעים את הוופל מתפצפץ על מחבת מברזל, כשהוא מתמלא בשלל תוספות – תותים, שוקולד, קצפת – התמונה המושלמת נוצרה. אז למי שבחיים לא עשה לנו וופל בלגי, עכשיו זה הזמן לפתוח את הראש ולהתענג על תוצאה משגעת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 5-7 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אלו הם רכיבי הבסיס האדירים שדרושים לנו כדי להכין את הוופל המושלם:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף סודה לשתיה
  • 1/2 כוס שמן צמחי או חמאה נמסה (נעשים אוורירי בטירוף)
  • 1 3/4 כוסות חלב
  • 2 ביצים (כל אחת עוזרת לנו להפוך את הוופל לנימוח)
  • 1 כפית תמצית וניל (לתוספת טעמים וארומה משגעת)

מרכיבים חלופיים

אם במקרה אתם טבעוניים, אפשר להחליף את החלב בחלב צמחי כמו חלב שקדים או קוקוס, והביצים ניתן להחליף ב-50 גרם של מחית תפוחי עץ או 1/4 כוס דחוסה של טחינה. ורוצים ללא גלוטן? השתמשו בקמח תפו”א או קמח אורז! אתם לא חייבים לפספס את המעדן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  המבורגר קפוא בנינג'ה גריל: כך תכינו אותו בקלות

שלבי ההכנה

ונעבור אל ההכנה! חשוב להדגיש שכמו כל מתכון טוב, גם כאן לא נדרשת השקעה גדולה יותר מהכנה של נימוס ולב. פשוט לפעול לפי השלבים הבאים!

  1. מחממים את מכונת הוופלים שלכם על חום בינוני.
  2. נכניס את כל המרכיבים היבשים לקערה גדולה: קמח, סוכר, סודה לשתייה.
  3. בקערה נפרדת, נטרוף היטב את הביצים שלא ייראו קודרות, נוסיף את החלב, השמן ותמצית הווניל.
  4. מזגו את רכיבי הקטגוריה היבשה אל הקטגוריה הרטובה וערבבו היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. נשמן מעט את מכונת הוופלים בשביל לוופל שבראש שלו לא יידבק.
  6. בעזרת פיתה צעירה טורפים את הבלילה ישר לרשתות של המכשיר ונסגור.
  7. מבשלים בין 5 ל-7 דקות או עד שהוופל מתייצב והופך לזהוב.
  8. מוציאים את הוופל בעזרת מזלג ומניחים אותו על רשת. במקביל, חוזרים על תהליך עם שאר הבלילה.
  9. מוסיפים תוספות כיד הדמיון. שוקולד, פירות, קצפת שלוחה ועוד!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רגע, אבל זה לא הכל! מהודו המושלמת הזו אפשר אפילו ליצור אינספור גרסאות! חשבו על תוספות שונות: סירופ מייפל, אגוזי לוז טחונים, פירות יער, קצפת עם וניל, רוטב שוקולד, אגסים קצוצים… ואם לא אכפת לכם לאתגר את החיך שלכם, תוסיפו לתערובת של הוופל קוקוס, אגוזי קשיו קצוצים או קקאו. זה מעלף!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הוופלים גם ללא מכונת וופלים?
כמובן! אפשר להכין במחבת פשוטה, רק צריך לשמור על חום בינוני ולשטוח בעזרת כף את הבלילה.

כמה זמן אפשר לשמור את הוופלים במקרר?
תוכלו לשמור את הוופלים במקרר למשך 3-4 ימים. מחממים טיפה והם יחזרו להיות מדהימים.

איזה סוג חלב מומלץ להשתמש בו?
חלב רגיל עובד נהדר, אך אל תשכחו ששמנת קוקוס או חלב שקדים יכולים להעניק לכם טעמים שונים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין תפוח אדמה מוקרם בטעם מושלם

יש דרך להפוך את הוופלים לבריאים יותר?
כמובן! הורידו את הסוכר והשתמשו בקמח תפו”א. כך תקבלו וופל דל פחמימות יותר.

האם אוכל לשים תוספות ישירות בתוך הבלילה?
בהחלט! שקדים קצוצים או שוקולד צ׳יפס שלך בהחלט יכולים להוסיף ייחודיות למנה.

מדוע רצועות הוופל כל כך פריכות?
שימוש בסודה לשתייה בשילוב חום גבוה בתוך מכונת הוופלים עושה את הקסם!

ואם אני אוהב לפנק את עצמי בשוקולד?
אתם מוזמנים! פזרו שוקולד מריר מעל הוופל ואם תרצו, ערבבו אותו לתוך הבלילה.

האם אפשר להקפיא את הוופלים?
ברור! הקפיאו בין ניירות אפייה לאחר קירור.

מה לגבי גרסה עם ממתיקים טבעיים?
סוכר קוקוס או סטיביה יכולים להיות מאוד טובים, רק שיהיה צורך לבדוק טעמים לאחר ההכנה!

סוף סוף, הגיע הזמן להעלות לדף הערות הספונטניות שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון המגניב הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם עם הנאה שלא תישכח!

Scroll to Top