המתכון המושלם לטבלת עישון בשר – חווית טעמים שמשגעת את החיך
בשיטוטים שלנו בעולם הקולינרי, אנו לפעמים פוגשים משהו שמשאיר אותנו חסרי נשימה. ומי לא אוהב ריח של בשר מעושן באוויר? בעזרת המתכון הזה, תוכלו להכין טבלת עישון בשר שזה עתה נשרה עליה השמש, אשר תגרום גם למיטב המסעדות להתקמט מקנאה. תבשיל שהאהבה של סבתא יוצאת מארבע הקירות ישר אל הצלחת שלכם. זה הזמן לארגן מפגש עם החברים או משפחה ולפנק אותם במנה מדהימה ומיוחדת, שיש לה ריח שלא תשכחו זמן רב!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות רמת קושי: בינונית מספר מנות: 8-10
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 4 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: כ-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול בעולם הטעמים והעישון, כדאי שנדבר על החומרים שבלעדיהם המתכון הזה לא היה מתאפשר. יש כאן את כל מה שצריך בשביל שיצא לכם מריח מדהים, מלא בעשן, טעמים משגעים וטקסטורות אגדי! רוצים שגם הבשר יהיה בריא? אין בעיה, תמיד אפשר לבחור בבשר רזה!
- 1.5 קילוגרם בשר בקר (כמו אנטריקוט, צלעות או פילה)
- 20 גרם שטיפה למרינדה
- 150 מ"ל מים
- 5 כפות מלח דק
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות שום יבש
- 2 כפות בצל יבש
- 1 כף כמון טחון
- קרשים מעץ במריחא – להוספת ארומה ייחודית (בחרו בין אלון, דובדבן או מה שיש לכם)
מרכיבים חלופיים
כמובן, אתם לא חייבים להרגיש מחויבים לרכיבים שהזכרנו. אם אתם טבעונים, תוכלו לבחור במרכיב חלופי כמותם טופו, או אפילו ירקות גדולים כמו קישואים או חצילים. בלי גלוטן? פשוט השתמשו בתבלינים טבעיים. היו יצירתיים!
שלבי ההכנה
לאחר שהתרגשנו מהמרכיבים, הגיע הזמן להכין טבלת עישון בשר. תתכוננו, אתם עומדים להציב את כישורי הבישול שלכם למבחן!
- סוחטים את המים לתוך קערה ומוסיפים את כולם (מלח, סוכר, פפריקה, שום, בצל וכמון) ומערבבים היטב עד שהמלח והסוכר נמסים.
- משרים את הבשר במרינדה למשך 4-24 שעות, כך שהטעמים יספגו היטב.
- מחממים את גריל העשן והקרשים מעץ שמים אותו במעגל.
- לאחר התחממות של כ-15 דקות, מניחים את הבשר על הגריל והגיחו עם יכולת אנושית וכל העיניים עליכם.
- עשן ביוטל בשר למשך 3-4 שעות, תלוי בסוג הבשר וברצינות שלכם. בשר סגלגל שכזה זקוק ליחס של פינוק!
- משאירים את הבשר לנוח על החיתוך במשך של 15 דקות לפני שניגשים לחתוך לפרוסות.
- מצרפים את הבשר למעלה לטעימה ומקבלים כבוד למרכיבים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשמדובר בעישון בשר, כל אחד יכול להוסיף את הטעמים שלו. אל תתביישו! לפעמים הוספת בצל קלוי, פטריות טריות או סלט מרענן יכולה לשדרג את המנה לרמות שלא תיארתם לעצמכם. יש לכם שמנת חמוצה? גם זה יוכל להיראות טוב על הצלחת!
שאלות ותשובות
איך יודעים מתי הבשר מוכן?
הבשר מוכן כשהוא reaches 90 מעלות צלזיוס פנימית. השתמשו במד חום כדי לבדוק, וזה יעבוד כפיצוי!
אפשר לעשות את זה על גריל גז?
נכון, ניתן להשתמש גם בגריל גז, אבל אל תשכחו להוסיף לעשן מעץ כדי לקבל את הטעמים המשגעים שהחיפשתם!
מה עוד אפשר לעשן?
שאלות מצוינות! אתם יכולים להכין גם עופות, דגים ואפילו גבינות מעושנות. פתרונות יצירתיים הם קונספט חשוב במטבח.
מה עושים עם שאריות?
תשמרו במקרר ולקחת אתכם בסנדוויצ'ים, מה שאומר שאתם לא זקוקים למסעדות.
אפשר לשמר את הבשר מעושן?
כן, אתם יכולים להקפיא את הבשר לפחות למונח של עד שלושה חודשים.
מה ההבדל בין עישון בתנור לעישון על גריל?
בגריל יש יותר טעם בלו"ז הדינאמי בעקבות הלהבה, בסוף התהליך אתם מקבלים טעמים שונים לגמרי.
איך משרים את הבשר בצורה הטובה ביותר?
למרינדה עמוקה היא ה-מפתח להצלחה. עליכם לוודא שהמרינדה מכסה לחלוטין את הבשר – זה ישפיע על טעם הסיום בלשון פינוק!
כמה זמן צריך להניח לבשר להתקרר?
עדיף להניח לבשר להישאר לשעה לאחר העישון כדי לתפוס את כל הטעמים.
האם אפשר לשלב מרכיבים מקלים שונים?
בהחלט! אתם יכולים להתנסות בתבלינים ולגוון כל כך הרבה. זה הזמן להיות יצירתיים!
האם עושים את זה באירועים מיוחדים?
כמובן! טבלת עישון בשר יכולה להיות החוויה המרכזית שלכם בכל חגיגה, מסיבת יום הולדת או פשוט ארוחת ערב משפחתית.
עכשיו שאתם יודעים את הסודות, הגיע הזמן לצאת לדרך, לבשל, להתנסות ולהתענג על כל ביס. אם המתכון הזה האתר אתכם – אל תססו לשתף ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים שלכם ליהנות גם כן, ותזכירו להם את הטעמים הכי טעים שיש!