איך להכין טופו בטמפורה פריך וטעים במיוחד

"`html

טופו בטמפורה – מתכון מושלם עם טוויסט!

כשהשמש שוקעת והשעה מגיעה ליד ארוחת ערב על הפרק, לא פעם אנחנו שואלים את עצמנו: "מה להכין היום?" אם אתם מחפשים מנה שמשלבת טעמים ייחודיים, מרקם מדהים ויכולת להרשים את כל מי שבסביבה, בואו להתענג יחד על המתכון המופלא הזה של טופו בטמפורה. מדובר במנה קצרה בחיים אך ארוכה בטעמים, ממכרת שלא תצליחו לעמוד בפניה!

זמן הכנת המתכון:

  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן מגיע החלק המרגש! כשמדובר בטופו בטמפורה, דיסציפלינות רבות נכנסות לתמונה, ומי שיבחר לנסות את מתכון לעולם לא ישכח אותו. רשמו את הדברים הבאים:

  • 400 גרם טופו סויה (מומלץ טופו קשה)
  • 1 כוס קמח תפו”ח
  • 1/2 כוס מים קרים (כן, קרים! זה הסוד למעטפת האווירית)
  • 1 ביצה (או חלמון ביצה אם רוצים גרסה טעימה יותר)
  • 1/2 כוס Breadcrumbs
  • מלח ופלפל לתיבול
  • שמן לטיגון (שימו לב לכמות)

מרכיבים חלופיים

רוצים להכין את המנה הזו בלי חלבונים? תוסיפו 1/2 כפית אוטם צמחי לשם אפקט ביצה. רוצים גרסה טבעונית? פשוט דלגו על הביצה! יש כאלה שמוסיפים יין לבן למעגל העבודות, וכל אחד מוצא את הגרסה שמתאימה לו.

שלבי ההכנה

כעת מתחיל החלק המעניין – ההכנה!

  1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ- 3 ס”מ.
  2. מניחים את הקוביות על מגבת נייר לספוג את הנוזלים.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, מים קרים, ביצה ומלח ליצירת בצק חלק.
  4. מערבבים את תערובת הבצק עד שתהיה אוורירית ונוזלית באריכות.
  5. מוסיפים את ה-Breadcrumbs לקערה סמוכה.
  6. מחממים שמן במחבת על חום גבוה.
  7. טובלים את קוביות הטופו בתערובת הבצק, ולאחר מכן בעטיפה Breadcrumbs.
  8. מניחים את הקוביות בשמן החם (בזהירות!), ומטגנים עד שהן נהיות זהובות.
  9. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מגישים חם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג נסיכת הנילוס בתנור - טעמים שיגרמו לך להתמכר

תוספות ושדרוגים

אין גבול למה שאפשר להוסיף! רוצים להפוך את המנה ליותר מרשימה? הנה רעיונות לשדרוגים:

  • להוסיף לפה רוטב סויה עדין או טחינה עם שום.
  • לצקת רוטב צ'ילי מתוק מעל בשביל להוסיף מתיקות.
  • להספיג את הטופו בצבעי הגלריה עם תיבול כורכום, פפריקה או כמון בצדדים.
  • להגיש עם ירקות אביביים חיים או קלויים.

שאלות ותשובות

איך מתארים את מנת הטופו בטמפורה? זו מנה שמשלבת בין פריכות רכה לתוך טופו שנמס בפה עם הרבה טעמים נוספים.

האם ניתן להקפיא את טופו בטמפורה? אנחנו מציעים להגיש אותה חמה, אך אם לא ממהרים, אפשר להקפיא בנפרד ולחמם מחדש בתנור.

איך לדעת אם השמן חם מספיק לטיגון? שימו קוביית לחם בשמן, אם היא צפה ועולה תוך שניות, השמן מוכן!

בשביל מה משמש Breadcrumbs? הוא נותן את המרקם המושלם והפריך. ממש מקסים!

איך לצמצמם קלוריות במנה הזו? ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל, וגם להלחית את כמות Breadcrumbs.

מה עושים אם המעטפת לא יוצאת פריכה? וודאו שהמים קרים. השמירה על טמפ' גבוהה היא קריטית!

אפשר לשלב טעמים שונים בבצק? בהחלט! נסו להוסיף תמצית שום, פפריקה או אפילו גבינת פרמזן אם לא אכפת לכם מקצת מוצרי חלב.

איך יודעים מתי להוציא את הטופו מהשמן? כשהוא הזהוב והססגוני, השעות הארוכות שלכם בישול השתלמו!

ממה להיזהר בזמן הטיגון? תכניסו את הטופו בעדינות והשימרו מהשפרצות שיכולות לגרום לכם לכוויות.

איך מגישים את המנה? חם מצוין עם ירקות או שיפודי ירקות בפני עצמם במרכז השולחן. אקסטזה בצלחת!

לאורך כל התהליך, נזכרתי כמה זה מדהים לראות איך מנה פשוטה מצליחה להתעלות מעבר למציאות וליצור חוויה מושלמת, שהכל קורה עם צלצול בפעמון המודעות – מי לא אוהב טופו בטמפורה? שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ובואו לחגוג מטעמים משוגעים של טעמים יחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קוביות בשר בבישול ארוך שהן סוד הטעמים המושלמים

"`

Scroll to Top