איך להכין מתכון גרגירי חומוס קפואים בקלות

"`html

מתכון גרגירי חומוס קפואים – ככה תעשו את זה מושלם!

אז מי לא אוהב חומוס? כנראה שכולם! זה לא סתם מנה, אלא מנה מדהימה, ממכרת וגם בריאה. כשחושבים על גרגירי חומוס קפואים, מתפתחת מחשבה על כל האפשרויות. דמיינו סלט חומוס טרי, חומוס עם פיתות חמות או אפילו מרק עשיר בחמוס. ובכן, היום אנחנו הולכים להכין יחד גרגירי חומוס קפואים, כך שתוכלו ליהנות מהם בכל עת.

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 4-6 מנות

הגרגירים עצמם יאפשרו לכם לא רק להכין חומוס, אלא גם לשדרג כל סלט או תבשיל, כך שאתם הולכים להיות הגיבורים בעיניים של כולם. אנחנו משתמשים בחומוס קפוא, מה שמקל על הכנת המנה וגורם לה להיות נגיש לכולם.

מרכיבים דרושים

כשהם קופצים בפה עם כל ביס, גרגירי החומוס הם למעשה כוכבי התוכנית. הנה מה שאתם צריכים:

  • 500 גרם גרגירי חומוס קפואים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לימון סחוט (כן, רק חצי) – כדאי להרגיש את החמיצות המדהימה
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • תיבול נוסף: כמון, זעתר או מה שתרצו!

והנה גרסה חלופית: אם אתם מעדיפים טעמים אחרים, תוכלו להמיר את השום בשום קלוי או את השמן באבוקדו. הכנת גרגירי חומוס קפואים יכולה להיות *מעלפת* ומהירה כמו שאתם רוצים.

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להבין מה עושים, והשלבים כאן פשוטים במיוחד. לאחר שתכינו את גרגירי החומוס, כל מה שנשאר זה לצאת לדרך!

  1. מבשלים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים למשך 5-8 דקות עד שהם רכים.
  2. מסננים את גרגירי החומוס ושמים בצד.
  3. מחממים שמן זית בסיר על חום נמוך.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  5. מסיפים את השום ומערבבים 1-2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הגרגירים המבושלים לסיר ומערבבים טוב.
  7. מתבלים במלח, פלפל, לימון ותיבול נוסף אם רוצים.
  8. בשלב זה, ניתן גם לדלל עם מעט מים אם רוצים מרקם רך יותר.
  9. בוזקים עליהם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים שוב.
  10. מגישים חם עם פיתות, סלטים או בכל צורה שתרצו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דוסה מתכון: Discover the Secret to Perfect Dosa at Home

כבר הייתם מזהים שלא מדובר במתכון מסובך, נכון? ברגע שיש לכם את גרגירי החומוס, אתם יכולים להשתעשע בכל מיני דרכים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג, אז מה אנחנו יכולים להוסיף? כאן יש כמה רעיונות שיכולים להוליד מנות אגדי­ות:

  • להוסיף בצל ירוק קצוץ או צנון לתוספת צבע וטעם.
  • חומוס עם טחינה לשלמות נוספת ועם מרקם נימוח.
  • שדרוג יוקרתי עם גבינת פטה מפוררת למגע מלוחה.
  • פטריות מוקפצות עם שום ושמן זית – שיביאו טעמים מפתיעים.

מהנסיון שלי, אני ממליץ ממש לא לפסוח על תוספות כמו עשבי תיבול – זה בהחלט משדרג את הכל.

שאלות ותשובות

כיצד אני יכול לשמור על גרגירי החומוס מבושלים?
אם אתם רוצים לשמור על הגרגירים, חשוב לשים אותם במיכל סגור במקרר. הם יחזיקו מעמד 2-3 ימים.

האם ניתן להקפיא גרגירי חומוס לאחר הבישול?
בהחלט, אתם יכולים להקפיא אך ורק את הגרגירים המבושלים, לא את המנה המוכנה, כדי לשמור על המרקם ועל הטריות.

אילו דברים אפשר להוסיף לסלט חומוס?
תוספות אפשריות הן אבוקדו, גזר מגורר, וטחינה. אפשר גם לשים טפנד ולטוסטים למעלה.

איך יודעים מתי הגרגירים מוכנים?
ברגע שהם רכים ונכנסים עם כף לירך מבלי להתנגד, הם מוכנים.

האם הכנת גרגירי חומוס קפואים מסובכת?
לא בכלל! מדובר במתכון פשוט ומהיר. השייקרים יכולים להיות אספקט של העכבה, כך שאין לכם ממה לחשוש.

אילו תבלינים נוספים אפשר לשים על הגרגירים?
שום, כמון, תבלינים כגון רוזמרין, טימין או פפריקה יכולים לשדרג את טעמם בקיץ החם.

האם יש גרסה טבעונית למתכון?
בהחלט, המתכון עצמו הוא טבעוני לחלוטין. פשוט אם אתם רוצים את הטחינה, קנו טחינה צמחונית או גרסה מבית.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה איך להכין סלט חצילים עם גמבה מעולה

אפשר להכין חומוס עם גרגירי חומוס טריים?
בוודאי! אם יש לכם גרגירים יבשים, סיימו את הבישול קודם ואז השתמשו במתכון הזה.

אילו מנות אני יכול לשלב עם חומוס?
חומוס משתלב נפלא עם פיתות, סלטים, גם בקיץ וגם במסיבת חג הקצפת.

מה אני יכול לעשות אם הכנתי המון גרגירים?
הקפיאו אותם, ופשוט תוציאו כמה בכל פעם שתרצו לאכול ממנת החומוס הזו.

אז מה הסוד של המנה הזו? לחבב אותה, להפוך אותה לאגדי ולהוסיף אותה לכל תפריט. זה מתכון חומוס קפוא שאתם פשוט לוקחים על עצמכם, ואני בטוח שתאהבו אותו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפרסם לחברים, הם יודו לכם על זה!

"`

Scroll to Top