איך להכין מתכון לוופל בלגי חלבי מושלם בבית

מתכון מדהים לוופל בלגי חלבי

אם יש דבר אחד שמסוגל לגרום לכל אחד לחייך, זהו ריח של וופל בלגי מתוק ואוורירי שממלא את הבית. רבים מאתנו זוכרים את הילדות, את השעות היפות שבילינו עם משפחותינו, והוופלים שהכינה לנו סבתא או אמא. עכשיו, תדמיינו את הרגע שבו אתם יושבים עם צלחת מלאה בוופלים שמרוחים בשכבת שוקולד מדהימה, עם קצפת ניה רק ברקע, ומה ללקק את האצבעות?

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

למתכון זה, אנחנו נשתמש במרכיבים פשוטים וזמינים, אבל עם טוויסט שיגרום לכולם לברך אותנו על גאונותנו הקולינרית.

  • 2 כוסות קמח לבן (מלחם מליאני, מרקם מושלם)
  • 1/2 כוס סוכר (מוסיף מתיקות מדהימה)
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה (כן, זה מה שעושה את הוופל גבוה ונפוי)
  • 1/2 כפית מלח (לא מובן מאליו!)
  • 2 ביצים גדולות (ללחח ולתפוס את המרקם הנכון)
  • 1 3/4 כוסות חלב (המרכיב הסודי בטעם העשיר)
  • 1/2 כוס שמן צמחי (כדי שלא יידבק)
  • 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב אם אתם אוהבים)
  • קצפת להגיש מעל (חלום מתוק)
  • פירות טריים לקישוט (תוספת רעננה)

אפשרויות חלופיות למרכיבים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים לכל ביצה ולהשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס במקום החלב הרגיל. שימו לב, שהטעם עשוי להיות קצת שונה, אבל בהחלט מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו מתחיל הכיף! כדי שתהיה לכם חגיגה נימוחה בפה, בואו ניגש להכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח. לא לפספס את הצעד הזה – הוא חשוב!
  2. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים ואז מוסיפים את החלב והשמן, ואז מערבבים את הכל היטב.
  3. שופכים את התערובת הרטובה אל הקמח ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. שימו לב לא לערבב יותר מדי!
  4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לתערובת ומערבבים שוב בעדינות. זה הזמן להתחיל להתמלא בציפיות!
  5. מחממים את מכונת הוופלים על חום גבוה. אם אין לכם אחת, זה הזמן לטפח את חלומכם ולקנות.
  6. שמים מעט תערובת בתבנית ומסים עד שהוופל זהוב ומריח כל כך טוב, שכבר לא תדעו מה לעשות עם עצמכם.
  7. מוציאים בזהירות ומניחים על רשת לצינון. החזיקו את הידיים שלכם באחריות, כי זה מתכון מדהים שרק הכנתם!
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת עד שסיימתם את הכל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  אוכל גרוזיני מתכונים: המרצים שיביאו את גרוזיה לביתך

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו כשיש לנו את הבסיס המושלם, הגיע הזמן לפנק את הוופלים שלנו בעוד טעמים ומרקמים!

  • מלמעלה, תוכלו להגיש עם קצפת שמרוחה באדיבות אווזים. פשוט מתהדר!
  • פירות מעורבים כמו תותים, בננות ומנגו יכולים להוסיף רעננות מדהימה.
  • אם אתם אוהבים קינמון, פזרו קצת מעל הוופלים. זה משגע!
  • וכמובן, אל תשכחו את השוקולד המומס. אין דבר יותר אגדי מזה!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי מכונת וופלים?
מומלץ לנסות להכין את הוופלים במחבת עם חריצים, אך זה לא יביא את אותו הטעם האגדי. אפשר גם להכין "פנקייקס" על ידי הפיכת המתכון לפנקייקים.

האם אפשר לשמור את הוופלים לשימוש מאוחר יותר?
בהחלט! פשוט הכינו כמות קטנה, הניחו אותם בשקית ואחסנו במקפיא. כשאתם רוצים, פשוט חום אותם בתנור!

האם ניתן להמיר את קמח החיטה בקמח חיטה מלאה?
כן! אבל שימו לב שהתוצאה עלולה להיות מעט דחוסה יותר ופחות אוורירית.

מה תוספות שיכולות להתאים לוופלים?
שוקולד מריר קצוץ, אגוזים, קונפיטורות שונות ועוד – האפשרויות אינסופיות!

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! עם פיקוח מבוגר, הילדים יכולים להכין ולהנות מהוופלים. זה גם יכול להיות פעילות מהנה!

מה הקטע עם הסוכר? האם אפשר להפחית אותו?
אם אתם רוצים, ניתן להפחית את הסוכר ולהשתמש בממתיקים אחרים כמו דחוף דל קלוריות.

האם אפשר לשים קקאו בתערובת?
בהחלט! רק שימו לב לשנות מעט את הכמויות של הקמח. זה ייצור טעם שוקולדי-אגדי.

מה הנשאר אם רציתי להכין יותר מטעם אחד?
זה פשוט – חלקו את התערובת לשניים, והוסיפו לקבוצת חצי אחת קקאו והשני פירות.

איך כדאי לאחסן את הוופלים המוכנים?
הכי טוב לשמור במקרר מכוסה היטב, כדי שהוכח נפלא יישאר כך גם כמה ימים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מג'דרה דרוזית בורגול ועדשים שחורות במתכון קל וטעים

למה הוופלים שלי יצאו שטוחים ולא גבוהים?
זה כנראה בגלל שסיפקתם תערובת רטובה על קמח או לא המתנתם שהמכונה תתחמם מספיק.

עכשיו כשאתם יודעים להכין את הוופלים הבלגיים המושלמים והכי טעימים שיש, מזמינים אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. אחרי הכל, מתכונים כאלה שווים זהב!

Scroll to Top