איך להכין סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק בקלות

סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק – מגישה חדשה ומרעננת!

ברגע שתטעמו את הסלט המדהים הזה, תבינו מדוע הוא הפך למעדן שאי אפשר להשאיר מיותם בשולחן. הטעמים החמוצים והמתוקים מתמזגים בכזו הרמוניה, עד שתרגישו שהרגע יצאתם מעולם טעמים חדש, בו כרוב וגזר מנהלים דיאלוג טעים ומושלם. עם כל ביס, תרגישו איך הצבעוניות של הירקות חודרת לנשמה שלכם, והטעם הפשוט מפתיע את החך. הסלט הזה לא רק טעים – הוא גם בריא, מרענן, וכמובן, מוסיף שפע צבעים לשולחן, כך שהוא בהחלט מושלם לאירוח, לארוחה משפחתית, או אפילו כקינוח. עד שהמנה תגיע לשולחן, כולכם תרצו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת אנחנו נכנסים לתהליך המרתק של הכנת הסלט. רק תחשבו על כל השפע הצבעוני הזה, שמחכה לכם במקרר! הנה מה שנצטרך כדי להכין סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק שמשגע את הטעם:

  • חצי ראש כרוב כבוש (או כרוב ירוק) קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
  • 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס פירות יבשים קצוצים (כמו צימוקים או משמשים)
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציה)

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית של הסלט, פשוט השתמשו בחומץ שעשוי מפירות במקום חומץ סיידר תפוחים והיעזרו בסוכר קוקוס קל לאיזון הטעמים. כך תכינו מנה בריאה ומורגשת בקלות!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהתרגשנו מכל הטעמים שצפויים לנו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה.

  1. קוטעים את הכרוב הקצוץ ומניחים בקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים אותו לקערה עם הכרוב.
  3. בנפרד, מכינים רוטב: מערבבים את החומץ, הסוכר, שמן זית, מלח, ופלפל בקערה נפרדת עד שהסוכר נמס.
  4. יוצקים את הרוטב מעל הכרוב והגזר ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הפירות היבשים ואגוזי המלך (אם בחרתם) ונותנים עוד ערבוב קליל.
  6. משרים את הסלט במקרר למשך כ-10 דקות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתבלו יחד.
  7. מגישים את הסלט לכולם, עם חיוך גדול על הפנים – כי מדובר במנה משגעת!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת סולת פרווה קלה להכנה שתכבוש את הקהל

רגע, לפני שאנחנו מסיימים, כדאי לשים לב לשדרוגים אפשריים לסלט. אפשר להוסיף לתוכו גם קוביות תפוח לסגנון קיץ מרענן, או עורבב שום קצוץ עם הרוטב למי שאוהב טעמים חזקים. אם אתם רוצים להוסיף לפאן הבריאותי, ניתן להיעזר בגרעיני חמנייה קלויים -שם באמת תרגישו את הטעם האגדי!

שאלות ותשובות

האם הסלט אפשר לשמור במקרר?
בוודאי! הסלט הזה שומר על טריותו במקרר למשך עד שלושה ימים, ואפילו יום אחרי ההכנה הוא טעים מתמיד.

מה עושים אם אין לי חומץ סיידר?
אפשר להשתמש בחומץ רגיל או חומץ בלסמי, אם אתם מעוניינים בטעם שונה ומיוחד.

האם אפשר להוסיף עוד ירקות לסלט?
בהחלט! ניתן לשלב קצוצת פלפל קלוי, תירס, או אפילו מעט בצל סגול.

האם ניתן להחליף את הסוכר?
שימוש בסוכר קנים או דחוס נמוך פחמימות הוא פתרון טוב למי שרוצה לשמור על בריאותו.

מהคือ ההמלצה על ההגשה?
מומלץ להגיש את הסלט עם תוספת של לחם כוסמין או מקלות ירקות לצד רטבים מדהימים.

האם יש גרסה דלת פחמימות?
כן, בכך שתשמיטו את הסוכר ותחליפו את הגזר במגוון ירקות פחות פחממתיים, כמו זוקיני או קישוא.

האם ניתן להכין את הסלט למחר?
כמובן! פשוט הכן אותו לילי הקודם, וכך תספקו טעמים מפורסמים ייחודיים לארוחה הבאה שלכם.

מה הסיפור מאחורי הסלט הזה?
זהו סלט שמגיע ממסורת משפחתית, שתמיד היה אהוד בערבי חג – מחיי על שולחן סבתא והוזכר על ידי כולם!

האם קרב זה מסוכן לחלוטין?
כמובן לא! מדובר במתכון פשוט שיכול להתחיל לכל מי שמנסה לבשל בפעם הראשונה.

מתי הכי נהוג לאכול את הסלט?
הסלט הזה מתאים לכל ארוחה – בין אם זה לארוחת צהריים או כמנה ליטרגיה לפני עיקרית.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ארוחת ערב ב 5 דקות שתחסוך לך זמן ודאגות

מאחלים לכם להכין את הסלט המדהים הזה, ולשתף את ההצלחה עם כל החברים ברשתות! תאמינו לי, אחד טעם ממנו והוא יזמין אתכם להכין אותו שוב ושוב

Scroll to Top