"`html
עוגת שיש בחושה פרווה מדהימה – שילוב מושלם של טעמים!
יצרנו עוגת שיש בחושה שתעשה לכם חשק לקחת עוד חתיכה ועוד חתיכה – פשוט מדהים! מדובר באחת העוגות הכי טובות שכולנו מכירים, אהובות על כולם, ועכשיו מגיעה אליכם בצורה פרווה, עם מתכון שיגרום לכם לשיר במטבח! אז אם אתם מחפשים עוגה ליום הולדת, לשישי בצהריים או סתם להתפנק עם כוס קפה, הגעתם למקום הנכון. שימו לב, מדובר בעוגה ממכרת שלא תצליחו לעמוד בפניה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגת השיש המושלמת, נצטרך את המרכיבים הבאים. כל רכיב כאן הוא חיוני, וכל תוספת יכולה להביא טעמים חדשים ומיוחדים לעוגה.
- 2 כוסות קמח תפו”א או קמח חיטה (לגרסה רגילה)
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס קקאו
- 1 סודה לשתייה (בערך 1.5 כפיות)
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טון של טעם)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי לנסיכים שבינינו)
במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס ואת הסוכר סוכר קוקוס. העוגה תצא לא פחות מדהימה!
שלבי ההכנה
אחרי שהכנו את כל החומרים במטבח, עכשיו הגיע הזמן להתחיל עם ההכנה. לא לחשוש – זה מאוד פשוט. בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מתכננים תבנית אינגליש קייק בגובה 20 ס"מ ושמים בתוכה נייר אפייה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, המלח וקינמון עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן, המים ותמצית הווניל ומערבבים בעזרת מטרפה או כף עץ עד שהתערובת נראית חלקה (לא לערבב יותר מדי!).
- מחלקים את הבצק לשני חלקים – לחצי אחד מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית כף אחת של תערובת בהירה, אחרי זה כף אחת של תערובת כהה, וחוזרים על התהליך עד לסיום החומרים.
- בעזרת מסננת או שיפוד, מערבבים בין השכבות ליצירת המראה המיוחד של שיש.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
- אם העוגה נראית לכם קצת נמוכה, אל תדאגו! היא תתנפח ותהיה גבוהה ונפלאה.
- שימו לב, תנו לעוגה להתקרר מעט לפני שאתם חותכים אותה – זה קשה, אבל שווה את זה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי שלמתכון הזה יהיה טוויסט מעניין, כדאי לשקול לשדרג אותו עם כמה תוספות מדהימות:
- שכבת אגוזים קצוצים, כמו אגוזי לוז או פקאנים, עשויים להוסיף פריכות ולטעם של עוגה.
- תוספת שוקולד מריר שמפוזר למעלה – הרי מי לא אוהב שוקולד?
- קמצוץ של מלח ים – ייתן לעוגה פאנץ' והפתעה שלא ישכחו!
- תמצית שקדים במקום תמצית וניל, למי שאוהב טעמים קצת שונים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? בהחלט! קמח תפו”א או קמח מיוחד ללא גלוטן יעשו את העבודה מצוין.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה? כדאי להכניס קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש. אם יש עליו מעט עוגה, זה בסדר כי אנחנו רוצים עוגה רטובה ונימוחה.
האם אני יכול להוסיף פירות לעוגה? כן! תוספות כמו בננות או תפוחים קצוצים בהחלט מתאימות לעוגה.
מה אם אני רוצה עוגה יותר מתוקה? אפשר להגדיל את כמות הסוכר, אבל אל תשכחו שהקקאו גם מוסיף טעם מריר.
איך שומרים את העוגה? טוב לשמור במקרר, עטופה בנייר כסף או בקופסה אטומה לכמה ימים.
האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט! עטפו אותה היטב בנייר נצמד ואפשר להפשיר כאשר רוצים לאכול.
אפשר להכין את העוגה גם עם קקאו בהיר? כן, אך קקאו כהה ייתן טעם עשיר ומיוחד.
כמה זמן העוגה שומרת? העוגה מחזיקה בסביבות ארבעה עד חמישה ימים במקרר.
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר לשוקולד חלב? כמובן! השוקולד החלב יוסיף מתיקות נוספת למתכון!
למה העוגה שלי לא תפחה? יכול להיות שהשתמשת בקמח לא נכון או שהסודה לשתייה לא הייתה טרייה. לשים לב לדברים הללו בפעם הבאה.
אז זהו – עוגת שיש בחושה פרווה מדהימה וממכרת שכולם יאהבו! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, תתפלאו כמה אנשים יתלהבו מהטעם המשגע שלה. מי יודע, אולי זה יתפוס שקפה או אפילו מפגש משפחתי? ללקק את האצבעות!
"`