איך להכין שרימפס מטוגן כמו מקצוענים

שרימפס מטוגן – המנה שמשגעת את החיך

נתחיל בסיפור. יש מי שאומר ששרימפס מטוגן זו אחת מהמנות הכי ממכרות שיש. כשלוקחים את השרימפס הטריים והעסיסיים, משרים אותם בתיבלון מושקע, ומטגנים את הכל לטמפרטורה המדויקת – התוצאה היא פשוט אגדה. מעניין שאנשים לא מצליחים לעמוד בפני ריח השום הטרי והכמון כשמתחילים להכין את המנה הזו. המעטפת הפריכה מזמינה אותנו ללקק את האצבעות, כשהשרימפס בפנים פשוט נמס בפה. אז יאללה, למה אנחנו מחכים? בואו נכין את המנה המעלפת הזו יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

המצרכים להכנת שרימפס מטוגן

המכון מוצא לנכון לדייק את המצרכים לפני שנכנס לתהליך ההכנה. שילוב חומרי הגלם מהווה את הבסיס למנה המושלמת הזאת.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם שרימפס בינוני, מקולף ונקי
  • 1 כוס קמח מצה (או קמח רגיל אם אתם מעדיפים יותר אווריריות)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס שמן זית (או כל שמן אחר לטיגון)
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לרוטב: 1/2 כוס מיונז + 2 כפות רוטב צ'ילי

שלבי ההכנה

לפני שמתחילים, כדאי לרפרש בזכרון שלנו את הדרך בה מתבצע הטיגון האדיר הזה. בשום פנים ואופן לא להסס לקוות לתוצאה הכי טעימה שיש!

  1. להניח את השרימפס בקערה ולתבל במלח, פלפל, פפריקה חריפה, כורכום ושום גבישי.
  2. בקערה נפרדת, להקציף את הביצים.
  3. לערבב את הקמח עם פירורי הלחם בקערה שלישית.
  4. לחמם שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  5. לטבול כל שרימפס קודם במעט קמח, לאחר מכן בביצים ולהעביר לפירורי לחם.
  6. להניח את השרימפס במחבת ולטגן כ-2-3 דקות מכל צד (או עד שזהב פריך).
  7. להעביר את השרימפס המוכנים לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג שמן מיותר.
  8. להגיש עם רוטב מיונז וצ'ילי בצד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים עם בצק פילאס תורכי שכולם יאהבו

טיפ נוסף: כדי ששרימפס יתפוס טעמים בצורה מיטבית, שימו לב לשלב את התיבול כראוי. השרימפס הוא חומר גלם לכל דבר – אל תשכחו להעניק לו את תשומת הלב הראויה.

מרכיבים חלופיים

לאלו שמחפשים גירסאות אחרות של המנה, קיימות מספר אפשרויות שאפשר לשדרג או לשנות את המתכון המקורי:

  • גירסה טבעונית: מעלים את השרימפס בטופו או חיתוכי ירקות, עם מתכון דומה לעיל.
  • ללא גלוטן: ניתן להחליף את הקמח עם קמח תפו”א ולקבל תוצאה דומה, על אף שניסיונות מתמידים לגלוטן יכולים להוביל לתוצאה הנאה.
  • להוסיף רטבים שונים כמו רוטב סויה או טחינה לשדרוג.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדאי לקחת את המנה הזו לסיבוב! יש המון אפשרויות להוסיף ממד נוסף למנה:

  • תוספת אבוקדו – על מנת להוסיף רכות.
  • סלט כרוב פרש לצד המנה – שהוא מרענן משגע בטעמים.
  • סחוג חריף לצד או בתוך הרוטב – אם אתם אוהבים את זה חריף.
  • שיפודי שרימפס על גריל – נוכל לנסות טיגון על שיפוד.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי טיגון עמוק?
ניתן לטגן מחבת שטוחה עם שמן, פשוט להניח את השרימפס שם.

האם אפשר לאפות את השרימפס במקום לטגן?
בהחלט! אפשר להניח את השרימפס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהשפריץ מעט שמן. הן ייצאו לכם מתייבש.

מה אפשר לשים במקום מיונז ברוטב?
אפשר להכין רוטב יוגורט, או רוטב טחינה שמושלם עם השרימפס.

האם יש טעמים שלא מתאימים לשרימפס?
כן, תבלינים מתוקים או חריפים מדי עלולים להחמיץ את המנה.

מה עליי לעשות עם שאריות שרימפס?
שימו במקרר, וגם אפשר לשדרג בסלטים מחר. הם נהדרים גם קר.

איך אני יודע שהשרימפס מבושל?
כשצבעו עובר מלבן לאדום ורדרד והמרקם עמיד אבל לא קשה מדי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סביח מתכון שתחייבו לנסות היום

האם אפשר להכין את הקמח מגרגרים טחונים?
כן, קמח שקדים או קמח תפו”א הופכים את המנה ליותר בריאה!

מה כדאי להגיש עם המנה?
סלטים טריים בטח, כמו פאטו ענבים או גם ענבים מדליקים.

האם השרימפס הקפואים אותו דבר?
בוודאי, אבל יש להפשיר אותם היטב לפני הבישול.

מה לגבי תיבול?
אל תחששו לשנות או להוסיף מה שאתם אוהבים – השרימפס מקבל טעמים נהדרים!

אם נהניתם מהמתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים! בואו נגרום לכולם לטעום את המנה המדהימה והמשגעת הזאת!

Scroll to Top