איך מכינים קצפת בלי שמנת מתוקה בקלות רבה

איך מכינים קצפת בלי שמנת מתוקה

מכירים את הרגע הזה כשאתם רוצים עונג מתוק, אבל לא מתחשק לכם להכניס לשם שמנת מתוקה? הגעתם למקום הנכון! כאן נלמד אתכם להכין קצפת מדהימה, ממכרת ומעלפת שלא תאמינו שהיא אי פעם עשתה את דרכם למטבח שלכם בלי השמנת המפורסמת. מסתבר שיש פתרונות קסם, וגם אנחנו ניגע בכמה מהן. לאחר שתיגשו להכנה הזאת, מטרתכם לא תהיה להפסיק לקשט איתה כל קינוח ודבר מאפה, כי היא מושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשכבר ידוע מה הזמן הנדרש והמספר של המנות, בואו נתמקד ברכיבים. המומנטום מתחיל כאן! אתם תזדקקו ל:

  • 1/2 כוס חלב קוקוס (או חלב אחר כמו חלב שקדים)
  • 2-3 כפות סוכר (או סוכר קוקוס לקטגוריה בריאה יותר)
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כפית ג'לטין (או 1/2 כוס פנינה של אגז) – לשדרוג המרקם
  • קורט מלח

מבלי להמעיט בערך, כדאי לברר ששימוש בחלב קוקוס כאן הוא לא רק טעים אלא גם מעניק לתוצאה הסופית טקסטורה קרמית ואוורירית שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

מרכיבים חלופיים

אם אתם עוקבים אחרי דיאטה, האלטרנטיבות שציינתי הן נפלאות! יש יתרונות שונים לכל רכיב:

  • לגרסה טבעונית – פשוט החליפו את הג'לטין באגר אגר, שזה חומר ג'לטיני צמחי.
  • אם אתם רגישים ללקטוז – חלב הקוקוס הוא לא רק טעים, אלא גם בריא.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתניח כף על התחת ולבצע את הצעדים המדויקים, היכנסו לעמק השווה של הקצפת המרגשת:

  1. בתחילה, ניתן לקצוץ את השמנת קווקית בתפזורת.
  2. שמים את חלב הקוקוס בקערה ומקציפים אותו היטב עם מטרפה או מערבל חשמלי עד שהקצפת מתגבשת.
  3. לאחר מכן, מחברים את כל יתר הרכיבים – סוכר, תמצית וניל, מלח וג'לטין.
  4. ממשיכים להקציף עד שהקצפת תקבל מרקם גבוה ואוורירי.
  5. מעבירים את הקצפת למיכל אטום ומכניסים למקרר במשך חצי שעה לפחות, כך שתתייצב.
  6. לאחר מכן הוציאו והשתמשו לכל קינוח שרק תרצו!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חריימה טריפוליטאי אמיתי בקלי קלות שכל אחד יכול להכין

נכון, פשוט כמו לחיצה על כפתור המיקסר. נכנסו למטבח והכנתם את הקצפת האגדית הזאת. כשהיא ממלאת את הבית בניחוחות מעוררי תיאבון, תבינו שמומלץ להכין כמות כפולה!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

יש לכם רעיונות לדברים שתוכלו להוסיף? בהחלט! כאן לא נגמרו לכם האפשרויות:

  • ניתן להוסיף קקאו למי שאוהב טעם שוקולדי.
  • אגוזי לוז קצוצים משדרגים את הקצפת באמת!
  • אם אתם אוהבים פירות, חצי כוס של פרי טחון יכולה להסעיר כל קוסם במטבח.
  • ולסיום, דקיקים של שוקולד מריר שהכנתם בבית – מושלם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בחלב רגיל במקום חלב קוקוס?
לגמרי! ניתן לשלב חלב רגיל או חלב שקדים, תלוי מה יש לכם במטבח.

כמה זמן הקצפת נשמרת במקרר?
הקצפת תשמור על טריותה עד 3 ימים, אבל היא כל כך טעים שתזדקקו לה במהרה!

האם אני יכול להוסיף צבעי מאכל?
כמובן, זה יכול לתת לקצפת מראה משוגע ומשעשע! פשוט הוסיפו מעט צבע לפני ההקצפה.

מה אפשר לעשות עם הקצפת הזו?
יש אינספור אפשרויות! ניתן להשתמש בה לקישוט עוגות, עוגיות, או סתם להניח על פירות.

האם זו קצפת דלת קלוריות?
בהחלט, בכך שהיא מבוססת על חלב קוקוס, היא מספקת עונג פחות כבד משמנת מתוקה.

האם אני יכול להכין את זה יום מראש?
בהחלט! הכנתק את זה מראש תוסיף לאיכות הקצפת.

מה לעשות אם הקצפת לא מתייצבת כמו שצריך?
אם היא לא מתייצבת, ייתכן שלא הקצפתם מספיק או שהשתמשתם בחלב לא מספק.

האם זה ידוע כמתכון בריאותי?
בהחלט. הוא מכיל חלב טבעי וסוכר מצמחי. יותר בריא משמנת מתוקה!

האם אפשר לשדרגו לסוגים שונים של דיאטות?
כן, אפשר להחליף את הסוכר בסוגים שונים שאינם מעובדים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת נס קפה אוורירית שתטריף את החושים שלך

כל כמה זמן ניתן לשדרג מתכונים כמו זה?
מידי פעם, תוספות חדשות או טעמים מעודכנים כמו קינמון או גארניש ייתנו פולמנטים מרשרים.

אם אתם מתלהבים מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. זה הזמן להניע אנשים לבצעות קסמים במטבח!

Scroll to Top