מתכון לאסאדו מפורק – טעם של בית
כותבים על אסאדו מפורק, וכבר נבנה לנו חיוך על הפנים. זו סיבה טובה לשתף את המתכון המדהים הזה, שעושה שמח על השולחן, במיוחד כשכולנו מתגודדים סביבו, מחכים לחלק שלנו. בתהליך ההכנה, אנחנו משקיעים זמן ואהבה, והמיצים יוצאים מהבשר בתהליך איטי של בישול שמתארך. בואו נכין את המנה הכי ממכרת שיש, שתלטף לנו את הבטן בהנאה, ונראה שהאסאדו הזה עובר שינוי מדהים! רוצים לדעת איך? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 4 שעות (כולל זמן בישול)
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בטרם נצלול לעולם המופלא של העבודה עם הבשר הנימוח, נספר לכם מה חסר במטבח שלכם כדי להכין את האסאדו המופלא הזה. המצרכים שלנו כאן הם פשוטים, אבל התוצאה – אגדה!
- 1.5 קילוגרם אסאדו (נשמע מעניין, נכון?)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 4 שיני שום כתושות (כמו שאמא תמיד אמרה, שום מוסיף טעמים)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף מלח (נכון, זה המינון הנכון)
- 1/2 כף פפריקה חריפה (אם אתם אוהבים טיפה חריף, למה לא?)
- 2 כפות סוכר חום (הסוד הקטן שלנו)
- 1/2 כוס חומץ תפוחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
- חופן עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או טימין)
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל לבשל! השיטות והשיטות משתלבות כאן כדי ליצור את הטעמים שכולנו אוהבים כל כך.
- לחמם בתנור על טמפ' 150 מעלות.
- לשים את האסאדו על לוח חיתוך ולהפוך אותו להבין את המרקם, רק עליכם ללטף אותו כמו שמלטפים קדימה ונשואים (רק עם ידיים נקיות, כמובן).
- לערבב את כל התבלינים בקערה, וכשיהיה מוכן – לשפשף את הבשר בתיבול מכל הצדדים.
- לטגן את הבצל עד שהוא שקוף, ולהוסיף את השום. החום יתחיל להתפשט במטבח, ואנחנו מתחילים להרגיש את הריח!
- להעביר את הבצל והשום לסיר, ולהוסיף את אסאדו. לצד זה – למזוג את שמן הזית.
- להוסיף את חומץ התפוחים, מים והסוכר החום. לערבב בעדינות, לשמור על הבשר במרכז.
- לעטוף את הסיר בנייר כסף, ולהכניס לתנור.
- אחרי שעתיים לבדוק את הבשר – אם הוא רך, יש לכם סיבה לחגיגה!
- אם אתם מתכננים על חברים, שלפוחי ניו דרופ – זה הזמן להיכנס!
- לבסוף, להוציא מהתנור ולאחר הפסקה של 15 דקות למזוג בצלחת ולפזר עשבי תיבול.
מרכיבים חלופיים
אם עולה לכם רעיון ותרצו להשיג גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר לשנות חלק מהמרכיבים! תחליפו את הבשר בחתיכות טופו או סויה. אפשר גם לשחק עם התיבול ולמצוא את השילוב האווירי שנעים בפה.
שדרוגים ותוספות
ברצניכם לחדש? אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים יחד עם הבשר בתנור – כמו גזר, קישואים או תפוחי אדמה. זה יוסיף במידה רבה לטעמים, והמנה תצא שמשגעת! אם אתם רוצים לשדרג את המנה עוד יותר, תוסיפו רוטב ברביקיו – וזה יהיה מושלם!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את האסאדו יום מראש?
אכן זו אפשרות מצוינת! פשוט הכינו את המתכון מדויק כפי שצוין, עוטפים וסוגרים היטב ואז מכניסים למקרר. ביום ההגשה רק צריך לחמם בתנור עד שהוא מפיץ את כל הארומה.
האם אפשר להשתמש בבשרים אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש במגוון של בשרים – כמו קשתית או צלעות, תוצאות יהיו מתאימות ונפלאות.
באיזה פירות צריך להשתמש לשדרוג?
אפשר לנסות לשלב עם אגסים קלויים או אננס – זה מוסיף את המתיקות הנחוצה.
אכשרת הכנת האסאדו?
כמובן! ניתן להשתמש בבשר כשר, והשלבים להשגת התוצאה הטובה כל כך זהים.
מה משך הצריכה?
ברגע שהריחות יתחילו להתפשט, לא תצליחו להפסיק לאכול – עד לפחות כמה שעות ישר כאילו לינצ'!
האם ניתן להכין את המתכון על הכיריים?
כן, אם אין לכם תנור, סמכו על הכיריים! פשוט תייבשו לאורך זמן.
כמה זמן ניתן לשמור את האסאדו במקרר?
האסאדו יישאר עסיסי במקרר למשך 2-3 ימים.
האם אני יכול להקפיא את האסאדו המוכן?
דאגו עדיף לפתוח אותו ולהקפיא, בשר שעובר חימום נוסף לאחר ההקפאה יוצא יותר לימוניות.
מה לא כדאי להוסיף?
מה שהכי חשוב, לא להעמיס בתיבול מעבר לרמה אם רוצים לשמור על עצמאות הטבע במתכון!
אילו סוגי סלטים הולכים טוב עם האסאדו?
כמובן – סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון או סלט קיסר, פשוט מדהים.
בואו לבקש מחברים להכין את האסאדו המדהים הזה! אני בטוח שלא תתחרטו על כך, ותשמחו לשתף את המתכון המושלם הזה בכל רשתות החברתיות. בתיאבון!