אצבעות אנטריקוט בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מנצח!

אצבעות אנטריקוט בתנור עם תפוחי אדמה

מה יותר טוב מלהרגיש את התשוקה לצלחות מלאות בניחוחות של עסיסיות, טעמים עמוקים ותוספות שמקלות על הלב? אצבעות אנטריקוט בתנור עם תפוחי אדמה הן מתכון שמחבר בין הקלאסיקה של המטבח הביתי לבין טוויסט מרהיב שעושה חשק למנה שנייה. רובנו מכירים את המתכון שמתקבל כשמשלבים בשר איכותי עם תפוחי אדמה פריכים, אבל כשמכינים את המתכון הזה, אנו מגיעים למשהו כזה, שהופך כל ארוחה לערב חגיגי. האצבעות מתבשלות בצורה הומוגנית בכלום זמן, והכי טוב – זה כל כך פשוט, שגם ילדים יכולים לעזור! אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך מערכת ההכנה, הגיע הזמן לדעת אילו מרכיבים מצטרפים למסיבת הטעמים של היום. מדובר בממרחים, ותבלינים, ובשר איכותי שימו לב, מדובר באנטריקוט, בשר שמושך את המעמד מכיוון שהוא עדין, מלא בעצמו וטעים בטירוף!

  • 700 גרם אצבעות אנטריקוט (אל תשכחו לבחור נתח איכותי)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (כמובן, ירקות גורמים לכל דבר להרגיש בריא)
  • 3 כפות שמן זית (שימו לב, התיבול הוא חלק מהחגיגה)
  • 2 שיני שום קצוצות (מרתיחים טעמים נשמע טוב)
  • 2 כפות רוטב סויה (טיפה של אסיה לא מזיקה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם (אל תשכחו לטעום!)
  • עשבי תיבול כמו רוזמרין או תימין (לרעננות מושלמת)
  • מיץ מלימון אחד (אז הרעננו אותו!)

מרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים צמחוניים? רוצים לעבור לטבעוני? הם לא צריכים להרגיש בחוץ! אפשר להחליף את האצבעות באנטריקוט בעוף, או להמיר את תפוחי האדמה בירקות שורש כמו גזר ובטטה. יש לכם אגזרים או חריף? אפשר לנסות ולפרסם את המתכון הזה עם מעט חריף, שיגרום לכולם להתרגש!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוחים בחושה עם חמאה שכל אחד חייב לנסות!

שלבי ההכנה

לאחר שגייסנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל להפעיל את המוח היצירתי שלנו. תודו, שתמיד כיף להתחיל מתכון ולראות איך הדברים מתחברים זה לזה. זה הכיף שבבישול – יש מתכון, אבל כל אחד יכול לשים את הטאצ' האישי שלו.

  1. מצפים את האצבעות באנטריקוט בשמן זית, שום קצוץ, רוטב סויה ולימון. ממליחים ומפלפלים.
  2. שמים את האצבעות בקערה ומשרים לכל הפחות לשעה במקרר (ולא תאמינו כמה טעים זה ייצא!).
  3. בינתיים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל בינוני ומרתיחים אותם במים מומלחים כ-7 דקות (השוס זה להיות פריכים אך מבושלים!).
  4. לאחר רתיחה, מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומוסיפים לתנור על טמפ' 200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות (זה מספיק זמן להרגיש את כל הארומה!).
  5. כשנשארו 10 דקות לתפוחי האדמה, מוסיפים את האצבעות מהקערה על התבנית ומניחים אותם לצד תפוחי האדמה (זה כבר נראה מושלם!).
  6. להוציא את הכל מהתנור, לפזר למעלה עשבי תיבול קצוצים ובתאבון!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את המנה הזו בכמה אופנים. רוצים להתפרע? הוסיפו גבינת פטה מעל את האצבעות והניחו לקצת להימס – מדובר בשידוך מטורף! רוצים לאזן את המנה? הכינו סלט ירקות מרענן עם טחינה בצד – הביסים של האצבעות לצד הסלט יוצרים מהירות מדהימה על הלשון! מה עם סוס טחינה? רעיון השלם המושלם לחובבי הטחינה.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבשר אחר במקום אנטריקוט?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בעוף, הודו או אפילו בשר חזיר.

האם ניתן להקפיא את האצבעות לאחר הבישול?
כן, ניתן להקפיא את האצבעות לאחר הבישול. תאחסנו בקופסה אטומה.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
ניתן לשמור את המנה במקרר עד 3-4 ימים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לסלט שומר שיהפוך כל ארוחה לחגיגה

האם אפשר להכין את המתכון הזה במדורה?
בהחלט! מדורה יכולה להעניק למנה טעמים שונים ומיוחדים.

איך יודעים שהאצבעות מוכנות?
אם הבשר רך ומתחיל להתפרק, אז זה האות המושלם!

אפשר לשים ירקות נוספים יחד עם תפוחי האדמה?
כמובן! גזר, קולורבי או בטטה יוסיפו טעמים אומנתיים.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את המנה לאחר הקפאה?
חממו בתנור על חום נמוך עד שהמנה מתחממת לחלוטין.

איך אפשר להפוך את המנה לחריפה יותר?
הוסיפו פלפל חריף טרי או פפריקה חריפה לתיבול.

האם ניתן להכין גרסה ללא גלוטן?
כן, הקפידו על רוטב סויה ללא גלוטן.

האם הבשר יכול להיות רזה יותר או שומני יותר?
כן, ישנם נתחי אנטריקוט שמכילים יותר שומן ונותנים יותר עסיסיות, ויש פחות שומניים.

אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן לנסות את המתכון המדהים הזה, שיביא את כל הטעמים המושלמים להנאה שלכם. שתפו את המתכון עם חברים, תנו להם להצטרף לחגיגה ולא לשכוח ללקק את השפתיים!

Scroll to Top