בורקס בשר טחון עם בצק פילו שאי אפשר להפסיק לאכול

בורקס בשר טחון עם בצק פילו

שואלים את עצמכם מה הכוונה בבורקס בשר טחון עם בצק פילו? זה בהחלט לא סתם מאפה, אלא יצירת מופת קולינרית שתעשה לכם נעים בבטן ותשאיר לכם טעם של עוד! הבורקס הזה הוא אגדי, מרשים וטעים בצורה שמעט מנות יכולות להתחרות בה. מדובר בחוויה נימוחה של בצק פילו פריך ומרשים, ומילוי בשר טחון שמתמזג בו באורח מושלם. כל Bite יהיה מעלף, הן בקריספיות והן בטעמים. תנו לי לספר לכם איך מכינים את המתכון המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ופורט עבור כמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

המילה "בורקס" מעוררת בנו תחושות נוסטלגיות, ולצד הבצק הפילו המקורי יש שפע של טעמים ורכיבים. אז לרגע נשתף רק את המינימום הנדרש כדי לייצר את הבורקס המושלם הזה.

  • 500 גרם בשר טחון (אולי טלה, כדי להפוך אתכם למעריצים)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית חוּלֶן (פלפל שחור)
  • 250 גרם בצק פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה לשימון

כעת יש מקום לדבר על מרכיבים חלופיים. בולטים במיוחד כאשר ניתן להחליף את הבשר בטופו או עדשים מבושלות לגרסה טבעונית. זה יכול להיראות כמו שינוי מעניין, אך תתפלאו עד כמה הבורקס הזה ייצא טעים גם כשכל מרכיבי הבשר מוחלפים.

שלבי ההכנה

הכנת המנה הזו היא לא רק מהירה, אלא גם מהנה. כשמתחילים להכין, זה כמו לרקוד במשך שעה במטבח, והכל מתמזג לחוויה דינמית.

  1. מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה נוספת.
  3. הוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא מאבד את צבעו הוורוד.
  4. מתבלים עם כמון, מלח ופלפל שחור.
  5. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולערבב היטב.
  6. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
  7. בעבודת היד, פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה המומסת.
  8. מניחים דף פילו נוסף מעל ומברישים שוב עם חמאה.
  9. מחלקים את תערובת הבשר לאורך הדף המפולש.
  10. מקפלים את הבצק על המילוי ויוצרים צורת בורקס.
  11. חוזרים על התהליך עם יתרת הבצק והמילוי.
  12. מניחים את הבורקסים על תבנית אפייה ומברישים בביצה.
  13. אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כ-20-25 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כנפיים בתנור עם תבלינים שיגנבו את ההצגה!

אחרי האפייה, הסבלנות שלכם תשתלם! כאשר תפתחו את התנור, תראו את הבורקסים פריכים, כמו שמן בהיר ומרשים. ריח המשגע של הבצק שמתחמם עם המילוי יכבוש את הלבבות ואת כל הבית!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם אתם מעוניינים להוסיף נופך ייחודי, אתם מוזמנים לשקול להוסיף גבינת פטה למילוי, או אפילו לאפות אותם עם תבלינים שונים כמו זעתר או פפריקה. יש גם אפשרות למרוח מעל השכבה העליונה של הבצק שומשום לפני האפייה – זה בהחלט יהיה מרהיב ויוסיף קריספיות נוספת.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הבורקסים לאחר ההכנה?
אתם בהחלט יכולים לשמור את הבורקסים במשך 2-3 ימים בקופסה אטומה במקרר. כדאי לחמם בתנור ומשם – תהנו!

האם ניתן להקפיא את הבורקסים?
בוודאי! ניתן להקפיא אותם לאחר האפייה. פשוט יש לעטוף היטב עם ניילון נצמד ולהקפיא. כך, כשמתחשק לאכול – להוציא, לחמם וליהנות.

מה אם אין לי בעיות בריאות לפטוש את כל הבצק?
אם אתם מחפשים גרסה יותר קלה, אתם יכולים גם להשתמש בבצק שאינו מקטין במעשי כמו בצק רול או אפילו לנסות להכין עם פירה.

איך ניתן למלא את הבורקסים בחוויות אחרות?
תמונות של פטריות, תרד, ואף גבינות טעימות כמו גבינת מוצרלה לא יזיקו. יש גם אפשרות למילויים מתוקים כמו שוקולד שמתחבר לבצק פילו.

האם הבצק פילו קל להכנה?
בעקרון כן, אולם אם אתם מעדיפים, מומלץ להתחיל עם בצק קנוי, וממנו תיצור את כל הטובות!

כמה בורקסים צריך להכין לאירוח?
זה תלוי בכמה אתם אוהבים לאכול בורקס. 10-12 בורקסים יספיקו לביף נורמלי על שולחן האירוח – אל תתפלאו אם זה ייגמר מהר!

באיזה מחבת אני צריכה להשתמש?
תמיד נהדר להשתמש במחבת טפלון כדי להבטיח שלא ידבק. אך אפשר גם להכין עם מחבת ברזל יצוק.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שיש בחושה עם מיץ תפוזים שתגרום לכם להתלהב

מה צריך לעשות אם הבצק סדוק?
לא להלחץ! הוסיפו שכבת חמאה נוספת, אין לי ספק שזה יכסה על הסדקים ויוסיף לנו גם טעם!

האם הבורקסים מתאימים לילדים?
ברור! מתכון מושלם לילדים, ממש אגדיים בטעמם – הם יהפכו אתכם לגיבורי על!

האם יש נטייה לאכול את הבורקסים עם רטבים?
ודאי, יכולים לצרף רטבים כמו יוגורט, שמן זית, או חרדל, מה שנותן טוויסט מאוד טעים!

כך שתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות ואל תשכחו לספר להם על הכנת הבורקסים המדהימים הללו, כל טעם יהיה מושלם בהחלט!

Scroll to Top