בורקס תפוח אדמה בבצק עלים – המתכון שלא תרצו לפספס

איך מכינים בורקס תפוח אדמה מבצק עלים

אין כמו הריח של בורקס חם אשר מתפשט ברחבי הבית! הוא מתמלא בתפוחי אדמה רכים ובצל מטוגן, והבצק העלים הזה, שהוא משגע ממש. כשממולאים בתפוחי אדמה, אנחנו מקבלים מנה מדהימה שאי אפשר להפסיק לאכול. זה בדיוק הזמן לשתף אתכם במתכון בורקס תפוח אדמה שמופיע על השולחן בכל חגיגה או ארוחה משפחתית. מנה מושלמת שתתחבב על כל אחד! ואל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד ביס ועוד ביס.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 בורקסים

הרכיבים הדרושים

כעת כשאתם מרגישים את התיאבון מתעורר, הגיע הזמן להדליק את התנור ולצאת לדרך! לפני שניכנס למתכון, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים:

  • 1 חבילת בצק עלים (להפשיר לפני השימוש)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (מוכנים למלא)
  • 1 בצל גדול (מומלץ לקצוץ דק)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה (להברשה)
  • שומשום (לרצוי על הבורקס)

כמו כן, יש פתרונות מעולים למי שמעוניין בתחליפים. עבור גרסה טבעונית, אפשר להפסיק את השימוש בביצה. הבצק עלים מטבעו פרווה, אך תמיד מומלץ לבדוק את התווית! במידה וברצונכם להכין את הבורקס ללא גלוטן, קיימת תחלופה על בסיס קמח תפו"א שמעלה את הלחם לגבהים נוספים.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשכל מה שאנחנו צריכים מוכן, נתחיל בהכנה. קחו נשימה עמוקה, זה הולך להיות משגע!

  1. בשלב הראשון, נקלף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
  2. נרתיח בסיר עם מים ותיבול של מלח עד שהתפוחי אדמה רכים (כ-15-20 דקות).
  3. בזמן שהתפוחים מתבשלים, נחמם את השמן במחבת, נוסיף את הבצל ונאדה אותו עד שיתקבל צבע זהוב ונפלא.
  4. נ Drain ת את תפוחי האדמה המסוננים ונעביר אותם לתוך קערה גדולה.
  5. נוסיף את הבצל המטוגן לתפוחי האדמה ונתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם – כך שיתמזגו יחד.
  6. כשהמלית מוכנה, נפתח את בצק העלים על משטח עבודה ונסמן ריבועים בגודל של כ-10 ס"מ על 10 ס"מ (בערך).
  7. ניקח כף של המלית ונטפח באמצע כל ריבוע.
  8. נכסה את המלית עם חלקו השני של הבצק ונלחץ חזק כדי לוודא שהמלית לא תברח.
  9. נניח את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. נבריש כל בורקס בביצה ובהמשך מפזרים שומשום מעל.
  11. נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות, או עד שהבורקסים מזהיבים ומתפצחים – מעלף!
  12. נוציא, ניתן להם להתקרר כמה דקות (אם אתם מסוג האנשים שאוהבים ללקק את האצבעות). זהו הזמן לטעום!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה עם ג'לטין ללא אפיה שלא תוכל לעמוד בפניה

במהלך הכנת המתכון, יכול להיות שתרצו להוסיף רוטב לחיזוק הטעמים, כמו צ'ילי מתוק או יוגורט עם שום – תמיד יש מקום לשדרוגים!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם תרצו לפנק את עצמכם עוד יותר, יש אין ספור שדרוגים שיכולים לקחת את הבורקס למקום אחר לגמרי. אפשר לשלב גבינת פטה במלית, לשים עגבניות קונפי או אפילו להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ושמיר. כל תוספת מקנה לבורקס טעם שונה ומיוחד שלא תשכחו! אה, וכמובן, מומלץ להגיש עם רוטב צדדי שלכם – לאט לאט אוטוטו יהיה טעים כמו שהיה אצל סבתא!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם בצק עלים נוסף לאחר הכנת הבורקסים?
אפשר להכין איתו כדי להכין טארטים, פיצות קטנות או אפילו עוגיות קטנות מתוקות עם ריבה.

האם זה מתכון שמתאים גם לילדים?
בוודאי! הילדים יכולים להשתתף בהכנת הבורקסים, בין אם בקשירת הבצק ובין אם בניהול המילוי, זהו תהליך שאפשר לעשות כמשחק.

האם אפשר להקפיא את הבורקסים המוכנים?
כן! יש להניח אותם בתבנית עם רווחים, לקפוא וכשהם קפואים – להעביר לשקית אחסון. כך תוכלו לשמור אותם לאורך זמן.

אילו סוגי רכיבים אחרים ניתן לשים במלית?
שום דבר לא אסור. תהליכים מפנקים כמו תרד, גבינת ריקוטה או בשר טחון. כל אלו יכולים להוסיף עוד טעם משגע.

איך לדעת שהבורקסים מוכנים?
פשוט תסתכלו על זהב השמש שמאירים את הבורקסים, בורקסים מוכנים זה כאלה עם צבע מוזהב שמתפוצץ מהשפתיים!

מי חיוג את תהליך הכנת הבצק עלים?
יש מי שאוהב למלא בגבינות שונות, יש הבוחרים בתפוחי אדמה; הניסיון בכל פעם מביא עמו רעיונות חדשים ומלהיבים.

האם ניתן להמיר את תפוחי האדמה בתחליפים אחרים?
בהחלט, זה יכול להיות עם חצילים קלויים או קטניות, כל מה שעושה לכם טוב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלמון בתנור עם חרדל וסילאן – מתכון שישאיר טעם של עוד

מהם התאמות לטבעונים?
להשתמש בבצק עלים טהור, לדלג על הביצה, ולהמיר את החלב בשום שמן או רוטב טחינה על מנת לקבל עוד טעם.

האם יש עוד רעיונות להגיש בצד?
יוגורט או שמן זית עם זיתים שאפשר לשיטוט בהם, סלט מרענן ועדין הוא תמיד תוספת מושלמת לטעימה מלאת צבעים!

לאור כל הטעמים והמנה המושלמת הזו, אני מקווה שתהיה לכם חוויה מדהימה, טהור והכי טעים שיש! אם הרגשתם שהמתכון שובה לב, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי סוגים שכאלה מעוררי תיאבון מגיעים לעיניים רבות!

Scroll to Top