בישול בנינג'ה גריל: מה שאתם צריכים לדעת!
למה כולנו מדברים על הנינג'ה גריל? זה ברור, מדובר באחת המכשירים היותר מדהימים שיש כיום בשוק. עם יכולת לגריל, לאפות, לטגן ואפילו לבשל בפחות זמן, מדובר בפלא טכנולוגי שמצליח לשגע אותנו בסגנון הבישול המושלם. אם עד היום היינו דואגים להדליק את המנגל, הרי שכעת אנחנו יכולים להתנסות בבישול משגע גם בבית, בלי להסתבך עם פחמים או עשן מיותר. תארו לעצמכם – אוכל טעים שמוכן בהגשה גבוהה, עם טעמים אגדים ומרקם נימוח, כל זה מבלי להוציא טיפה של זיעה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4
הרכיבים הדרושים למתכון
כעת כשברור לנו כמה הנינג'ה גריל מדהימה, עובר למרכיבים שיגרמו לנו ללקק את האצבעות! בואו נכין עוף מעורר תיאבון בגריל, בשילוב ירקות צבעוניים, מתכון מושלם לכל ארוחה.
- 4 כרעיים של עוף, נקיים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כוס יוגורט טבעי
- 1 לימון סחוט
- ציוד גריל נינג'ה
- מבחר ירקות: כפית קישואים, פלפלים צבעוניים, בצל, גזר
מרכיבים חלופיים
לא אוהבים עוף? אין בעיה! אפשר לשדרג את המתכון עם נתחי דג, כמו סלמון, או להכין אותו עם טופו וטבעוניות לחובבי הבריאות שבינינו. אם אתם שומרים על דיאטה דלת פחמימות, אפשר לפסוח על הירקות ולבקש חוויה מרעננת עם סלט ירוק ליד.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך הכנת המנה המושלמת הזו. היכונו למשגעים של טעמים, בואו נדבר על שלבי ההכנה ופשוט נהנה מהתהליך.
- מניחים את כרעי העוף בקערה גדולה.
- מערבבים את שמן הזית, מלח, פלפל, פפריקה וכמון. שופכים על העוף ומשרים אותו למשך 15 דקות.
- מניחים את נתחי העוף בנינג'ה גריל כשהטמפרטורה על 200 מעלות.
- מבשלים במשך 20-25 דקות עד שהעוף משחים והפנימיות מגיעות ל-75 מעלות.
- בינתיים, קוצצים את הירקות ומניחים אותם בקערה.
- לסיום, יש לשים את הירקות לגריל בצורה אחידה, בתוך הנינג'ה גריל במשך כ-10-12 דקות.
- חוזרים לרוטב יוגורט – מערבבים את היוגורט עם הלימון ומעט מלח.
- מגישים את העוף עם הירקות, ומעטרים ברוטב.
והשוס? פשוט לא תאמינו כמה שזה טעים! כמו שאמרתי, נימוח ועסיסי, גריל מושלם שאין עליו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שהכנתם את העוף המעולה עם הירקות, ניתן להוסיף טוויסטים שונים למנה. נשמע לכם מעניין? אפשר לשדרגו עם גבינת פטה מעל או רוטב צ'ילי מתוק לתוספת חריפות. אם אתם בעניין של פחמימות, אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים עליהם נתזי שמן זית ואורגנו בטעמים משגעים.
אם אתם חובבי סלטים, הורידו את הירקות מהגריל והפכו אותם לסלט פריך עם רוטב קיסר! המנה המושלמת שתשדרג לכם את הארוחה לשיאים חדשים.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם העוף מוכן?
אם השתמשתם במד חום, ערכו תחתי נכונה צריכה להגיע ל-75 מעלות, או לחילופין, חתך חתיכה בעובי, והם יראו צלולים, ללא סמנים אדומים.
מה אם אין לי יוגורט?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בחלב קוקוס או טחינה משגעת שיכולה להוסיף טעמים נוספים.
האם יש אפשרות להכין את המתכון בטאטה רגילה?
בהחלט כן! הקפיצו את עוצמת החום לטמפרטורה חמה יותר, והשג האחידות המושלמת.
איך אוכל לדעת מה הטמפ' שתשמור על הירקות?
בדרך כלל ירקות יכולים לסבול עד כ-200 מעלות צלזיוס למשך מספר דקות טובות. שלב אותם בשלב מקביל לבישול העוף.
אפשר לשמור את העוף אחרי הבישול?
בהחלט! אפשר לשמור את העוף במקרר למשך 2-3 ימים. לאחר מכן, הוציאו חימום מחדש והכינו ללא התבל של גריל.
אתה יכול לנסות עם תיבול שונה לגמרי?
בהחלט! אני ממליץ על תיבול של חוויאג' למי שרוצה טעמים מזרחיים, או למי שמחפש משהו אחר לחלוטין, תיבול קארי יכול להשאיר רושם מעולה!
האם ניתן להשתמש בירקות קפואים?
אף על פי שזה לא מומלץ, הם ידרשו בישול נוסף. תמיד עדיף להשתמש בירקות טריים.
מה אפשר להוסיף לרטבים שאת עושה?
תוכלי לשדרגת את הרוטב שלך בגבינת פטה, שום, עשבי תיבול קצוצים, סלרי או פפריקה מתוקה.
מתי כדאי להגיש את המנה?
המנה הזו ממש מתאימה לכל אירוע – עם משפחה, מסיבת חגיגה עם חברים, ותמצאו את עצמכם משוגעים מכל ביס!
לאחר שסיימנו עם כל השאלות, אם הצלחתם להרגיש את הטעמים והניחוחות, השתמשו בזמן לחלק את הפוסט הזה עם חברים, ותשמרו על המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות!