בצל ממולא מקורמל עם סילאן – מנה שאסור לפספס!
כאשר אנו חושבים על מתכון המשלב פשטות עם טעמים עשירים, בצל ממולא מקורמל עם סילאן הוא התשובה. מדובר במנה שהמאכלים ביתיים טומנים בחובם, אך עם טוויסט מעניין שמעורר את הדימיון והחשק. המנה הזאת אינה רק מזמינה, אלא גם מעניקה לפני השטח פיצוץ של טעמים, כאילו נוצרו במעבדת תקופה בזמן.
אלו מהם שמכירים את המתכון המופלא הזה יודעים בוודאות שמדובר במשהו מדהים, מעלף ומלא באופי. כל בצל מתמלא בטעמים שונים ומגוונים, והקומבינציה של קורמלים עם סילאן נותנת למנה דיסוננס של מתוק ומלוח, השאלה היא, מתי הזמנתם חברים, וסיפרתם להם שיש מנת בצל מדהימה שאתם לא מתכוונים לחלוק?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לא ניתן להתחיל בשום דבר אחר מלבד המצרכים שמגיעים ביד אחת כאשר אנו אוחזים בבצל וביד השנייה בסילאן. אז מה צריך בשביל ליצור את המנה הזאת? הנה הרשימה:
- 4 בצלים גדולים לבנים
- 200 גרם בשר טחון (אפשר גם בשר עוף או תחליף צמחי טבעוני)
- 100 גרם אורז (אפשר דל פחמימות לגרסה בריאה יותר)
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- ½ כוס מים
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון קלאסי של סבתא, גם כאן יש את השיטה שגורמת למנה להיות מושלמת מבלי שירגישו שאנחנו מתאמצים יותר מדי. אז בואו נהיה ממוקדים ונתחיל:
- חותכים את הקצוות של הבצלים ומניחים את הבצלים בשלמותם בסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות.
- כשהבצלים רכים, מסננים אותם ומניחים בצד להתקרר.
- בינתיים, במחבת, מחממים מעט שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ (חלק מהבצלים שהכנסנו לרתיחה) עם הבשר הטחון עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את האורז למחבת עם הבשר ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
- מניחים תערובת הבשר והאורז בצד להתקרר.
- כאשר הבצלים התקררו, בעזרת כף, מוציאים את התוכן שלהם בעדינות, leaving את השכבה החיצונית מבלי לפגוע בה.
- ממלאים כל בצל בתערובת הבשר והאורז בעדינות וסוגרים כל בצל.
- מניחים את הבצלים הממולאים בסיר רחב.
- במחבת מעלים אש ומוסיפים את הסילאן והמים כדי לקבל רוטב.
- יוצקים את הרוטב על הבצלים הממולאים בסיר ונותנים לו להתבשל על חום נמוך במשך 30 דקות.
יש לכם שאלות על מרכיבים חלופיים?
בהחלט, מבינים שיש כאלה שאוהבים טעמים שונים או מחפשים אלטרנטיבות. אפשר להכין גרסה טבעונית במידה ומחליפים את הבשר בטופו או חלבון צמחי. כמו כן, ניתן להשמיט את האורז לחלוטין עבור גרסה דלת פחמימות ולמלא את הבצלים במגוון ירקות קצוצים. מהנסיון שלי, גם דלעת או קישואים ממולאים יכולים להיות תוספת משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
יש אינספור אפשרויות כדי לשדרג את המנה המיוחדת הזו! מישהו רוצה להוסיף גבינה מלוחה מעל הבצלים? זה מעולה. שימו גבינת מוצרלה או פרמזן, והמנה תהפוך למענגת ו-משגעת עד מאוד. תוספת של אגסים מקורמלים מעל הבצלים יכולה לתת קונטרסט טעים. ומי אמר שצריך לסיים רק עם הבצל? סלט צבעוני ורענן ליד יכול לשדרג כל ארוחה. פשוט תוסיפו מלפפונים, עגבניות, וחסה – זה הכי טעים שיש.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הבצלים מוכנים? ממש פשוט, כאשר הם מתרככים מאוד, זה הזמן להוציא אותם מהמים המהבילים.
האם אני יכול להכין את המנה יום מראש? בהחלט! תהליך ההכנה המוקדם לשימוש מועיל. פשוט אחסנו את הבצלים בסיר עם הרוטב במקרר ותהיו בטוחים שהטעמים יתחזקו.
כמה זמן נמשך הבצל הממולא במקרר? המנה תישמר 3-5 ימים במקרר. אל תשכחו לחמם היטב לפני ההגשה!
איך אפשר להפוך את המנה לחריפה יותר? פשוט הוסיפו שטות חריפה לרוטב, או כמה פלפל חריף לתערובת הבשר לפני המילוי!
מה אני יכול להשתמש במקום סילאן? דחף קצת דבש או רוטב סויה עם דחיסות, זה מקביל בשכבות טעם!
אני הולך לאכול את זה עם אורז, האם יש כיוון לרוטב? בהחלט, מוגשו אורז עם כרוב, סחוג, ורוטב טחינה בצד כשאתם אוכלים – מושלם!
מה עוד אני יכול להגיש לצד המנה? סלט חומוס עם טחינה, או אפילו פיתה זו תוספת שתשלים את הארוחה המיוחדת.
יקח לי יותר זמן להכין את המנה הזו אם אני מבשל איטי? לא בהכרח. פשוט הכנה נוכחית לא מביאה להפסדים, הדרך הופכת את המנה לטעימה מעבר לדמיון!
האם ניתן להקפיא את הבצלים הממולאים? בהחלט, זה עוזר להפוך לתוספת מהירה לערב. אבל אל תשכחו להקפיא את הרוטב בנפרד!
מה עשיתי אם אני מרגיש שהבצלים שלי התפוצצו? אל תדאגו, פשוט להגיש לפי חלק מוקטן או להשתמש בעיסת הירקות במיקום פחות רגיש!
אם מחפשים מתכון שיקל עליכם ומקנה טעמים מדהימים לחיך שלכם, אז זה בדיוק מה שאתם צריכים. אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון ממש עכשיו ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על היצירה הקולינרית הזו!