בצק אוורירי לפיצה שיכול לשנות את ההכנה שלך

בצק אוורירי לפיצה – המתכון המושלם שיתפוס את ליבכם!

דמיינו שנייה, אתם יושבים עם חברים טובים. השמש שוקעת והשמיים מתמלאים בצבעים לוהטים. ניחוחות של פיצה נאכלת נודדים באוויר, וההתרגשות כבר גוברת. החבר'ה מסביב ממתינים בציפייה למנה המדהימה שהכנתם. פיצה היא לא רק מנה, היא חוויה חושית מלאה בטעמים, מרקמים וניחוחות. הפיצה שתכינו היום תסובב את הראש ותגרום לכולם לחשוב על מסעדות יקרות, אבל בעצם, מדובר בעצם בקסם של הבצק. ואנחנו נלמד אתכם איך להכין אותו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק המדהים הזה, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 325 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח (לא לשכוח, זה השוס!)
  • 10 גרם סוכר (לעורר את השמרים לחיים)
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 30 מ"ל שמן זית (בושם אלוהי)

לאחר שהכנסנו את המידע הזה, כדאי לדעת שישנם גם תחליפים עבור אנשים עם צרכים מיוחדים:

  • לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן.
  • אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את השמרים בשמרים טבעיים.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך ההכנה המרשימה של הבצק. הכלים והמרכיבים מוכנים, זה הזמן להביא את כולם לקצה אצבעותיכם!

  1. בקערה גדולה, נשלב את הקמח והמלח.
  2. בקערה נפרדת, נמסה את השמרים והסוכר במים הפושרים. נחכה שזה יתסיס כ-10 דקות.
  3. לאחר שהתסיסו, נוסיף את השמן זית לתערובת השמרים.
  4. נוסיף את התערובת לקמח ונערבב היטב עד שנ形成 בצק רך.
  5. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לתפוס במקור חם במשך שעה אחת.
  6. לאחר שעה, הבצק יכפיל את ניפחו. ניקח את הבצק, נלוש אותו קלות ונחלק אותו לגם לקטעים לפי גודל הפיצה הרצוי.
  7. כל רבע בצק נקרוץ לדיסק בעובי של 0.5 ס"מ.
  8. נניח על תבנית עם parchment paper ומניחים לשעה נוספת לתפוס.
  9. אחרי שהתפוסו, אופים את הפיזות שלנו על טמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס כ-10-12 דקות.
  10. לאחר האפייה, תוכלו להוסיף את התוספות האהובות עליכם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט חצילים מטוגנים עם שום שכולם מדברים עליו

כמובן ששלב הכנת הבצק הוא הבסיס להצלחה, אבל תמיד אפשר לשדרג או להוסיף תוספות שונות. למשל, לנסות להוסיף קשת טעמים לפיצה עם תוספות כמו עגבניות בושלות, גבינות שונות, פטריות, זיתים, אפילו אנשובי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשרויות התוספות לפיצה הן אינסופיות. הנה כמה רעיונות לשדרוגים שימשכו את הצלחות:

  • תוספות בריאותיות כמו ירקות קלויים – למשל, בצל קCaramelized ועשבי תיבול.
  • תוספת של גבינות איכותיות – פרמזן, מוצרלה, או חצי קשה מיוון.
  • רוטב פיצה תוצרת בית בעבודת יד עם עגבניות, שום ושמן זית.
  • לייט נייט – פיצה עם שוקולד והל, שזו חדשה ומדאימה לקינוח!

אם תבחרו להפתיע את האורחים שלכם, אני ממליץ להכין רוטב זיתים או רוטב פסטו שיתווספו מעל לפיצה. ממש משגע!

שאלות ותשובות

למה חשוב לחכות ששמרים יתססו?

סבלנות היא מפתח הכנת בצק טוב. התססה נותנת לשמרים לעבוד, מבעבעים, ובסופו של דבר מביאה לבצק אוורירי ונפלא.

אילו תחליפים יש לקמח רגיל במקרה שאני שומר על דיאטה?

כמובן! יש קמחים מיוחדים כמו קמח שקדים, קוקוס ובאותה עת, גם קמח תפו”א גם יכול להיות מצוין.

מה לעשות אם הבצק לא תפח?

אם הבצק לא תפס, סביר להניח שהשמרים לא עבדו טוב. וודאו שהמים לא היו חמים מדי ולא קרים.

האם כולל שדרוגים בגרסה הטבעונית?

בוודאי! אפשר לחפש גבינות טבעוניות מעולות לשימוש או להכין רוטב פיצה לסגנון המרענן והטעים!

מהי הגובה האידיאלי של פיצה?

חשוב להתאים את הגובה לפי הסוג שאתם אוהבים, אבל בדרך כלל חתיכים בגובה של 0.5 ס”מ עובד נהדר.

איך יודעים מתי הפיצה מוכנה?

הצבע הקטן והזהב שניגש להתפתח היא סימן טוב! גם הקצוות המשגעות מדברות על מוכנות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לזניה תרד 10 דקות שלא תשתק אתכם במטבח

מהו הזמן האידיאלי לאפות?

כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש, בערך 220 מעלות צלזיוס, הוא הזמן בו הפיצה שלכם תצא מושלמת.

איך לשמור על הפיצה טרייה?

אם נשארה פיצה, אפשר לשמור במקרר בתוך ניילון נצמד למשך 3-4 ימים. אם רוצים, אפשר גם להקפיא!

האם אפשר להכין בצק מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הבצק יום לפני ולאחסן במקרר.

האם חייבים להשתמש בשמרים יבשים?

ניתן גם להשתמש בשמרים טריים, אבל זה ידרוש יותר זמן להתססה!

כשתכינו את הבצק הזה ותשתפו אותו ברשתות החברתיות, תגרמו להרבה אנשים לחייך, ומי לא אוהב פיצה? יהי בריאות ויישר כוח!

Scroll to Top