בצק ללא שמרים: מתכון קל ומהיר שתאהבו

בצק ללא שמרים: המנה שתכבוש את לבכם

נכין היום בצק שמשנה את כל מה שחשבתם על בצקים. אתם יודעים, לפעמים יש ימים שבהם פשוט מת חשק לאכול משהו נימוח, משהו שיגרום לכם ללקק את האצבעות? הבצק הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מה שכמובן חשוב לדעת, זה שאפשר להכין אותו בכל כך הרבה וריאציות. את הבצק ללא שמרים אפשר למלא בכל טוב ולעשות ממנו פשטידות, פיצות, או אפילו בורקסים משגעים! דבר אחד בטוח – ברגע שתטעמו אותו, לא תצליחו להפסיק. והכי טוב? הוא מהיר וקל להכנה, מה שהופך אותו למושלם לכל גיל ולכל אירוע.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן לישון: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק הזה, תצטרכו כמה מרכיבים בסיסיים שהופכים אותו למדהים וטעים, אך יחד עם זאת ניתן להתאים אותו בקלות לכל דיאטה או העדפות מזון אחרות. להלן המרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח חצי מלא)
  • 2 קוס קוטג' (או גבינה רכה נבחרה)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים פושרים (אופציונלי להוסיף יותר!)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • בהצלחה תוכלו עוד להוסיף תבלינים כמו פפריקה, קורנית או שיני שום קצוצות לפי טעמכם האישי!

שלבי ההכנה

הבצק ללא שמרים מתעורר לחיים בלב המיוחד שבו. כאן תמצאו את השלבים הפשוטים כיצד להכין את הבצק המושלם שיביא לכם אורחים לבית:

  1. נשקול או ניקח קערה גדולה ונניח בתוכה את הקמח, המלח והסוכר.
  2. נשבור פנימה את הביצה ונתחיל לערבל עם מזלג כדי לפזר את הביצה באופן אחיד.
  3. נוסיף את הקוטג' ואת שמן הזית.
  4. נוסיף את המים לאט לאט, בעזרת יד אנו נלוש את הבצק עד שיתאגד.
  5. כשהבצק מתאחד, נוסיף סוכר ושום קצוץ (אם מצוין) ונלוש היטב עד שהבצק חלק ואחיד.
  6. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר לנוח במשך 15 דקות כדי שיתפוס את המרקם האוורירי.
  7. כשהבצק התיישן מעט, נחתוך אותו ל-2 או 4 חלקים לשימוש נוח בהמשך.
  8. נתחיל לגלגל או למלא ככל העולה על רוחנו – מיץ עגבניות, גבינות או כל דבר אחר שנחפוץ בו.
  9. נכין את החטיפים בתנור או במחבת, לפי ההעדפה.
  10. נוציא, ניתן להתקרר ואז… פשוט נתחיל לאכול!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין עוגת תפוחים עם בצק פריך קלה בקלות

מרכיבים חלופיים

התנסיתים צריכים לדעת שיש אפשרות להכין את הבצק לטבעונים באמצעות заменим кефир או מים נוספים. אם אתם רוצים להכין אותו ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים, קמח תפו”א או קמח אורז.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כמו שאנחנו יודעים, כל המתכון הזה לא חייב להישאר כפי שהוא. יש הרבה אופציות לשדרוגים שיהפכו אותו למשגע עוד יותר:

  • שדרגו עם גבינת פטה או מוצרלה שבתוך הבצק.
  • לגרסה מתוקה, הוסיפו שוקולד מריר קצוץ טעים שימיס בתנור.
  • אפשר לשדרג עם ירקות קצוצים דק כמו פטריות, זית שחור וקצת עלי רוזמרין.
  • הכנה עם מחמאה/חמאה מיותרת לכל מיני גרסאות שיאפשרו ככה מניחים פרוסת לחם על הפאנל.

שאלות ותשובות

מה מהות השימוש בקוטג' בבצק?
הקוטג' כאן מוסיף תחושת רכות ומרקם נימוח לבצק, כך שתשיגו תוצאה אוורירית ונעימה בפה. אתם גם יכולים לשנות את הגבינות בהתאם לטעמכם.

אפשר להכין את הבצק ללא ביצה?
בהחלט! אפשר להחליף עם חצי בננה שמיועדת לאפייה או חתיכת רסק תפוחים והמתכון יצא מעולה.

מה האופציה הבריאה ביותר בבצק ללא שמרים?
שימוש בקמח מחיטה אולטרה מלאה בשילוב עם קוטג' או גבינות רכות נוספות יוסיף ערכים תזונתיים וישמור על הבריאות.

האם ניתן להקפיא את הבצק?
כן! תעשו את זה בנפרד לפני השלב של המילוי. פשוט עטפו בנייר סול ותחכו לשימוש הבא!

מהם היישומים השונים לבצק הזה?
הבצק מתאים לפשטידות, פיצות, בורקסים, מאפים מתוקים כמו צ'יפס גבינה ואפילו לסוגים של פוקצ'ות.

כמה זמן הבצק שומר במקפיא?
אם אתם שומרים היטב בניילון – הוא יכול להחזיק עד 3 חודשים.

האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א לבצק?
כן, קמח תפו”א יכול לייצר בצק יותר כבד ונימוח ומומלץ בחום למי שרוצה להימנע מגלוטן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר ברוטב אדום שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

מהן הטיפים להצלחות עם הבצק?
השתמשו בקמח איכותי ומקפידים על טיפת שמן זית שתשמור על רכות ונימוח.

האם השדרוגים יכולים לשנות את מרקם הבצק?
בהחלט! לדוגמא, גבינה שממריצה יותר תיתן לכם קרמיות ריחנית, ואם תוסיפו ירקות קצוצים, תקבלו טעם עז שמשדרג כל מנה.

איך אני יודע שזה מוכנן? לבצק צריך להיות נעים למגע?
כן! אם הבצק נעים וחלק למגע – אתם על המסלול הנכון. בכל מקרה, השתדלו לא לעבד שתיים מהם כשאתם מיצרים את הבצקים שלכם!

רוצים לנסות? אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, לרגש את העניינים ולראות איך כולם מתלהבים מהמנה המדהימה הזו. שתפו ותהנו!

Scroll to Top