בצק לפיצה ללא שמרים ביוגורט שיביא לכם תשואות!

"`html

בצק לפיצה ללא שמרים יוגורט – מתכון מדהים וטעים!

אף אחד לא יכול לעמוד בפני ריח של פיצה תוצרת בית. כשאתם שומעים את הצליל של הבצק נמרח על השולחן, והקול הנעים של הגבינה נמסה בתנור, אתם מרגישים את ההתרגשות באוויר. מה אם היינו אומרים לכם שיש דרך להכין בצק לפיצה שיגרום לכם להרגיש חוויות בטעמים חדשים, עם עונג של גמישות ומרקם נימוח? מתכון זה לפיצה ללא שמרים יוגורט מבטיח לכם תוצאה משגעת! תאמינו לנו, זה פשוט מדהים ולא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

מרכיבים דרושים

בצק לפיצה מדהים לא צריך להיות מסובך. הרכיבים שלנו הם פשוטים וזמינים לכל. אם אתם רוצים להכין פיצה שווה, זה מה שאתם צריכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס יוגורט (כדאי להשתמש ביוגורט טבעי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם גבינה קשה – למשל פרמזן
  • תוספות לפי טעמכם – רוטב עגבניות, ירקות, נקניקים, גבינות ועוד

אפשר להתנסות במרכיבים חלופיים: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, כדאי לנסות יוגורט צמחי ואפשר להחליף את גבינת הפרמזן בגבינות צמחיות. למי שיש רגישות לגלוטן, להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן. מתכון זה יאפשר גם בריאות וגם טעם אגדי!

שלבי ההכנה

כעת שאנו מוכנים להתחיל, מברכים את העיניים ברצון לראות את הפיצה מתממשת מולנו. בעבודה זהירה, כך נכין את הפיצה שלנו:

  1. בקערה גדולה, נכניס את הקמח, מלח וסודה לשתייה. נערבב היטב.
  2. נוסיף את היוגורט והשמן זית. נתחיל לערבב בעזרת כף עד שהחומרים מתאחדים.
  3. נמשיך עם הידיים, ונלוש את הבצק עד שהוא הופך להיות חלק ואוורירי.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לנוח למשך כ-15 דקות.
  5. בזמן שהבצק נח, נניח את התנור לחימום על טמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.
  6. נישטוף ירקות לתוספות שונות ונידאג שהשולחן שלנו מסודר יפה.
  7. לאחר הנחה, נרכיב את בצק הפיצה לאיזור מקומח, ונרד לדקיקות שאוהבים.
  8. נעביר את הבצק לתבנית אפייה מקומחת ונניח את הרוטב מעל.
  9. נוסיף את הגבינה הראויה ותוספות שראויות להעפיל על הגבינה.
  10. נכניס לתנור לחימום טוב במשך 15 דקות או עד שהגבינה נמסה והבצק צהוב ומושלם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז עם תפוחי אדמה בתחתית - מתכון מנצח וקל להכנה

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מתחילה היצירתיות! אפשר לשדרג את הפיצה בכמה דרכים.

  • נוספה פטריות טחונות מעל לגבינה להדגשה של טעמים.
  • תוספת של זיתים שחורים או ירוקים להרגיש את הים.
  • הוספת חזה עוף קלוי לתחושה של בשריות.
  • בצל סגול מהלך עם טיב בצל יתרה מעל.
  • לכל חובבי האקזוטיקה, הוספת אננס תתן טוויסט מיוחד.

כל אחד יכול להוסיף את מה שהוא אוהב, ולהפוך את הפיצה לשלה. אני אישית ממליץ על תוספת חצילים קלויים, זה משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש ביוגורט עם טעמים?
בהחלט! אם אתם אוהבים את הטעמים של יוגורט עם פירות, זה יכול להיות מהנה. רק כדאי לזכור שזה עשוי להשפיע על טעם הבצק הכללי.

האם הבצק יכול להיות ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח אורז במקום קמח החיטה. התוצאה תהיה טעימה ואוורירית לא פחות!

כמה זמן ניתן לשמור את הבצק במקרר?
הבצק יכול להחזיק מעמד במקרר עד 48 שעות, אבל מומלץ להשתמש בו בהקדם כדי לשמור על טריות הטעמים.

האם הבצק מתאים גם לפוקצ'ה?
יופי! מדוע לא? בזכות המרקם שלו, ניתן להשתמש בו לפוקצ'ה מצוינת. רק להשקיע קצת בטחינה על הכל.

מה קורה אם אני שוכח את הסודה לשתייה?
לא נורא! זה עשוי להשפיע על התפיחה, אבל הבצק עדיין יצא טעים, כך שזה לא סוף העולם.

אילו תוספות מומלצות לילדים?
ילדים לרוב אוהבים פיצה קלאסית – רוטב עגבניות, גבינה, וצלפים. תוספות כמו פפרוני או חמוצים יכולים להיות טוויסטים מהנים.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק ולהשאיר במקרר. הזמנים אמנם ישפיעו על המרקם הסופי, אבל זה לגמרי אפשרי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה שכבש את כולם

איך אפשר לדעת שהפיצה מוכנה?
מומלץ לבדוק את צבע הגבינה – אם היא מבעבעת והגיעה לצבע זהוב, סימן שהפיצה מוכנה.

האם ניתן להקפיא את הפיצה?
כן! ניתן להקפיא פיצות לא מוכנות. כשאתם מוכנים לאכול, פשוט להפשיר ולשים בתנור.

מה עושים אם הבצק לא מתאחד?
אם הבצק יבש מדי, כדאי להוסיף קצת מים. אם הוא רטוב מדי, להוסיף קמח. הניסיון זה הכל!

זהו, מתכון בצק לפיצה מדהים, מעלף ומשגע שאתם לא יכולים לפספס! חובבי המנות הביתיות של סבתא יאהבו את זה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לכל החברים והמשפחה, הם י agrade מאוד!

"`

Scroll to Top