בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה שלא תפספסו!

בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה – מתכון מושלם

כשהחיים נותנים לכם בצק עלים, לא תוכלו להישאר אדישים. איזה ריח עז וחם עולה מהתנור כשאנחנו מכניסים אותו, ואיזה חווית טעם נעימה ממתינה לנו בקצה הדרך! הבצק המהיר והקריספי הזה הוא המסלול המהיר לאושר בחיים, במיוחד כשמדובר במילוי קרם וניל פרווה. המתכון הזה לא רק שהוא מדהים, הוא גם ממכר.

מסתבר שאי אפשר לעמוד בפני הקסם של בצק עלים פריך שמולא בקרם וניל זך. התוצאה היא נמסה בפה, מעלפת, ומדוברת ברחבי השולחן. אז תפסו קופסאת עוגיות למקרה שלא תצליחו להתאפק, ובואו נתחיל!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 12-15 יחידות

הרכיבים הדרושים

כעת הגיע הזמן לרשימה של מרכיבי המתכון שלנו. רכיבים אלו ייכנסו יחד במפגש קסום שנקרא "בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה". אל דאגה, הכל קל, נגיש ומוכר!

  • 1 חבילת בצק עלים קפיצי (כמובן ללא חומרים מהחי)
  • 500 מ"ל חלב סויה או חלב קוקוס
  • 100 גרם סוכר
  • 40 גרם קורנפלור
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • קמצוץ מלח
  • אבקת סוכר לפיזור (אופציונלי)

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש בידינו את כל הטוב הזה, ניגש לשלבי ההכנה. זהו החלק שבו מתחילים הניסים במטבח!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את בצק העלים על משטח מקומח ומרדדים אותו בעדינות למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
  3. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ.
  4. מניחים את כחצי כוס חלב סויה בסיר קטן מעל חום בינוני.
  5. במקביל, בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הקורנפלור, המלח ותמצית הווניל.
  6. כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח, מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה ומערבבים בעזרת מטרפה.
  7. מוסיפים את שאר החלב ומערבבים היטב עד שהקרם מסמיך.
  8. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהקרם חלק ומבריק.
  9. מגרים את הקרם לצלחת ומניחים לו להתקרר לטמפ' חדר.
  10. כאשר הקרם מוכן, מניחים כף מהמילוי במרכז כל ריבוע בצק.
  11. סוגרים את ריבועי הבצק לצורת חצי-ירח ולוחצים היטב על הקצוות שיתפסו.
  12. מסדרים את המילויים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  13. אופים במשך 20 דקות או עד שהמאפים הזהובים והקריספיים.
  14. מניחים להם להתקרר מעט ומפזרים אבקת סוכר מעל, אם רוצים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מקלובה דרוזית: מתכון קל למשפחה שאסור לפספס

בצק עלים עם המילוי המושלם

אך רגע, אל תשכחו לשדרג את המתכון! אפשר לשקול להוסיף לפירות יער ברוטב או אגוזי לוז קצוצים למילוי ופיצוצים של טעמים. עם כל חוויה תוכלו לשדרג את המנה.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הבצק עלים במקפיא? בהחלט! בצק עלים נשמר היטב במקפיא. לפני השימוש, הניחו לו להפשיר במקרר על מנת לשמור על הפריכות.

אילו סוגי חלב נוספים אפשר להשתמש בהם? אפשר להתנסות עם חלב שקדים, חלב אורז או חלב קקאו. רק ודאו שהם פרווה.

התמלאות הזו היא באמת על טעם הווניל? נכון! אני ממליץ לבחור תמצית וניל איכותית שתשדרג את הטעם המעלף.

לא אוהבים וניל? מה אפשר למלא במקום? במקום ניתן למלא עם שוקולדים, עוגיות מרוסק או קקאו, וליצור מנה שהכי מתאימה לכם.

האם יש להם חיים אחרי האפייה? כן, הם הכי טעימים כשאתם אוכלים אותם חמים, אך ניתן לשמור את הפירות הנותרים במקרר עד 3 ימים.

האם ממולאים חמים אפשר להקפיא? בהחלט! אם קפאתם, עבדו על הפשרות בכל פעם לפני האפייה, כך שיתקבל הציפוי הקפוא.

ישנם תוספות מומלצות לשדרוג נוסף למילוי? תוספות נחמדות יש בגזרת האגוזים המיובשים, מרציפן ואפילו שוקולד מריר מומש כציפוי.

נראה נהדר, איך מתקינים את הסוכר? מפזרים אבקת סוכר לאחר שהמאפים התקררו, זה פשוט וזה יתן טאצ' נוסף.

מה כדאי להגיש בצד? אפשר להגיש סלסת פירות טריים או קצפת חלב קוקוס שישדרג את השולחן.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ורשתות חברתיות! תנו לכולם לדעת על בצק העלים במילוי קרם וניל הפרווה!

Scroll to Top