בצק עלים חמאה מתכונים מתוקים שיש חובה לנסות

בצק עלים חמאה מתכונים מתוקים

הניחו לרגע לכל הקביעות שהכרתם על מאפים מתוקים, כי כאן אנחנו נכנסים לעולמם המופלא של בצק עלים חמאה. אין ספק, בצק זה הוא אחד מהמאפים הכי מדהימים ומענגיים שיש. כשהוא יוצא מהתנור, עם השכבות המפוארות והגוון הזהוב, ההרגשה היא פשוט אגדי. אז איך אפשר לא להתפשר על בצק עלים מתוק במיטבו? המאמר הזה כאן כדי לעזור לכם להכין את המתכון המושלם! מתכון שיהפוך אתכם לבעלים של מאפים נימוחים, משגעים ומעלפים שכולם ירצו ללקק את האצבעות. אז שימו את הסינר, והיכונו לפרק עונג חדש במטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נעבור לחלק החיוני במתכון שלנו – רכיבי הבצק עלים. מדובר במרכיבים פשוטים אך מעניינים, שבאמצעותם ניצור משהו מעלף:

  • 250 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
  • 500 גרם קמח מסוג 00 (קמח שמקובל לאפיית פסטה או לחם קל)
  • 200 מ"ל מים קרים
  • 10 גרם מלח
  • 1 כף סוכר (לא חובה, אבל מאוד מומלץ!)

חשוב לציין, החמאה היא זו ששותפה ליצירת השכבות המפורסמות של הבצק. שימוש בחמאה איכותית בהחלט יתרום למתכון ויעניק לו טעם משגע. למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחמאה צמחית. לגבי קמח, למי שצריך לאזן את הגלוטן, קמח כוסמין יכול להיות בחירה מצוינת.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את המצרכים, הגיע הזמן להכין את הבצק!

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים היטב כדי לחלק את הכל באופן אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה הקרה לקמח. מתחילים לערבב עם האצבעות, עד שהחמאה מתמזגת עם הקמח אבל לא נמסה לחלוטין.
  3. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים הקרים.
  4. מנערים את החומרים בתנועות עדינות, כך שיתחברו יחד – תהליך שמתודרך בצורה מרגשת.
  5. מניחים לבצק להתאגד, אבל משאירים אותו קצת גושי. זה יעזור במרקם הסופי.
  6. יוצרים מהבצק דיסק עבה, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  7. אחרי שעה, מוציאים את הבצק ומניחים אותו על משטח מקומח.
  8. מרדדים את הבצק לאורך ופורסים לחצי, תוך שמירה על צורת מאכילה והשגחה על השכבות.
  9. מקפלים את החצי לכדי חצי מדויק ולהתגלגל משני הצדדים.
  10. חוזרים על תהליך זה כשלוש פעמים, כאשר כל פעם מניחים למנוחה של 30 דקות במקרר.
  11. לאחר שסיימנו את התהליך, הבצק מוכן לשימוש! במילה אחת – מדהים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עשו זאת כמו שצריך עם מתכון מפרום טריפוליטאי מסורתי

לאחר מכן, ניתן להשתמש בבצק לצורך הכנת מגוון מאפים מתוקים כמו: עוגיות ריבת חלב, קרואסונים ממולאים בשוקולד, או אפילו טארטים מתוקים. מדהים מה שניתן לעשות עם בצק פשוט!

שדרוגים ותוספות אפשריים

במהלך עבודתנו, אנחנו בהחלט יכולים לשדרג את הבצק על ידי הוספת טעמים שונים כחלק מהמרקם. לדוגמה, אפשר להוסיף לתערובת הבצק ציפורן, קינמון או אפילו אבקת קקאו. כל הטעמים האלו ישדרגו את הבצק ויתנו לו ניחוח מושלם.

ברגע שיש לנו בצק מוכן, החלק הבא יכול להיות כל כך משוגע! ניתן להכין פתחי מלית שלא מהעולם הזה, כמו שוקולד מריר איכותי, אגוזים קלויים או פירות יער מתוקים. אפשר גם למלא בעוגיות שוקולד משגעות או למי שאוהב את הקלאסיקה, ריבת משמשים מתוקה.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הבצק הכין נכון?
אם הבצק מרגיש אוורירי ונשכח בתצורה של שכבות ברורות, מדובר בבצק מעולה.

כמה זמן ניתן לאחסן את הבצק במקרר?
את הבצק ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים או במקפיא כשישה חודשים.

למה משתמשים במים קרים?
מים קרים עוזרים לשמור על החמאה במצבה הקשיח, וכך ניתן להשיג שכבות יותר ברורות בבצק.

האם אפשר להשתמש בסוגי קמח שונים?
בהחלט, אך יש לקחת בחשבון שהמאפיינים של קמחים שונים עשויים לשנות את המרקם של הבצק.

מה עושים אם הבצק יוצא דביק מדי?
ניתן להוסיף מעט קמח נוסף, אבל יש להיזהר לא להפריז בכך.

האם אפשר להכין את הבצק בזמן קצר?
תהליך ההכנה דורש סבלנות. אנחנו ממליצים להכין אותו מראש כדי שהשכבות יצאו מושלמות.

מה ההבדל בין בצק עלים לבצק פריך?
בצק עלים יוצר מהכנה של חום ותהליכים, בעוד בצק פריך מכיל פחות חמאה ומכיל יותר חומרי חלב.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה לפסח ללא אפיה שתכבוש אתכם

איך מתבלים את המאפים?
לכל מאפה ניתן להוסיף סוכר קינמון או מעט דבש לשדרוג הטעמים!

האם ניתן להשתמש בבצק להכנת פשטידות?
בהחלט! בצק עלים מצוין גם לפשטידות מלוחות, ויוצר תוצאה אחת אגדה במגע!

איך מגישים את המאפים?
כדי להוסיף נגיעה מיוחדת, מגישים את המאפים עם כדור גלידה לצד או רוטב שוקולד חם.

אנחנו במלוא ההתרגשות ממתכון זה. זה הזמן שלכם לשתף את המתכון עם כל מי שאוהב לאפות ולהתארגן על מאפים ממכרים! אנחנו בטוחים שגסטרונומיה מהסוג הזה תגרום לכם לצחוק כל הדרך אל התנור!

Scroll to Top