בצק פריך מלוח עם בשר שלא תצליחו לקנן

"`html

בצק פריך מלוח עם בשר – המתכון שתרצו ללקק את האצבעות

תארו לכם שאתם פותחים את התנור, והאוויר מתחיל למלא את הבית בריח משגע של בצק פריך, בשר מעולה ותבלינים ריחניים. כל ביס הוא בעולם הקולינרי האגדי שבו הבצק נמס בפה והמלית רכה ומדמיינת. אם גם אתם רוצים להרגיש את החוויה המדהימה הזו במטבח שלכם, הגעתם למקום הנכון. כאן תמצאו מתכון לבצק פריך מלוח עם בשר שמתעלה על כל ציפייה, עם טעמים שיתפוס אתכם ויפגישו אתכם עם נוסטלגיה מהילדות. המתכון המושלם הזה הוא לא רק טעים – הוא ממכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הבצק הפריך המושלם והמלית המעלפת, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 200 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן למי שצריך)
  • 100 גרם חמאה או שמן זית (לטבעונים)
  • 1 ביצה
  • 1 כף חומץ
  • ½ כפית מלח
  • 300 גרם בשר טחון (בקר, עוף או טופו עבור גרסה צמחונית)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לצלייה

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם מגבלות תזונתיות או העדפות שונות, יש כמה שדרוגים אפשריים:

  • לטבעונים: השתמשו בטופו במקום בשר ועשו אותו קצוץ דק עם תיבול עשיר.
  • לגרסה דלת פחמימות: השתמשו בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח חיטה.

שלבי ההכנה

אחרי שמלאים את המטבח בכל המרכיבים האגדים, אפשר להתחיל במלאכת ההכנה:

  1. יש לחמם את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נניח את הקמח, המלח והחמאה ונטחן היטב עד שהתערובות ייראו כמו פירורים.
  3. נוסיף את הביצה והחומץ ונעבוד עד שהבצק מתאחד.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר ל-20 דקות.
  5. בזמן שהבצק במקרר, נתחיל בהכנת המלית: נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  6. נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד שהוא שקוף.
  7. נכניס את השום הקצוץ ונבשל עוד דקה.
  8. נוסיף את הבשר הטחון, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ונבשל 10 דקות נוספות, עד שהבשר מבושל לחלוטין.
  9. נוציא את הבצק מהמקרר ונוודא שהוא רך ואחיד.
  10. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגובה של כ-5 מ"מ.
  11. חותכים ריבועים בגודל של 10 ס"מ מכל צד ומניחים קמצוץ מהמלית במרכז כל ריבוע.
  12. מקפלים את הריבועים לחצי ומדי פעם לוחצים על הקצוות כדי להבטיח שהמלית לא תברח.
  13. מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את פני הבצק עם ביצה טרופה.
  14. אופים בתנור במשך 25-30 דקות או עד שהכיסונים זהובים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור - המתכון המושלם בקלות!

ואחרי שלב ההכנה, נשאר לכם רק לחכות שהכיסונים יתקררו מעט (או שלא, כי הם כולם יעלו על שולחן האוכל באורח אגדי)…

שדרוגים ותוספות

כדי לתת למתכון המעלף הזה נגיעה אישית, כדאי לחשוב על תוספות מעניינות:

  • הוסיפו גבינת מוצרלה מגורדת למלית עבור טעם עשיר ומלטף.
  • תיבול מתקדם: הוסיפו עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או טימין למלית.
  • דפוס הגשה: חתכו את הכיסונים לפיסות קטנות ותשמשו בהם כהפתעות בתחילת הארוחה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם יתרת הבצק?
אתם יכולים להכין גזרות קטנות: לחתוך ריבועים קטנים ולהכין מהם פימוסי או פוקצ'ה קטנה עם זעתר.

האם אפשר להקפיא את הכיסונים הפיגורות האלה?
בוודאי! ניתן להקפיא את הכיסונים לפני האפייה וגם לאחר מכן. פשוט יש לשים שקית במקפיא ולשמור את הכיסונים יחד.

מה אפשר להוסיף למלית?
אפשר להוסיף תפו”א מבושלים, פטריות מוקפצות או ירקות קצוצים.

איך אני יודע אם הבצק תופס את הצורה שלו?
אם הבצק נועז והוא לא מתפרק בזמן המריחה, אז הכל בסדר! גולשים במרחק נגיעה ממוקד המילוי!

מה לעשות אם המלית נוזלית מדי?
הוסיפו פירורי לחם או קמח לתערובת עד להשגת המרקם הנכון.

למה הבצק שלי יבש?
ייתכן שהכנתם יותר מדי קמח. תוודאו שאתם שוקלים את הקמח בצורה מדויקת.

איך דואגים שהמלית לא תברח בזמן האפייה?
ודאו שנלחצים את הקצוות היטב ונתחו את הצלחת כדי שהתאגיד לא יתמוסס בזמן האפייה.

אפשר להכין את המתכון הזה בשיטת סו וויד?
לא ממש… המתכון מיועד לאפייה ואין אפשרות ליישם כאן שיטות בישול אחרות.

כמה זמן נשאר הבצק במקרר?
בצק יכול להישאר במקרר עד יומיים אם עטוף היטב.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט ירוק עם חמוציות ואגוזי מלך שמקפיץ את השנה!

האם הבצק מיועד רק למלית בשר?
לא בהחלט! ניתן למלא בעדשים, גבינות או כל דבר שאתם אוהבים.

עברתם מסע קולינרי מהחלומות! אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולהפיץ גם להם את הנוסטלגיה הבריאה והטעימה הזו. תהנו!

"`

Scroll to Top