בצק שמרים עלים קפוא מתכונים שאי אפשר לפספס

בצק שמרים עלים קפוא – המתכון שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

אם יש משהו שיכול להפוך כל מנה למדע של טעמים, מדובר בבצק שמרים עלים קפוא. אנחנו לא מדברים כאן על סתם ממוצע, אלא על משהו מדהים, אגדי ומעלף! זהו הבצק שיכול להפוך אתכם לאלופים באפייה, ללא צורך בידע עמוק. כלומר, בואו נדמיין שנייה שאתם מתכוננים לערב סתווי, קיבלתם חברים הביתה, והכנתם את הקינוח הכי טעים שיש – עוגת שמרים ממולאת בשוקולד, שתחבר בין טעמים מתוקים ולא תאפשר לאף אחד ללקק את האצבעות! אז, מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות (בצק קפוא, נכון?)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים הם הלב הפועם של כל המתכון! ככל שנבחר מרכיבים איכותיים יותר, כך התוצאה תהיה משגעת יותר. אז הנה מה שדרוש כדי להכין את הבצק המודרני והמשגע הזה:

  • 500 גרם בצק שמרים עלים קפוא
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם סוכר חום
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד בתוספת פירות יבשים)
  • 1 ביצה (למברוש את הבצק)
  • קמצוץ מלח
  • קינמון לפי הטעם

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחמאה טבעונית למאפים ובביצה שאינה מן החי. בנוסף, ניתן לשדרג את המתכון עם פירות טריים כמו תפוחים או דובדבנים. אפשרויות רבות למרכיבים חלופיים יש.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן לעבוד עם הידיים! פשוט, קל ומהיר. שימו לב, לכל שלב יש את הקסם שלו, אז בואו נתחיל!

  1. מוצאים את הבצק מהמקרר ומניחים לו להתמוסס בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-5 מ"מ.
  3. מורחים את החמאה המומסת על כל שטח הבצק.
  4. מפזרים על החמאה את הסוכר החום והקינמון, כדי לקבל תערובת מתוקה ומפנקת.
  5. מניחים את השוקולד הקצוץ על הבצק, ושולחים את הדמיון לשחק.
  6. מקפלים את הבצק כמו ספר, ומקפלים אותו שוב לשניים.
  7. מרדדים את הבצקים שהתקבלו למלבן נוסף, חוזרים על תהליך החמאה, סוכר ושוקולד.
  8. מניחים את הבצק במקפיא למשך 20 דקות כדי שיוכל להחלים.
  9. אחרי ההקפאה, חותכים את הבצק לריבועים – אתם מוזמנים לגזור אותם בכל גודל שתרצו.
  10. מניחים את החתיכות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומקשטים לפי הטעם – שוקולד, אגוזים או כל מה שתרצו!
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהמאפים משיגים צבע זהוב מבריק.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות את המתכון לעוגיות מכונה מרוקאיות עם ביצים

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו את הבצק המדהים, אפשר להרפתקאות בטעמים! ניתן להוסיף לתוך הבצק גבינת שמנת, שהופכת אותו לעוד יותר נימוח. אופציה מעניינת נוספת היא להוסיף שכבות של קרם פטיסייר, שיכולות להפוך את המאפה ליצירה של ממש. למי שאוהב את הערבוב, אפשר לשלב ביתר נכון שוקולד חלב עם טעמים של מנטה או תמצית פירות כדי לשדרג את החוויה. כמו שאומרים, השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

מדוע להשתמש בבצק שמרים עלים קפוא?
בצק שמרים עלים קפוא מאפשר לכם להכין מאפים נפלאים ללא המתנה ארוכה להמסת הבצק. אז זוהי הדרך האידיאלית להיות גאוני במטבח במהירות ובקלות!

האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בוודאי! שוקולד חלב יכול להוסיף מתיקות נוספת למאפה ולהפוך אותו למושלם עבור אנשים שאוהבים את הטעמים האלה.

מה לעשות אם אין לי חמאה?
למזלכם, אפשר להמיר את החמאה בשמנים טבעיים (כמו שמן קוקוס) או בחמאה טבעונית, וזה ישפיע מעט על התמוססות הטעמים אך זה עדיין יהיה טעים!

האם הבצק יכול להחזיק בכדי חום?
הבצק יכול להחזיק בכדי חום מפני שהחמאה עוזרת להבטיח שהמאפה יישאר אוורירי. עם זאת, מומלץ לא להשאיר את המאפה מחוץ לקירור למשך זמן רב כדי לשמור על האיכות.

כמה זמן ניתן להקפיא את הבצק לפני השימוש?
בצק שמרים עלים ניתן להקפיא למשך עד חודש, והשימוש בו בהחלט לא מפחית מאיכותו.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כמובן! ניתן להכין את הבצק מראש ולהניח אותו במקפיא. ברגע שתרצו להפתיע את האורחים, פשוט הוציאו את הבצק והתמכרו!

מה לעשות אם הבצק לא התפשט כהלכה?
אם הבצק לא התפשט כראוי, יש לוודא שהחמאה ובצק לא היו חמים מדי. במידה ויש בעיה, תנו לו לנוח עוד קצת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הסוד לאורז אדום עם עוף בסיר אחד מושלם

האם אפשר להשתמש בתבלינים שונים בבצק?
בהחלט! שמן זית, תבלינים מתוקים כמו תמצית וניל או תמצית שקדים יכולים לתת לבצק ניחוח מקסים ומשגע.

האם ניתן להכין את הבצק ללא גלוטן?
כן! ישנן מגוון אפשרויות של קמחים ללא גלוטן בשוק שיכולות לשמש במקום קמח חיטה.

האם זה מתכון שמתאים למסיבה?
בהחלט! עוגות שמרים הן מצרך קלאסי בכל אירוע, והן תמיד מצליחות להרשים. עם טעמים שונים תוכלו להתאים את המאפה לכל טעם.

המתכון הזה הוא באמת מדהים, ואני ממליץ לכם לנסות אותו בבית. זהו התענוג המושלם להפניק את האורחים שלכם, ואין תחליף למגע ידכם המיוחד במטבח. אל תשכחו לשתף את המתכון בחשבונות שלכם ברשתות החברתיות, כך שכולם ידעו על הבצק המושלם שיצרתם!

Scroll to Top