בשר בתנור – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
במהלך חיינו, ישנם רגעים שאין להם תחליף, וכשהמוח עוסק בזיכרונות, ישנם ריחות וטעמים שמייד מחזירים אותנו למקומות האהובים עלינו. אני חושב על הארוחות המשפחתיות, על הבישולים שממלאים את הבית בניחוחות מדהימים, ואחד מהדברים האלה הוא כמובן בשר בתנור. מתכון שלא רק ממלא את הבטן, אלא גם את הלב. כל ביס הוא חיבור של טעמים שהולכים יד ביד עם רגעים טובים, יחד עם המשפחה והחברים הכי טובים.
אז למה לוקחים את הזמן כדי להכין בשר בתנור? משום שמדובר במנה אגדי, מעלף, ומשגע של בשר שיתמזגו בצורה מושלמת עם התבלינים, האוורירי מהתנור יורד למזרון של טעמים עשירים! אז קחו לכם רגע, כי זה הזמן להתחיל!
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדברים על בשר בתנור, אי אפשר להתעלם מהמרכיבים שמשדרגים את המנה למקום שבו היא יכולה להיות הכי טעימה שיש! תמצגו בחשיבות את הרכיבים, כי מהם מגיע הטעם המדהים:
- 1.5 ק"ג בשר כתף או צלעות בשר כבש
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 4 שיני שום – כתושות
- 2 כוסות מים או מרק עוף/בקר
- 2 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול – קצוץ דק
- 1/2 כוס שטוחה פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שטוחה כמון טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2-3 עלי דפנה
- סלט ירקות טריים לקישוט
לאחר מכן, אפשר לחשוב על גרסאות טובות יותר, כמו למשל להמיר את הבשר בכבד עוף ולהתנסות בטעמים חדשים במנה הבריאה הזו.
שלבי ההכנה
כעת נגיע לשלב המהותי – ההכנה! חשוב לי לציין שכל שלב הוא חלק מהעבודה המשותפת הזו, ותהליך ההכנה הוא לא פחות חשוב מהאוכל עצמו.
- לחמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- לערבב בקערה את שמן הזית, השום הכתוש, הפפריקה והכמון.
- למרוח את התערובת על הבשר מכל הצדדים – שימו לב, זה קודם כל המשחק עם התבלינים!
- לחתוך את הבצל לקוביות ולפזר בתבנית אפייה.
- להניח את הבשר על הבצל.
- להניח את הגזרים ותפוחי האדמה מסביב לבשר.
- להוסיף את המים או המרק לתבנית.
- לזרוק פנימה עלי דפנה ולטבל במלח ופלפל.
- לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור.
- אחרי שעה, להסיר את הנייר כסף, ולהשאיר את הנוזלים לבעבע במשך שעה נוספת.
- לזכור – אתם בהחלט צריכים לבדוק אם הבשר נעים ונימוח בפה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למנה המדהימה הזו, אין גבול לתוספות! אפשר להוסיף טעמים וצבעים אינסופיים. שדרוגים כמו תוספת של פטריות, בצל סגול או אפילו קטניות כמו חומוס בהחלט יעלו את המנה לכדי מנה מהסרטים! אם אתם רוצים לגרסה בשרית יותר קלילה, למה לא לנסות להשתמש בתרנגול הודו במקום בשר רגיל?
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בסוגי בשר אחרים?
כמובן! אפשר לנסות גם עם בקר, פרגיות ואפילו דגים. התוצאה תהיה משגעת בכל קנה מידה!
מה עושים אם הבשר לא מתבשל?
תבדקו את התנור. לפעמים הוא לא פועל כמו שצריך. בסך הכל, הזמן והטמפרטורה חשובים!
מה הכי טוב להגיש עם הבשר?
סלט ירקות טרי, אורז, פירה תפוחי אדמה או פשוט לחם טרי.
איך יודעים שהבשר מוכן?
אם הוא נימוח ויכול להתחלק בקלות עם שתי מזלגות – זה הזמן להעלות אותו לשולחן.
האם יש גרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להחליף את הבשר בסייטן או טופו, והמנה תהיה פשוט מדהימה.
מה עושים אם רוצים שיהיה חריף?
תוספות כמו פלפל ירוק חריף, צ'ילי וזעפרן יעשו את העבודה. תחושות חריפות משתלבות היטב בטעמים!
עד כמה זמן ניתן לשמור את הבשר במקרר?
כשהמנה מוכנה, תוכלו לשמור אותה במקרר עד 3 ימים.
האם ניתן להקפיא?
בהחלט! לאחר שהבשר התקרר לחלוטין, אתם יכולים להקפיא אותו וליהנות גם מאוחר יותר.
מה עושים אם יש חסרון במרקם הבשר?
אם הבשר יוצא יבש, תוודאו שהוספתם כמות מספקת של נוזלים והמים יתרמו לכל הטעמים.
איך מנצלים שאריות בשר?
תוציאו לאפות פשטידה, או להכין לשקשוקה עם ביצים. זה לא רק יצירתי, אלא גם חסכוני!
אז זהו! המתכון הזה הולך להשאיר טעם של עוד בפה שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, להנחיל את המסורת, ולאפשר להם לטעום את הטעמים המדהימים שיצרתם!