איך אופים ג'חנון בתנור
לא תוכלו לדמיין את סוף השבוע שלכם בלי הג'חנון המושלם? אני בטוח שלא! מדובר בחוויית האוכל מדהימה, משגעת, ומעל הכל – ממכרת. הג'חנון, שמקורו במטבח התימני, מזכיר לנו את הבילויים עם כוס תה מתוק וסיפורים של סבתא. עכשיו הגיע הזמן להתחיל לאפות אותו בעצמכם! את המתכון הזה הכנתי מתוך נוסטלגיה והכמיהה לטעם האגדי של הילדות. אז אם אתם מוכנים, בואו נצא להרפתקה קולינרית וגם נגרום לשכנים שלכם להתגרד עם ריחות הוואי שממלאים את הבית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: לילה שלם (6-8 שעות)
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, רכיבים איכותיים הם הבסיס לג'חנון המושלם. אך לפני שנצלול לרשימה המלאה, כדאי לדעת כי מדובר בפשטות ובאיכות של המרכיבים. המסר פה הוא לשלב חומרים טריים ואיכותיים. כך הפלא הזה יוכל להתממש.
- 1 ק"ג קמח חיטה
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 1/4 כוס שמן עבור השכבות
- רוטב עגבניות או דבש להזמנה (אופציונלי)
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר להשמיט את השומן או להחליף אותו בשמן קוקוס. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח תפו”א ובמיץ עגבניות – כך ג'חנון מקבל טעם חדש ומפתיע!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להלביש את חלוק הבישול שלי. האודיסיאה מתחילה!
- מניחים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, מלח, וסוכר.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- לאט לאט מוסיפים את המים הפושרים, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק רך.
- מעבדים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שיתקבל בצק חלק ואוורירי.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח לשעה.
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לדק בעובי 1/2 ס"מ, ומשמנים אותו בשכבת שמן נוספת.
- מניחים כל רצועה אחת על השנייה, ומקפלים כל רצועה לצורה של חצי סהר.
- מניחים את הרצועות בתבנית משומנת.
- מתבלים ברוטב עגבניות או דבש לפי הטעם.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך לילה שלם – 6-8 שעות, תלוי במידת הכהות שתרצו להשיג.
- מוציאים את הג'חנון מהתנור, ומניחים לו להתקרר מעט לפני שחותכים להגשה.
אחרי שהשלמתם את כל השלבים, תצטרכו להתאזר בסבלנות כי ההמתנה שווה כל רגע. התחושה היא של מדבר בהיר, היישר לתוך השפתיים שלכם!
שדרוגים ותוספות אפשריות למתכון
כמובן שג'חנון הוא בסיס מצוין, אבל תמיד אפשר לשדרגו ואפילו לעבוד על טעמים חדשים. אפשר להוסיף גבינת פטה כדי לקבל חוויית גבינה מעניינת. גבינת מוצרלה נמסה בפה, ואולי אפילו קצת שמן צ'ילי בחלק התחתון לקבל עוד יותר טעמים. לשדרוגים נוספים, אתם יכולים להוסיף כוסברה קצוצה או שום קצוץ לתוך הבצק. תופתעו לגלות כמה שזה ישדרג את המנה!
שאלות ותשובות
מהו הסוד לג'חנון רך ולא יבש?
אם אתם רוצים ג'חנון רך, אל תשכחו להוסיף שמן בתהליך הרידוד! הוא מקנה את המרקם הרך והאוורירי.
איך יודע מתי הג'חנון מוכן?
אפשר לדעת שהג'חנון מוכן כשחלקו העליון מזהיב והקצה התחתון מתייבש. אפשר להשתמש בסטיק עץ כדי לבדוק.
מה היתרון של אפיית ג’חנון לילה?
אחת הסיבות שהשיטה של אפייית לילה היא אידיאלית היא שהריחות נפלאים. מדהים לאכול ג'חנון טרי בבוקר עם תה מתוק!
אילו מנות ניתן להגיש עם הג'חנון?
את הג'חנון אפשר להגיש עם חצילים סגולים קלויים, סלק מדורה, ולחם טרי. זה לחלוטין מושלם.
כמה קלוריות יש בחתיכת ג'חנון?
בחתיכת ג'חנון יש כ-300 קלוריות – וזה בהחלט לא שיקול כשזה כל כך טעים!
האם אפשר להקפיא ג'חנון?
בהחלט! אחרי האפייה, הוציאו מהתנור ותנו לו להתקרר, ולאחר מכן עטפו היטב ואפשר להקפיא.
אפשר להכין ג'חנון בלי קמח לבן?
ודאי! אפשר להחליף את הקמח הלבן לפי שיקולכם עם קמח תפו""א או קמח חומוס.
מהם המרכיבים שהכי הולכים עם ג'חנון?
ג'חנון משתלב נהדר עם דבש, חריף וצ'אטני. זו חגיגה של טעמים!
איך ניתן לשדרג את הג'חנון לאחר האפייה?
השלב הכי טוב הוא לשפוך על הג'חנון רוטב עגבניות חם ולהוסיף שמן זית לתוספת טעמים.
זה הזמן שלכם לקחת את המתכון הזה, לשתף אותו עם כל חבריכם ולגרום להם להבין שהג'חנון בבית שלכם הוא האגדי! ששתפו, יגידו איזה טעים היה, ויבקשו מתכון גם הם! איך לא? ג'חנון זה מושלם!