גחנון ללא גלוטן שיגרום לכם להתמכר!

גחנון ללא גלוטן – המתכון המושלם שיגניב אתכם

אף פעם לא דמיינתם שהגחנון יכול להיות כל כך מדהים וממכר? בטוח שאתם מכירים את המנה המפורסמת הזאת ששואבת אותנו לחמימות ולהגדרה מחדש של נוחות. תארו לעצמכם תבשיל משגע, אוורירי ונימוח בפה, שמתמזג עם טעמים, צבעים וריחות. גחנון הוא אוכל של בית, ואנחנו נאכל אותו בשמחה, גם אם הוא ללא גלוטן! אז למה לא לנסות להכין אותו באופן שיביא אותו למידות אגדי? בסופו של דבר, כל אחד מאיתנו מתעורר במיליון דברים מצחיקים, וזה מה שגורם לנו להתחיל בבחינה חדשה של החיים דרך טעמים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיש: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשהפיתוי ליפול על הפשטידה הזו מדבר אלינו, הגיע הזמן שנספק את הרכיבים כדי להכין גחנון שהוא הכי טעים שיש. הכינו את עצמכם עם המרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפות שטוחות כמון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • ½ כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס ירקות קפואים (מגוון צבעים)
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • קמצוץ מלח ופלפל שחור
  • לציפוי: קמח תפו”א בתוספת קצת שומשום

שימו לב! אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים בטחנת גרגרי חומוס עם מים – רק בכמות של 2 כפות שטוחות לכל ביצה. אגב, ניתן לשדרג את הגחנון ללא גלוטן הזה על ידי הוספת תבלינים שונים, כמו פפריקה או עשבי תיבול נוספים.

שלבי ההכנה

אתם מתקרבים לרגע המדהים שבו תכינו את הגחנון הנחמה שלכם. הנה כל השלבים שעליכם לבצע, ולכל אחד מהם יש תפקיד חשוב במנה הסופית:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת על חום נמוך. מתקנים שהשמן מתחמם באופן שווה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ולטגן אותו עד שהוא נהיה רך וזהוב.
  3. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים טובו.
  4. שמים את התבלינים: כמון וכורכום ומערבבים עד שהתבלינים מתמזגים עם התערובת.
  5. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
  6. לאחר מכן מוסיפים את הירקות הקפואים והפטרוזיליה למוקפץ ומערבבים שוב.
  7. בינתיים, טורפים את הביצים בקערית נפרדת, ואז מוסיפים אותן לתערובת יחד עם מעט מלח ופלפל.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, מפזרים את קמח תפו”א ושומשום על גבי התערובת.
  9. אופים בתנור בחום של כ-180 מעלות צלזיוס במשך כ-45 דקות, או עד שהגחנון מתייצב ומקבל צבע זהוב.
  10. מוציאים מהתנור וממתינים כמה דקות לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט ירוק עם חמוציות שישנה לכם את הארוחה

ובשעה טובה, גחנון המופלא שלכם מוכן! האסם האולטימטיבי למנות משגעות, אין כמו טעמים שמבוססים על הגחנון הזה.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון הזה

תשמעו, לפני שאתם שולפים את המזלג הראשון, יש כמה רעיונות על תוספות שיכולות להפתיע אתכם עוד יותר:

  • מוסיפים גבינת פטה מונחת מעל לפני האפייה כדי להקנות למנה קיצוניות נוספת.
  • אם אתם חובבי פיקנטי, תוסיפו פרוסות של פלפל חריף למנה מקצה לפני הבישול.
  • אז האם ניסיתם פעם להוסיף אספרגוס? מה דעתכם על חם, או גם ככה אפשרות מעניינת!
  • ולבסוף, למה לא לנסות להוסיף כוסברה קצוצה להשלמת הטעם?

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הגחנון יום לפני? בהחלט! ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

אפשרי להחליף את גרגרי החומוס באפונה? כן, זו אופציה טעימה בהחלט. תוודאו שהאפונה מבושלת היטב.

מה ניתן לשים במקום הבצל? אם אינכם אוהבים בצל, אתם יכולים לשים קישוא מגורר שיביא מיצוי במידה.

מה השדרוג הכי מומלץ? גבינת פטה בהחלט מוסיפה טעם מעניין וייחודי.

אפשר לאפות בתבנית מלבנית? כן, זה ייתן לגחנון שלכם גובה נוסף!

אנחנו דווקא אוהבים טעמים מתוקים, איך אפשר לשדרג? הוספת פסיפלורה לרוטב יכולה לתת טאץ’ שונה שיפתיע את האורחים שלכם.

האם אפשר לאכול את זה קר? בהחלט! גחנון קר הוא משגע במיוחד עם סלט פירות ליד.

האם אפשר להוסיף ירקות אחרים? כן, גזר או קישוא מגורר עשויים להתאים מעולה!

כמה זמן ניתן לשמור את הגחנון במקרר? הוא יכול להחזיק במקרר לאורך שבוע, אם תעטפו אותו היטב!

יש לכם עצות טובות איך להגיש את הגחנון? שמים רוטב יוגורט מעל ומקשטים בעשבי תיבול.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ריבת בצל להמבורגר שתשדרג כל חגיגה בגריל

הגחנון שלכם מוכן ונראה מדהים! אני בטוח שיגרום לכם וגם לאורחים שלכם לחייך. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי את הטעמים האדירים האלה חייבים להפיץ!

Scroll to Top