איך מרככים בשר עם סודה לשתייה
האם גם אתם שאלתם את עצמכם, של המשרה המהממת, שבסופו של דבר הפך לסטייק סיבי ולא נעים? אז יש לנו פתרון עבורכם! שיטה מדהימה פשוטה, ששולפת את הבשר מהכלא הרך של עצמו ומשדרת לו מסר: "הי, בוא נרגיש יותר טוב!" יש לנו את כל הפרטים כאן, אז תתכוננו ללמוד איך להחזיר את הבשר שלכם לקדמת הבמה – רך, נימוח כמו חמאה וסופר טעים. אז בואו נתחיל!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להצליח בהכנת הבשר המדהים הזה עם סודה לשתייה, יש לשים לב לשימוש במרכיבים איכותיים. בסך הכל, מדובר בשיטה פשוטה שמשתמשת בדברים שיש לכל אחד במטבח – בדיוק מה שצריך! הבה נבחן את המרכיבים שבהם נשתמש:
- 500 גרם בשר (כגון עוף, בקר או טופו לערבוב טבעוני)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול לבחירתכם (כגון שום, פפריקה או תבלינים אהובים)
מדובר ברכיבים פשוטים, אך השפעה שלהם היא מעלפת! העולם של סודה לשתייה יפלא אתכם – היא עוזרת להפחית את סיביות הבשר ומייצרת טקסטורה מושלמת.
מרכיבים חלופיים
נשמח לשתף אתכם בכמה רעיונות לשדרוגים אפשריים. יש לכם בעיה עם פחמימות? אתם יכולים להשתמש בגרסה דלת פחמימות או טבעונית על ידי בחירה בבשר טחון או פונדו של ירקות. אתם רואים, אין גבול למה שאפשר לעשות!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמוצר המדהים הזה בידנו, התהליך הולך להיות פשוט וקל. אנחנו כאן כדי להדריך אתכם בשלבים שתצטרכו לעבור כדי להכין את הבשר המושלם:
- נקחו את הבשר שנבחר ונשקול אותו ל-500 גרם.
- נניח את הבשר בקערה גדולה ונוסיף לו את סודה לשתייה.
- נוסיף את המים ונערבב היטב כדי שהסודה תתפשט בצורה שווה.
- נוסיף מלח, פלפל ותיבול על פי הטעם ונמשיך לערבב.
- נשאיר את הבשר להשרות למשך 30 דקות.
- לאחר ההשריה, נשטוף את הבשר היטב במים בערך 2-3 פעמים כדי להסיר את הסודה.
- נייבש את הבשר באמצעות מגבת נייר.
- בישול הבשר: אתם יכולים לבשל אותו במחבת חמה עם מעט שמן לזמן מאוד קצר, או בגריל – הכל תלוי בהעדפה שלכם!
כבר רואים את הבשר המוגמר? הזהובה והנפלאה בעיניים? בהחלט מרגש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו הגיע הזמן להתחיל לחשוב על כל התוספות והשדרוגים! אפשר להוסיף לבשר רטבים אהובים, כמו רוטב סויה או רוטב ברביקיו שמשדרג את כל החוויה. אם אתם בעניין של תוספות, סלט ירוק רענן עם צנוניות ועגבניות בהחלט ישדרגו את הצלחת וישלימו את הארוחה.
שאלות ותשובות
למה חשוב להשרות את הבשר בסודה לשתייה?
הסודה לשתייה עוזרת לשבור קשרים בין חלבונים בבשר, מה שהופך אותו לרך ונעים יותר ללעיסה.
האם סודה לשתייה משפיעה על הטעם של הבשר?
אם נשטוף את הבשר היטב לאחר ההשריה, הסודה לא תשאיר שום טעם. למעשה, היא מחמיאה לטעמים האמיתיים של הבשר.
האם אני יכול להשתמש בסודה לשתייה לבשר עוף?
בהחלט! סודה לשתייה היא מטיב עם כל סוגי הבשר, כולל עוף, בקר, וכמובן טופו לחובבי הצמחונות.
כמה זמן ההשריה הדרוש?
30 דקות זה המינימום, אך אם יש לכם יותר זמן, אתם יכולים להשאיר זאת לשעה או קצת יותר. זה יהיה אפילו יותר טוב!
האם יש רעיונות לשימוש בסודה לשתייה במתכונים נוספים?
בוודאי! אפשר להשתמש בה להכנת בצק לבצקים או עוגיות כדי להשיג טקסטורות תמידי ונפלאות.
האם זה בריא להשתמש בסודה לשתייה?
בהחלט. רק הקפידו לא להגזים, וזה יכול בהחלט להוסיף יתרונות!
האם יש מגבלות על סוגי הבשר שאפשר להשתמש בהם בשיטה הזו?
לא ממש, אתם יכולים לשלב את השיטה עם כל סוגי הבשר, כולל טופו.
איך מטפלים בבשר לאחר ההשריה?
חשוב לשטוף היטב את הבשר כדי להסיר כל שאריות סודה ולייבש אותו עם מגבת. רק אחרי זה, אפשר לבשל.
האם יש סיכונים בשימוש בסודה לשתייה בבישול?
כשהיא בשימוש נכון, אין סיכונים, רק דאגו לשטוף היטב אחר כך. כמו שצריך לעשות עם כל תבלין!
מה אם אני חובב תיבול חזק?
אל תתביישו! סודה לשתייה לא משפיעה על התיבול, אז תוסיפו חופשי כשלב קריטי.
מאוד מתרגשים שהגעתם עד פה! אם ניסיתם את המתכון המשגע הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ולתייג אותנו ברשתות החברתיות על מנת שהעולם יכיר את הבשר המהפכני הזה!