רולדת בשר בתנור – מתכון אגדי
מי לא אוהב מנת בשר ב oven המסוגלת להפוך כל ארוחה למשהו מושלם? רולדת בשר היא לא רק מנה שמעוררת זכרונות, אלא גם מוקפת בהנאה שלא נגמרת. היא גם מדהימה לאירועים מיוחדים וגם לארוחות משפחתיות רגילות. אם תרצו לפתוח שולחן מרהיב ובו ריחות בשר מדליקים, מתכון זה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! עם כל ביס, אתם תפסו את עולם הטעמים במלואו, עם שילוב בלתי נגמר של תבלינים, ירקות ובשר עסיסי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסו לעבודה המהנה, הנה מה שתצטרכו בשביל להכין את הרולדה המדהימה הזו:
- 500 גרם בשר טחון (עגל, כבש או עוף – תבחרו את האהוב עליכם)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 ביצים
- 100 גרם קמח breadcrumbs
- 1 גזר גדול, קלוף ומגורד
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- Salt & Pepper – לפי הטעם
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (לא חובה, אבל מדהים!)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בסטייקים מפולנטה או קציצות עשויות מגרגרי חומוס או עדשים. במידה ואתם רגישים לגלוטן, ניסו קמח שקדים במקום.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מתקדמים לשלב המרגש – הכנת רולדת הבשר! בואו נתחיל:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, הגזר, השום, הפטרוזיליה, הביצים, קמח ה breadcrumbs, התבלינים והגבינה.
- א после того какоменсвинили, מתקבלים טקסטורה אחידה.
- מעבירים את התערובת על רד כבוש ומפזרים לצורה מלבנית.
- מגלגלים מהדומה אנשי הרולדה בזהירות ומניחים על התבנית.
- אפיינו ברוטב של שמן זית והניחו במשך כשעה או עד שהבשר מתייצב.
- לאחר 45 דקות, הופכים את הרולדה כדי להבטיח שתגמר את התהליך ההכנה בצורה אחידה.
- בהצלחה, שבוערט ההנאה מרוחה בולטים מאוד!
עכשיו, אחרי שסיימנו עם השלבים, נמקם את המנה שלנו לקראת ההגשה. בדוק את הגובה, הנימוחות והיכולת להפתיע את האורחים עם מנת בשר מעלפת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר לשדרג כל מנה, ותוספות יכולות להפוך את הרולדה שלכם ליצירת מופת מעוררת השראה.
- אפשר להוסיף לתערובת נוספות כמו פפריקה חריפה או חרדל כדי להחיות את הטעמים.
- ניתן גם לשים בתוף הגבינה וויסקי – שלא תוכלו להסביר את זה.
- אם תרצו, רוטב עגבניות גם יהיה על פני הרולדה במהלך האפייה והופך את הניחוח לאגדי.
- שדרגו עם ירקות קלויים בצד – תפוחי אדמה חמים, קישואים או בטטה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הרולדה מוכנה? המורה התכוניות שלך יכולה להנחות אותך, אבל ברגע שמשמעים את הרולדה אתם תרגישו על ידי חיתוך קטן ודוקים את הבשר – שהוא לא אדום הוא טוב!
האם אפשר לאפות את הרולדה עם רוטב עגבניות? בהחלט! זה מוסיף רוטב רך ומתוק שהיא נהדרת על פניה.
מה ניתן לשים ברולדה במקום גבינת מוצרלה? גבינת פרמזן או פטה שהביאו טעמים חדשים גם כן.
אפשר להקפיא את הרולדות? כן, הרולדה מאוד מתאימה להקפאה. ברגע שאתם פועלים, התקנו בנפרד.
מה לעשות אם הבשר יבש מדי? תמיד שימו לב לכך בשלב התיבול. ניתן לשים מעט חלב בינה כדי להחזיר את הלחות.
מה הסיפור מאחורי המתכון הזה? זה מתכון משפחתי שעובר מדור לדור, קיבלתי אותו מסבתא שלי שזהה כמעט לאותו מתכון.
מה קורה אם אני רוצה לגרסה לפיקניק? תכין רולדות קטנות יותר ולאפות או fry ללא שמן ובכך לשמור על אותן טעמים מדהימים.
באיזו דרך אפשר לשדרג את התיבול? תוספות של שום, חוויתוני ריח על מנת להדגיש את הטעמים.
כמה זמן ניתן לשמור את הרולדה במקרר? ניתן לשמור את הרולדה במשך עד שבוע במקרר, משך זמן מאוד מספק.
אם יש לי ממש מצב רגעי של רמטים, מה לעשות? לפני סיום המתכון, משקפים את התוצאה כראוי נטילת משקה קלה עם אווירה משגעת.
אז עכשיו, כשיש לכם את המתכון הייחודי הזה, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים ומשפחה. תהנו ותצלמו את הרגעים הנפלאים שלכם עם מנת הבשר הממכרת הזו! תביאו את כל הגברת לתוך המנה האהובה עליכם – שתיהנו!