גלידה ביתית ללא מכונה שתכבוש את הלבבות

מאמר על מתכון לגלידה ביתית ללא מכונה

לעיתים קרובות, הרגעים היפהפיים ביותר בחיים מתרחשים כאשר אנחנו יושבים עם משפחה וחברים, תוך כדי שממלאים את הכוסות באושר ובממתקים. מה יכול להיות טוב יותר מגלידה טעימה, שהכנתם במו ידיכם? פיק לקיץ הכהה, הכינו את מרכיבי הגלידה, והתכוננו לגלות את המתכון המושלם לגלידה ביתית מדהימה, ממכרת, ומעלפת שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה!אז מה מחכה לכם? מתכון זה הוא לא רק מהיר ופשוט, אלא גם מאפשר לכם לשדרג את הגלידה לפי טעמכם האישי. מי רוצה לגלות על הממכרות הכה מדהימות שעשויות לצאת במהלך ההכנה? אז בואו נתחיל!

זמן ההכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן הקפאה: לפחות 4 שעות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הגלידה הביתית המושלמת הזו, נשתמש בכמה מרכיבים פשוטים, שכולם נמצאים במטבח שלנו. זה פשוט, מהיר, ובסיסי, אבל התוצאה מדהימה.

  • 2 גביעי שמנת מתוקה (35% שומן)
  • 1 גביע יוגורט טבעי (אפשר גם בטעם פירות)
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר להמיר בסוכר חום לסגנון עשיר יותר)
  • 1 כפית תמצית וניל (או תמצית הוויסקי שלכם)
  • מעלף קקאו או פירות קפואים – לשדרוג בעת ההכנה

שלבי ההכנה

אל תדאגו, הכנת הגלידה הביתית הזו פשוטה מאוד וזה הזמן להתחיל!

  1. במיקסר, להקציף את השמנת המתוקה עד שהקצפת גולשת ומתקשה.
  2. להוסיף את היוגורט, הסוכר ותמצית הווניל ולהקציף פנימה עד שהתערובת מתאחדת.
  3. אם אתם רוצים להוסיף קקאו או פירות קפואים, זה הזמן!
  4. לשפוך את התערובת לתבנית מכוסה היטב.
  5. לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי למנוע קיפאון קרח על פני הגלידה.
  6. להכניס לאכילה לפחות 4 שעות על מנת שהגלידה תתייצב כמו שצריך.
  7. לשלוף החוצה, לחתוך לחתיכות וליהנות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלמון בתנור עם סילאן וסויה שיעשה לכם חשק!

המרכיבים החלופיים

אם אתם מחפשים טעמים שונים או שיש לכם הגבלות תזונתיות, יש המון אפשרויות מדהימות לשדרג את הגלידה!

  • לטבעונים – ניתן להמיר את השמנת והיוגורט בחלופות צמחיות כמו חלב קוקוס או שמנת שקדים.
  • לגרסה ללא סוכר – נסו להשתמש בסוכרזית או דחיסות טבעיות כמו סילאן.
  • להוסיף אגוזים קצוצים או מיני שוקולד – תוספות מעניינות שתמיד משגעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש המון דרכים לשדרג את הגלידה שלכם! למה לא לנסות להוסיף כאלה:

  • שוקולד מריר מהשקית המנצחת – עשרה גרם כאן, עשרים גרם שם, ואין משהו אשר ישתווה.
  • פירות בעונה קיץ – תמרים, בננות, תותים, ואם יש לכם חריגות מהחיים, פירות של אחרים.
  • פתיתים של קוקוס טחון, זה כל מה שצריך בשביל להכין שכבת פריכות מושגת.
  • קקאו מריר על הגלידה המוכנה – כי מי לא אוהב קודקוד של קקאו?

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?

הגלידה יכולה להחזיק במקפיא עד חודש, אם תצליחו להחזיק מעמד ולא לאכול אותה מיד!

מה מומלץ אם הגלידה מאוד קפואה?

אם הגלידה קפואה מדי, פשוט תוציאו אותה מהמקרר חמש דקות לפני שאתם מתחילים ליהנות ממנה.

האם אפשר להכין את הגלידה עם מכונת גלידה?

כמובן, ניתן להשתמש במכונת גלידה, אך המתכון עצמו עובד גם ללא מכונה, זכרו!

האם אפשר להחליף את היוגורט?

כן, ניתן להשתמש בחלב קוקוס או גבינת מסקרפונה. זה ישפיע על הטעם, אבל בהחלט תוצאה מדהימה.

האם המתכון הזה יכול להתאים לילדים?

בוודאי! כל הילדים אוהבים גלידה, וכשהם יכולים לעזור בהכנה, זה הופך את זה למיוחד עוד יותר.

מה אם אני רוצה טעם שוקולד?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם טף מתכון שאין לו תחליף בקלות הכנה

תוסיפו קקאו ותחליפו חלק מהסוכר בשוקולד מריר קצוץ. פשוט נפלא!

אפשר לשדרג את המרכיבים כדי שיהיו בריאים יותר?

בהחלט, ניתן להשתמש בסוכר חום או סוויטנרים כחיוב מהחדשים שמציעים טעם נהדר.

האם אני יכול להכין את הגלידה ללא סוכר?

כן, ניתן לשלב תחליפים כמו קיצוב סוכר או פירות כדי לאזן את הטעמים.

כיצד ניתן לשרת את הגלידה?

שירותה בקונוסים, צלוחיות או סתם לבדר את עצמכם עם קישוטים כמו קקאו פודרה!

מה אם אני רוצה להוסיף אלכוהול?

תוספת של רבע כוס של ליקר כמו רמזה או ליקר שוקולד יכולה להפוך את הגלידה למשגעת!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! גלידה ביתית ללא מכונה היא תמיד להיט, ומי לא אוהב להפתיע עם מתכון אגדי?

Scroll to Top