גלילות חצילים עם גבינה ואגוזים – מתכון פשוט וטעים

גלילות חצילים עם גבינה ואגוזים

חגיגה של טעמים, טקסטורות וניחוחות משגעים – גלילות חצילים עם גבינה ואגוזים זה דבר שאף טבח לא יכול לסרב לו.בתוך כל ברוטליות המטבח, ישנם מתכונים שמצליחים להעלות חיוך על הפנים, להזרים נוסטלגיה לחלל, וליצור רגעים בלתי נשכחים סביב שולחן האוכל. המנה הזו פשוט מדהימה, ממכרת ואגמית, והיא בהחלט תופסת מקום של כבוד על השולחן של סבתא, עם בכל הכבוד שראוי לה. אז בואו ניסע פנימה אל עולם הקולינריה ונגלה איך מפצלים חציל, מכינים את הפך המכונה “מילוי” ומגלגלים את הכל לשם ההנאה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאתם נכנסים לדבר החשוב, בואו נפרט את המרכיבים המיוחדים שהולכים להביא את הגלילות האלה לדרגה של "הכי טעים שיש".

  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 200 גרם גבינת פטה או ריקוטה (ואפשר גם מוצרלה ללבבים)
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (לא אגוזים?)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שיניים של בזיליקום טרי או טימין לקישוט (לא חובה, אבל… למה לא?)

שיהיה ברור – אם אתם אוהבים חצילים, השתמשו במי אתם חושבים שיכולים לשדרג את המנה? חציל קלוי ברוטב פומודורו? מדהים! גבינת מסקרפונה? משגע! אה, ותמיד אפשר לשים קקאו להזנה… לא אמיתי!

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו נכנסים לתהליך המופלא של הכנת הגלילות. פשוט עקבו אחרי השלבים ותראו איך ההכנה הופכת ליצירת אמנות קולינרית.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. שמים כף שמן זית על כל פרוסת חציל ומעט מלח ופלפל.
  4. מכניסים לתנור למשך 20 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומשחימים קלות.
  5. בינתיים, מערבבים בקערה את הגבינה עם האגוזים, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.
  6. אחרי שהחצילים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומניחים להתקרר.
  7. לוקחים כל פרוסת חציל ומלאים בכף ממילוי הגבינה.
  8. מגלגלים בעדינות לגלילה ומניחים בתבנית אפייה.
  9. מוזגים מעל את יתרת השמן זית ומניחים בתנור למשך 10 דקות נוספות.
  10. מגישים חם או בטמפ' החדר ואפשר לקשט עם עלי בזיליקום.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז לתינוקות: המתכון המושלם לתזונה בריאה

כשהגלילות יוצאות מהתנור, לא תאמינו כמה שזה פשוט טעים. העקביות של הגבינה והאגוזים בסיוע שיטת הגלילה עושה את העבודה. אלא אם, כמובן, אתם לא רוצים לחכות ב-10 דקות הפקת הטעים והמלוח של הגלילה שלכם. אחרי שכמו קוסמים תזמינו את החברים שבאים להאכיל את עצמם, תגלו כמה הם השתגעו על המנה – זה לא יכול להיות אחרת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תחמיצו את ההזדמנות להוסיף קישוטים מעניינים או שדרוגים שישדרגו את המנה שלכם!

  • להוסיף רוטב עגבניות מתובל מעל הגלילות אחרי האפייה.
  • לנסות גבינת פטה עם טעמים כמו טבק או שמן זית חריף.
  • להשתמש בחציל סגול קיצי שמביא טעם נעים הרבה יותר.
  • לשלב ירקות קיץ כמו קישואים או פלפלים כמילוי נוסף.

שאלות ותשובות

מה ההמלצה להניח על הגלילות לאחר שהן יוצאות מהתנור?
למעשה, שמן זית עם תמצית לימון זו דרך מצוינת לקשט הגלילות. השילוב של החמיצות והטעימות מיד מגביר את הניחוח.

האם ניתן להמיר את הגבינה בגבינה צמחונית?
כמובן! ישנן גבינות צמחוניות שמשתלבות נהדר במתכון זה ויכולות לשדרגו.

כיצד אפשר להגיש את הגלילות?
אפשר להגיש על מצע של סלט ירקות קיץ. פשוט, בריא ומרענן.

האם אפשר לשים בתערובת גבינות עוד מרכיבים?
במהלך הניסיון שלי, תמיד יש מקום לאקספרמנטציה. אפשר להוסיף גבינת כנען או פריזאי לקבל טעם עשיר יותר.

מה אפשר לשים במקום אגוזים?
למי שלא אוהב אגוזים, שיפוט פיצוחים כמו חמניות יכול לעזור, או פשוט להתעלם מהם.

האם תנור קונבנציונלי מספיק?
בהחלט. וחוץ מזה, אם יש לכם טוסטר אובן – אז שינויים לא מחייבים התנגדות!

האם יש מקום לשמר את הגלילות?
הן עומדות מבין 3-4 ימים במקרר, אבל אל תשכחו לקשט לפני ההגשה. הן נראות יותר טוב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט עגבניות שרי חריף עם בצל סגול שישגע את החיך

מה כדאי לשתות עם המנה הזאת?
יין אדום קליל או סידי לבן יכולים מאוד להחיות את חווית המנה.

האם גלילות כאלו מתאימות לאירועים?
בוודאי! מדובר במנה נאה שמרשימה את החברים, תשקול להכין כמות כפולה!

מה אם אני רוצה להכין את המתכון מראש?
מותר להכין הכל, להכניס למקרר ולאפות ממש לפני ההגשה. זה מעולה!

מי שניסיון לו ולא נלחץ מסוג הכנת אוכל, יוכל בקלות לשתף את המתכון המרגש הזה ברשתות החברתיות. אל תשכחו לפרגן! שיהיה בתיאבון!

Scroll to Top