גפילטע פיש בצנצנת – תענוג מהים בסגנון חמוד
אי שם בשולחנות של סבתותינו היה תבשיל משוגע, מתוק ומלוח, שסחף אותנו במצולות של טעמים. כן, מדובר בגפילטע פיש המפורסם, אבל הפעם, אנחנו הולכים לקחת את המנה המדהימה הזאת לצעד קדימה ולהכניס אותה לצנצנת! כן, כן, שמעתם נכון. גפילטע פיש בצנצנת הוא פתרון אגדי, נוח ואפילו מעלף, שיכול להפוך כל ארוחה לחגיגה בלתי נשכחת. השוקולד מצוין, הים טעים, וההפתעה היא בצנצנת, בכל קוביית דג שכזאת.
מעבר לחדשנות שבשיטה, הכנת גפילטע פיש בבית היא גם הזדמנות לחבר את הדורות. סבתא של אמא חייתה בעולם שונה, שבו גפילטע פיש היה תפריט חובה בכל חג. אנחנו כאן לחדש את המסורת ולהעניק לכם את המתכון המושלם שיסחוף את כל האורחים.
זמן הכנת המתכון
משך הכנה: 2 שעות
רמת קושי: בינונית
לכמה מנות: 8-10 סועדים
- זמן הכנה: 2 שעות כולל בישול
- מאכל מרהיב שיהפוך כל שולחן לחגיגה
- מתאים לאירועים משפחתיים וכחלק מאירוח לחברים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכל מה שסביבכם מלא ברון חדש ומרגש, הגיע הזמן לתפוס עט ולרשום את המרכיבים שצריך להכין את הגפילטע פיש המוקסם הזה. הכנה של דג כזה לא מוכרת לכם? אל תדאגו, אנחנו כאן לעזור לכם לתת לדגים ניחוחות שעוד לא הכרתם! הנה מה שתצטרכו:
- 1 ק"ג דג קצוץ (בוסתן או קוד) – דג אמיתי חי ומושלם!
- 2 בצלים בינוניים – למגע מתוק וארומטי
- 2 ביצים – להקצפה מדהימה
- 100 ג' קמח – כדי להדביק את כל הטעמים ביחד
- קמצוץ מלח – לחיבור של כל הטעמים
- 1/2 כפית שטוחה כמון – לנגיעה של חום
- ליטר מים – לבישול הסודי
- 2 גזרי בינוני – כדי לגוון את המנה
- 2-3 עלי דפנה – להרמוניה
יום של גפילטע פיש בצנצנת זה יומם של קצוות הדג! כדי לבעוט טעמים אפשר להוסיף גם עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה שיתנו למנה שלכם צבעוניות טעימה ומשגעת. המתכון הזה מתאים גם לגרסה טבעונית, ואם אתם רוצים לשדרגו עוד, אפשר להחליף את הדג בטופו רך.
שלבי ההכנה
אז אחרי שכולנו הסכמנו שהדג הזה טעים ברמות, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה שלו. שימו לב – אין צורך בלחץ! פשוט עקבו אחרי השלבים הפשוטים שאבקש ממכם כאן:
- מקלפים וקוצצים את הבצל לחתיכות קטנות.
- מעבדים את הבצל עם הדג הקצוץ לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים וטורפים יחד.
- הוסיפו את הקמח, המלח וכמון לתוך התערובת לעיסה אחידה.
- בשולי הסיר, חממים ליטר מים ומניחים את עלי הדפנה.
- חותכים את הגזרים לחתיכות דקות ומניחים אותם בסיר.
- מכינים קציצות מתערובת הדג ומניחים אותן בזהירות בתוך המים החמים.
- מבשלים את הקציצות במשך 30-40 דקות, עד שהתמצקנו.
- בעזרת כף חורגת, מעבירים את הקציצות לצנצנות, מקשטים בגזר המבושל.
- מעבירים את הצנצנות ל מקרר לשישה ימים לפחות, לפני שמגישים.
הקציצות המשגעות הללו לא רק שיתאימו בספונטניות על השולחן, אלא גם ישמחו את האורחים שלכם בטעמים עדינים שמתפשטים בכל נשיפה. עדיף להכין כמות כפולה, כי זה פשוט ממכר!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמו בכל מתכון, גם כאן יש המון אפשרויות לשדרוג! אולי תרצו לשדרגו עם דליים של חזרת עשויה ביתית? או שעדיף לכם להוסיף רטבים כמו טחינה ירוקה, או אולי אפילו להוסיף לקציצות טעמים ממדינות שונות? אפשר גם לשים בפנים תפוחי אדמה קצוצים או אפילו פלפלים קלויים לחווית טעמים שונה ומרעננת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הגפילטע פיש ללא דג?
בהחלט! אפשר להשתמש בטופו, או בחתיכות ירקות מרוסקות, טעים ועשיר באומגה 3.
איך בדיוק יודע אם הגפילטע פיש מוכן?
כל קציצה צריכה להיות קשה ויציבה למגע. זה הזמן להוציא אותם מהמים!
האם אני יכול לשמור את הגפילטע פיש יותר משישה ימים?
כמובן! הוא יכול להחזיק מעמד במקרר עד שבועיים, אבל הכינו שהטעמים רק מתעצמים.
מאיזה סוג דגים אתה ממליץ להשתמש?
דג בוסתן הוא הבחירה הפופולרית ביותר, אך גם קוד עושה את העבודה.
האם אני יכול להקפיא את הגפילטע פיש?
למה לא! הוא יקפא מצוין, רק כדאי להבטיח שהקציצות האישיות עטופות כמו שצריך.
האם גרסת המאפה יכולה להיות טבעונית?
בוודאי! פשוט השתמשו בטופו או בגרגרי חומוס טחונים.
איך להגיש את גפילטע פיש?
ניתן להגיש אותו עם חזרת, סלט רעננים או אפילו ככריך עם לחם שחור!
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם אותם לפני הגשה?
שימו לב לא לחמם על אש גבוהה, פשוט חימום קל במקפיא כדי למנוע מהקציצות להיבש.
מה לעשות אם אני לא אוהב את הטעם של דג?
שימוש בתיבול מורגש כמו לימון ופלפל יעזור להסוות את הטעם. זה טעים בטירוף!
האם ניתן להכין את זה בפשטידות?
בהחלט! תחליפו את צורת ההגשה, והנה לכם מנה אחרת לחלוטין!
כשהייתם יושבים סביב השולחן ומשתפים את המתכון המיוחד הזה עם האורחים שלכם, אני בטוח שכולם יעשו את ההמולה לדבר על גפילטע פיש בצנצנת. אז קדימה, צאו לשף משגע, שתפו אותנו בכל התמונות ואם אהבתם, ספרו לחברים!