דג טונה מתכון מהיר שלא תרצו לפספס

דג טונה מתכון מהיר

הרגשתם פעם שהחיים שלכם זקוקים למעט יותר רענון? משהו שיתפוס אתכם ויעשה לכם חשק? בדיוק כאן נכנס דג הטונה, חבר טוב שאיתו אפשר לשדרג כל ארוחה ולהפוך אותה למדהימה! הדג הזה לא רק שהוא טעים, אלא גם בריא, והוא יכול להתאים לכל מצב רוח. מדהים, נכון? אז בואו נכין יחד מתכון מהיר לדג טונה שיפיל אתכם מהכיסאות.

זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

  • 4 נתחי דג טונה, בעובי של כ-2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סויה
  • מיץ מלימון אחד
  • שן שום קצוצה
  • 1 כפית דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול (כגון: כוסברה, פטרוזיליה או בזיליקום) לקישוט

דג הטונה שהוא לא רק בריא, אלא גם עשיר בחלבונים וחומצות שומן אומגה 3. יתרון נוסף, הוא שהתנועה של הטונה במגוון מטבחי העולם יוצרת אינסופיות של רעיונות לשדרוגים כמו סלטים, כריכים או פסטות. עגלגלים בראשכם? יופי, כי יש כאן עוד דברים מעניינים!

שלבי ההכנה

אז לאחר שצבענו את עצמנו לאפשרות של מנה מדהימה, הנה שלבים פשוטים ומהירים:

  1. מניחים את נתחי דג הטונה על צלחת שטוחה.
  2. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, סויה, מיץ לימון, שום קצוץ ודבש.
  3. יוצקים את התערובת על נתחי דג הטונה ומשרים במקרר כ-10 דקות.
  4. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה עם מעט שמן זית.
  5. סוחטים את נתחי הדג במלח ופלפל ושמים אותם במחבת.
  6. מטגנים כל צד כ-2-3 דקות או עד שהדג משחים והופך לאוורירי.
  7. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים על צלחת.
  8. מעטרים בעשבי תיבול טריים ומוזגים מעל מיץ מהתערובת שהכנו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות טחינה ללא גלוטן וללא סוכר שעושים קסמים!

כל שלב פשוט ומהיר, כמו שפין פוטינטי קופץ על הגלגליות שלו! רגע, תנשמו! עכשיו, אחרי שהעברנו את הטונה לתוך המחבת, נשמע את צפצופי השום והדבש מתמזגים ליצירה מושלמת.

תוספות או שדרוגים אפשריים

בא לכם לשדרג את הדג? אל דאגה! יש לכם מלא אפשרויות לתוספות:

  • שילוב של ירקות קלויים כמו קישואים, גזר או פטריות שיצטרפו לדג וישלימו את ולהוציא טעמים משגעים.
  • אם בא לכם ייחודיות, נסו לסחוט מעט טהור מנענע טרי כשהדג מוגש, זה מעלף!
  • משדרג קליל? פנקו את הדג באגוזי לוז קצוצים או שקדים קלויים מעליו, אני מבטיח לכם שהמנה תהיה אגדה!
  • וגם אם אתם בעניין של סלטים, קחו חסה ובצל סגולי קצוצים בצלחת והשקיעו את הדג מעליהם.

שאלות ותשובות

האם דג הטונה יכול להיכנס לתפריט דל פחמימות?
בהחלט! טונה היא דג מאכל מעולה, והיא דלת פחמימות ואחלה מקור לחלבון. כי מי לא אוהב חלבון דל פחמימות, נכון?

איך אפשר לדעת אם דג הטונה טרי?
כשהוא זוהר באור טבעי, בעל צבע אדום ורענן! נמנעו מדגים בעלי ריחות רעים – הם מסמנים דג לא טרי.

האם אפשר להכין אותו גם על גריל?
בהחלט, טונה על גריל יוצרת טעמים קלאסיים נוספים. הניחו את הנתחים על מגש גריל משומן מראש לחוויה בעתלית.

מה ניתן להגיש עם דג הטונה?
מנה של קינואה או אורז סוגרת את הקצוות. רוצים פיקנטי? הוסיפו רוטב חריף לצד המנה.

כיצד לאחסן שאריות דג הטונה?
אחסנו בקופסה סגורה במקרר ותשתמשו בתוך יום-יומיים, אבל אני מבטיח שאין סיכוי שהמנה תישאר שארית!

מהי הדרך הכי טעימה לצלות דג טונה?
טפחו שכבת רוטב עלייה, זה ישאיר את הדג עסיסי, מרהיב ויאפין את מנה מאודה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף עם פסטה בסיר אחד - מתכון לשבוע忙 השלם!

האם מתכון זה מתאים ליין?
בהחלט! יין לבן יעניק יחס מושלם לדג טונה המתובל.

מה אפשר לשים על המנה לאחר ההגשה?
פיצוחים או עראק על צלחת הלכה נניח על המנה חוויה טעימה ומרעננת מאוד!

האם דג טונה מצריך זמן הכנה ארוך?
לא, יתרון עצום הוא שהמנה מוכנה בכ20 דקות בלבד – מושלם לכל ערב אפרפר.

האם זה באמת כל כך קל להכין דג טונה?
בהחלט! כמה צעדים פשוטים וכבר יש לכם ארוחה מדהימה לשולחן – הגיע הזמן לקום ולנסות!

עכשיו, כשאתם מצוידים במתכון הממה, אני ממליץ לכם לנסות אותו ולהפתיע את החברים עם טעמים מדהימים. אז קדימה, תעשו שיהיה טעים ואל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! חברים יאהבו אתכם על זה!

Scroll to Top