"`html
דג מטוגן קריספי
מה שיותר טוב מדג מטוגן? דג מטוגן קריספי! אתם כבר מתחילים להרגיש את הריח המרנין של דג טעים וקריספי? מדובר במנה משגעת שממלאת את הבית בריחות שאין להם תחליף. כך תצליחו להעלות חיוך על הפנים של כולם – מבוגרים וילדים כאחד. דג מטוגן הוא למעשה לא רק מאכל, אלא זיכרונות ילדות. כשאני חושבת על דג מטוגן, אני נזכרת בסבתי, שהתענגנו עליה בשבתות. איך אפשר לא לאהוב דג מטוגן כשמדברים על אוכל ביתי אחד הטרופים שיש? בואו נכין את המנה המושלמת הזו ביחד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
דג מטוגן מושלם הוא לא רק טעים, אלא גם נשאר זכרון חקוק בלב. אם נשתף אתכם ברכיבים, תוכלו גם ליהנות מההכנה המעניינת. כל רכיב ברשימה יכול לשדרג את המנה ולהפוך אותה לאגדה של ממש. אז בואו נبدأ!
- 4 פילה דג (מורכב מדג טעים כמו דניס, קוד או מושט)
- 1 כוס קמח (אפשר לשלב קמח תפו”א למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס פירורי לחם (מומלץ להעדיף את הפירורים העבים, יוסיפו למרקם)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שום granules
- שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית)
- לימון להגשה
- רוטב טחינה (אופציונלי)
שלבי ההכנה
כשהכל מוכן, אפשר להתחיל בהכנה! תהליך ההכנה פשוט, ולכן מתכון זה מתאים גם למי שנמצא בתחילת הדרך שלו במטבח!
- מניחים את הפילטים על כפית טישו לייבושם של הדגים – רטיבות לא תעזור להתשזרים!
- מכוונים את פסי הפחם על להבה גבוהה ומחממים את השמן עד שיהפוך לחדר.
- שמים קמח בקערה, לפספוס המתכון, אנחנו מוסיפים את הפפריקה, השום והמלח.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים.
- שמים את פירורי הלחם בקערה שלישית.
- כשהשמן מתחיל לבעבע, זה הזמן להתחיל לטבול את הדגים: קודם כל לקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם, לחיצה קלה על הפירורים שיעשו את שלהם.
- מניחים את הפילטים בשמן החם. מטגנים כ-4-5 דקות מכל צד עד שהם הופכים לזהובים וקריספיים.
- מוציאים את הדגים ומניחים על טישו כדי לספוג מצרפי השמן.
- מגישים חם עם רוטב טחינה. אל תשכחו פרוסות לימון!
אפשרויות חלופיות
כאן אני רוצה לשתף אתכם כמה חלופות למי שמעדיף או נדרש לבשל אוכל מסויים:
- למי שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בטופו במקום דג. אחרי שחותכים אותו לפרוסות, מטבילים בקורנפלור, ביצים טופו ופירורי לחם.
- ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו”א או אורז לקבלת גרסה ללא גלוטן.
- כמובן שאפשר להביא שינויים בתיבול: שימו ג’ינג’ר, כמון או אפילו מיץ ליים.
- לצמחונים, יש אפשרות לטגן ירקות כמו קישואים או חצילים באותו העיקרון.
שדרוגים ותוספות
מטרתנו היא להפוך את הדג למשהו עוד יותר מדהים. כך תוכלו להגביר את החוויה הקולינרית שלכם:
- לידה דגים פרוסים תוספות כמו ירקות קלויים, להוסיף שם בצל קטן או כרובית.
- לצד הדג קוביות תפוחי אדמה מתובלים, ניתן לקלוף ולטגן או לאפות.
- תוספת של סלט מרענן – סלט כרובי או סלט קצוץ בעצם נפלאה.
- יחד עם המנה, תוכלו להציע מבחר רטבים כמו רוטב יוגורט, חריף או צ'ימיצ'ורי.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא דג מטוגן?
אתם בהחלט יכולים להקפיא דג מטוגן. רק קחו בחשבון שכריספיות עשויה להתקלקל במשך הזמן במקפיא. ממליצה לאחסן בשקיות ואקום.
מהו הדג המתאים ביותר למנה?
למרות שכל דג יכול להתאים, דג כמו דניס או קוד מקנים את המרקם הנכון. אפשר גם להכנס לתוך דגים שזוכים בקרב מנות בגרסה יפנית.
האם יש בעיות במקרה שלי עם שמן לשמירה על בריאות?
כמובן! במידה ואתם רוצים גרסה בריאה יותר, כדאי לשקול טיגון באוויר חם או אפייה בתנור.
מה עושים אם הדג לא מתייבש היטב?
תשקלו לייבש את הדג על מגבת הנייר עוד לפני שטובת הסמיך.
אפשר להכין את הדג ללא ביצים?
בהחלט, ניתן לסכם את הביצה עם חלב סויה או מים. אפשר גם להשתמש בקורנפלור!
האם אפשר להכין את המתכון עם דגים קפואים?
כן, קיראו את ההוראות בזהירות. מקפיאים קודם על מנת להבטיח שהתהליך לא יהרוס את המרקם.
מה לעשות אם אני לא רוצה טיגון?
השתמשו במחבת טפלון לא מבושל בשמן קטן – ההשקעה תהיה רבה, והמנה תצליח!
איזה תיבול היה על השדרוגים?
אפשר להוסיף גבישי שום, כמון, פפריקה, ואפילו חלפינו לא הנגשה לשם.
באיזה שמן אני ממליצה לטיגון?
שמן קנולה, שמן זית לשדרוג בריא.
כמה זמן מחזיקים דגים בגריל?
למי שבשאיפה לשמור על טריות – למי שמכניס למקרר, בין 3 ל-5 ימים, במסודר – השпоkiهקפג ברמות און, מספוג בנייר נייר.
אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולמלא את הבית בריחות טובים. שיהיה בתיאבון!
"`